SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Alin Şania nu a prins lotul pentru Mondiale

Articol de - Publicat miercuri, 05 ianuarie 2011 00:00

Antrenorul României, Vasile Stîngă, a stabilit miercuri seara jucătorii care nu vor face parte din lotul României la Campionatul Mondial din Suedia, care va debuta pe 13 ianuarie.

Surpriză, între cei cinci la care Stîngă a renunţat se află şi Alin Şania, singurul jucător român care evoluează în Bundesliga, la MT Melsungen. "Îmi pare nespus de rău de Alin, dar în momentul de faţă nu e pregătit. Nejucînd aproape deloc la echipa de club şi-a ieşit din formă. E o pierdere pentru România, dar nu aveam ce să fac", a declarat pentru Gazeta Sporturilor Vasile Stîngă.

Alin Şania este la al doilea Campionat Mondial consecutiv pe care-l ratează, după ce înainte de Mondialul din 2009, din Croaţia, s-a accidentat şi nu a mai putut evolua la turneul final. "Am spus-o şi o repet. Şania trebuie să fie liderul generaţiei lui, dar din păcate transferul în Germania i-a făcut numai rău. Ce folos dacă nu joacă?", a punctat Stîngă.

Pe vremea cînd evolua la Steaua, iar Vasile Stînga antrena echipa bucureşteană, Şania era unul dintre handbaliştii săi preferaţi.

Pe lîngă Şania, Vasile Stîngă a mai renunţat la Marius Sadoveac, Ionuţ Ciobanu, Chike Onyejekwe şi Ionuţ Irimuş. România face parte din grupa C la CM din Suedia, alături de Croaţia, Danemarca, Serbia, Algeria şi Australia.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
saramago
saramago  •  06 Ianuarie 2011, 22:08

Sania nu a jucat in utimele 11 partide ale echipei sale de club (10 in Bunderliga, una in Cupa Germaniei), deci nu a luat parte la revirimentul team-ului condus de Roth si Balogh (trebuie spus ca Melsungen a inceput campionatul cu 11 infrangeri inseriate!). Sania a disputat 9 partide in Bunderliga si a marcat 9 goluri (cate 3 cu Kiel! si Fuchse Belin, 2 cu Hannover in tur si unul cu Magdeburg in tur). Pentru postul de inter stanga, antrenorul Roth ii prefera pe sarbul Vuckovic (viitorul nostru

hashishu_boy
hashishu_boy  •  06 Ianuarie 2011, 00:16

Asa...si lotul care e?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează