SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / PREL CE 2018 / ROMÂNIA-BELARUS (ORA 19:00, TVR2, GSP.RO)

Acum e rândul vostru! ”Tricolorii” au nevoie doar de victorie pentru a-și continua visul de a ajunge la EURO 2018

Pivotul Marius Mocanu, aici într-o acțiune spectaculoasă, și colegii lui speră să-și atingă ținta Foto: Alex Nicodim
Pivotul Marius Mocanu, aici într-o acțiune spectaculoasă, și colegii lui speră să-și atingă ținta Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2017 09:00

Un succes cu Belarus azi ar apropia România de un turneu continental după 22 de ani!

Fetele au obținut calificarea la Mondialul din decembrie 2017, acum băieții au cuvântul. Popescu, Ghionea, Csepreghi și ceilalți sunt în fața unei șanse istorice. Pot califica România după 22 de ani din nou la un Campionat European.

Au trecut multe generații peste handbalul românesc și niciuna nu a mai reușit acest pas. Ajunsesem la un moment dat în lumea a patra a handbalului, la masculin, învinși de Finlanda, cu victorii chinuite la Luxemburg și Cipru. Acum, "naționala" a fost revitalizată de când pe banca tehnică a ajuns catalanul Xavier Pascual, antrenorul Barcelonei.

"Ne vom da seama ce adversar avem în față!"

În jocul tur, la Minsk, România furniza surpriza, învingând cu 26-23! "I-am surprins atunci, dar acum efectul surpriză s-a terminat. Cred că atunci nimeni nu era conștient cu cine am câștigat. Dacă privim rezultatele lor din ultimii ani, ne vom da seama ce adversar avem în față", a declarat Xavi Pascual.

Tehnicianul așteaptă mult de la elevii săi. "Nu putem promite că vom câștiga acest meci, dar pot promite că dăm totul pe teren", a subliniat catalanul. Tehnicianul României a trasat un plan de joc bine stabilit. "E un model de joc pe care o să-l urmăm. Nu ne vom abate de la acest drum".

Polivalenta plină

"Tricolorii" așteaptă mult de la publicul craiovean, așteaptă ca meciul să se joace cu Polivalenta craioveană plină, pentru a crea o atmosferă de infern oaspeților. "Avem mare nevoie de public. Sper să fie sala plină și să ne susțină. Chiar dacă vom conduce, chiar dacă vom fi conduși, să nu uităm că meciul se va termina în minutul 60", a declarat căpitanul Mihai Popescu. Pope trage semnalul de alarmă în privința importanței jocului. "O calificare la Europene înseamnă că putem juca direct baraj pentru Campionatul Mondial din 2019. Apoi vom avea două șanse să jucăm calificări pentru Jocurile Olimpice. Avem cu adevărat pentru ce lupta", a adăugat portarul echipei franceze Saint Raphael. Biletele la meci costă 10 și 20 de lei.

2 membri ai staffului actual, secundul Eliodor Voica și antrenorul federal Sorin Toacsen, au făcut parte din ultima echipă a României care participa la un European, în 1996

5 turnee finaleconsecutive a bifat naționala Belarusului: ultimele trei Campionate Mondiale și ultimele două Europene. A terminat mereu de la locul 10 în jos

 "Este cel mai important meci al handbalului românesc în ultimii ani. Avem nevoie de o victorie și pentru asta trebuie să dăm totul pe teren"
Mihai Popescu, portar România

CLASAMENT GRUPA 2

1. Serbia 4 3 0 1 114-112 6
2. Belarus 4 2 1 1 118-103 5
3. România 4 2 0 2 98-96 4
4. Polonia 4 0 1 3 105-124 1
Primele două clasate se califică la Europene

Alte meciuri:
Serbia-Polonia 34-34
Polonia-România (duminică)
Belarus-Serbia (duminică)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
401343676718322
Paul Popescu  •  15 Iunie 2017, 14:58

Ne calificam si cu un egal cu Belarus si victorie in Polonia. Nu cred ca Belarus poate sa bata in Serbia. Dar mai bine sa le batem pe amandoua.

yoz7777
yoz7777  •  15 Iunie 2017, 11:26

Hai Romania!

fibra
fibra  •  15 Iunie 2017, 11:23

Multa bafta! Va fi foarte greu cu Belarus.Cand i-am batut la ei,a fost o mare surpriza.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează