SPORTURI  »  HANDBAL  »  KRIM LJUBLJANA-OLTCHIM, DUMINICĂ, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Aer din Slovenia » Oltchim caută revanşa la Ljubljana după prima înfrîngere din grupa superioară a Ligii Campionilor

Oana Manea va da din nou peste Penezici şi compania // Foto: Raed Krishan
Oana Manea va da din nou peste Penezici şi compania // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 09 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 08 februarie 2013 20:57

"Galacticele" caută să recupereze punctele pierdute pe teren propriu în prima etapă. Au însă o misiune infernală la Ljubljana.

Oltchim Rm. Vîlcea a debutat cu o înfrîngere pe teren propriu în grupele principale ale Ligii Campionilor: 22-23 cu FTC Budapesta, vicecampioana Ungariei. "Galacticele" au prins o zi groaznică săptămîna trecută. În frunte cu vedeta Katarina Bulatovici, vîlcencele s-au întrecut în greşeli neforţate şi erori copilăreşti, oferindu-le maghiarelor victoria pe tavă.

"Ce a fost a fost. La Ljubljana va fi cu totul altceva, va trebui să jucăm mult mai exact şi să nu mai facem atîtea greşeli precum în meciul cu Ferencvaros. Nu ne gîndim decît la victorie", a declarat extrema Adriana Nechita. "Noi am făcut-o, noi trebuie să o dregem. Nu mai avem voie la paşi greşiţi, încercăm să cîştigăm toate partidele de acum înainte. Prima oportunitate, la Ljubljana", a declarat pivotul Ionela Stanca.

Krim abia s-a calificat
Campioana Sloveniei, Krim Ljubljana, a fost în grupa preliminară cu Jolidon Cluj, vicecampioana României. În meciul tur, în Slovenia, Krim a cîştigat la limită, 28-27, dar s-a impus apoi la Cluj cu 31-23. Chiar şi aşa, slovenele abia au prins locul doi în grupă. Au trecut de Podravka Koprivnica, în ultima etapă, 28-22. "Am început greu în grupă pentru că am avut multe jucătoare accidentate, echipa nu era sudată. Acum totul merge din ce în ce mai bine", a declarat antrenorul Tonje Tiselj.

Krim se poate baza acum pe toate jucătoarele ei forte: croata Penezici, spaniola Carmen Martin sau nemţoaicele Muller şi Worz. Au şi învins în prima etapă, la Zvenigorod, pe Zveda, 29-24. De două ori cîştigătoare a Ligii Campionilor, în 2003 şi 2004, Krim are drept obiectiv atingerea semifinalelor.

Le-au bătut anul trecut
Oltchim şi Krim s-au întîlnit în trei ediţii ale Ligii Campionilor. Dacă în 2009 şi 2011 cele două echipe şi-au împărţit victoriile, profitînd de avantajul terenului propriu, sezonul trecut Oltchim s-a impus de două ori. A fost 31-25 la Ljubljana şi 30-26 la Rm. Vîlcea. Din echipele de atunci au rămas însă puţine jucătoare, iar datele problemei s-au schimbat total.

Petrom a dat, Oprescu nu!
Conducerea campioanei României nu a rezolvat încă problemele financiare din cadrul echipei. Jucătoarele sînt neplătite de două luni şi acest lucru se vede. S-a ajuns aici pentru că primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, nu şi-a respectat promisiunile făcute la începutul sezonului, de a ajuta financiar echipa. Singurii care au virat banii în contul clubului, conform planului stabilit, sînt sponsorii Petrom, Astra Asigurări şi Digi.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (7)
visarion
visarion  •  10 Februarie 2013, 17:41

Sorin Oprescu si municipalitatea bucuresteana au sprijinit echipa valceana intr-un moment de mare cumpana. Sa nu fim rai si sa intelegem ca bugetul municipalitatii are limite.

saineanu
saineanu  •  09 Februarie 2013, 16:11

Şi apoi, calul calul de dar nu se caută în dinţi.

saineanu
saineanu  •  09 Februarie 2013, 16:09

Oprescu nu poate face nimic fără aprobarea consilierilor. Si dacă a promis, va da!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează