SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Al treilea antrenor » CSM București a făcut o nouă mutare pe banca tehnică: totul despre noul tehnician

Per Johansson e un antrenor temperamental care nu stă locului pe marginea terenului // FOTO GettyImages
Per Johansson e un antrenor temperamental care nu stă locului pe marginea terenului // FOTO GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2017 00:00

După ce a câștigat, miercuri, al treilea titlu din istorie, CSM București a anunțat ieri o nouă mutare pe banca tehnică, suedezul Per Johansson.

CSM București va aborda meciul cu Ferencvaros Budapesta, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cu un alt staff tehnic. Jucătoarele s-au plâns conducerii clubului că nu se înțeleg deloc cu Aurelian Roșca, antrenorul care-l schimbase în luna noiembrie pe danezul Jakob Vestergaard.

Oficialii CSM-ului au căutat o soluție rapidă și au găsit-o cu ajutorul Isabellei Gullden, golgeterul Ligii Campionilor. Centrul CSM-ului a vorbit acasă, în Suedia, cu fostul său antrenor de la Savehof și de la echipa națională, Per Johansson. Acesta a ajuns ieri în România și a preluat deja echipa, fiind instalat în funcția de director tehnic.

"Aurelian Roșca nu va fi dat afară. El mai are contract cu noi până la finalul sezonului", a anunțat președintele CSM, Alin Petrache.

"Aducerea unui profesionist lângă echipă e bine-venită. Consider că avem nevoie de cât mai multe cunoștințe pentru a putea trece de maghiare", a adăugat Petrache.

Argint la Euro 2010

Per Johansson a pregătit câțiva ani la rând naționala feminină a Suediei, cel mai important rezultat al său fiind medalia de argint de la Euro 2010. Atunci, în semifinale, echipa pregătită de actualul director tehnic al CSM-ului a trecut chiar de România, 25-23, dar a fost învinsă în finală de Norvegia, 20-25.

Per Johansson a mai pregătit Suedia împreună cu Ulf Schefvert, ambii având același statut, la Euro 2008 (locul 9), apoi a devenit principal. A condus Suedia la două turnee finale de Campionat Mondial, dar rezultatele au fost modeste: locul 13 la CM 2009 și locul 9 la CM 2013.

7 zile pînă la primul meci

CSM București va întâlni pe 7 aprilie, la București, pe Ferencvaros Budapesta, în prima manșă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Practic, Per Johansson va avea la dispoziție doar o săptămână pentru a pune la punct strategia de a elimina vicecampioana Ungariei.

Suedezul nu va dispune de Line Jorgensen, în continuare accidentată, dar va conta în schimb pe Gullden, Niombla și Brădeanu, care au avut și ele probleme medicale în ultimul timp. Returul e programat, la Budapesta, pe 15 aprilie.

"Contractul lui Johansson va fi pînă la finalul sezonului. Vom vedea apoi dacă va rămâne sau nu"
Alin Petrache, președinte CSM

"Sunt foarte bucuros că mă aflu în București. Este o oportunitate pe care nu o puteam refuza, în același timp sunt conștient de provocarea imensă a următoarelor săptămâni. Avem o singură săptămână să pregătim primul meci împotriva celor de la FTC și să obținem victoria. Este o onoare să mă aflu aici"
Per Johansson pentru site-ul clubului bucureștean

"Meciurile cu Ferencvaros sunt cele mai importante pentru noi. Sper să ne motivăm, să jucăm cel mai bun  handbal al nostru și să ajungem iar în Final Four"
Carmen Martin, extremă dreapta

3victorii, un egal și două înfrângeri sunt rezultatele obținute de CSM București cu Aurelian Roșca pe bancă, în Liga Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
10208980088604983
Dan Bara  •  31 Martie 2017, 23:22

Imaturi...cand l-au pus pe Rosca,nu-i stiau potentialul?! L-au aflat acum dupa ce ne-a calificat in urma dublei cu Rostov cand aveam sanse f mici? Daca cu Ferencvaros jucam neconvingator probabil il aducem pe Ibrahimovici in locul acestui "profesionist de calibru"

tihi
tihi  •  31 Martie 2017, 19:10

Nu este fair play sa dai afara un antrenor inainte de final four,ami ales ca au avut si rezultete bune. Asa ati procedat si anul trecut cu Vestergaard.Daca a dus greul,trebuia lasat sa duca la sfarsit.Noul antrenor nu cunoaste inca echipa,deci cu Ferencváros aproape este sigur ca nu se va califica! Problema este dupa parerea mea la conducere si nu la antrenori.

526875677469302
Dan Veres  •  31 Martie 2017, 13:17

rosca nu avea ce cauta la csm echipa ce se vrea in fruntea europei! nu poti face performanta cu amatori si relu rosca era un amator. muncitor dar amator, care nu putea comunica cu jucatoarele pt ca cunostea engleza mai prost ca ion iliescu!cred ca cu inca doua sau trei jucatoare pe langa ce au transferat pana acum csm poate sa ajunga din nou in fruntea europei!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează