SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Anja Andersen vrea sa impună mentalitatea nordică la Oltchim: "Vreau să vă fie foame de handbal!"

Articol de - Publicat sambata, 05 februarie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 04 februarie 2011 23:10

Venită de joi la Rîmnicu Vîlcea, Anja Andersen a schimbat total programul "galacticelor"


Cu doar trei zile înainte de debutul în grupele principale ale Ligii Campionilor, contra celor de la Buducnost, Oltchim Rm. Vîlcea şi-a schimbat antrenorul. Peter Kovacs a fost demis fără prea multe comentarii, maghiarului reproşîndu-i-se faptul că echipa joacă slab, deşi obiectivele fuseseră atinse. Campioana României a dat lovitura, cel puţin în planul imaginii. Managerul Constantin Roibu a convins-o să vină la Vîlcea pe Anja Andersen, fosta mare jucătoare daneză, tehnicianul care a cîştigat de trei ori Liga Campionilor cu Slagelse. Totul s-a desfăşurat însă în mare secret, conducerea clubului şi jucătoarele aflînd de mutarea managerului abia cu două ore înaintea numirii.

Kovacs anunţat în ultima clipă
Joi dimineaţă, Peter Kovacs a condus antrenamentul de la ora 10:00, chemîndu-şi apoi elevele pentru o şedinţă de vizionare la ora 16:30. Jucătoarele au rămas mască în momentul în care au văzut că tehnicianul nu a mai venit, Neagu, Luca şi compania uitîndu-se singure la meciul adversarelor de la Buducnost cu Viborg, din faza grupelor. La ora 17:30, au intrat însă în sală, pentru al doilea antrenament al zilei. Nici de această dată Kovacs nu a apărut. Cinci minute mai tîrziu însă, preşedintele Ioan Gavrilescu intra în sală cu Anja Andersen.

"Dintr-o dată s-a făcut linişte şi nimeni nu a mai zis nimic. Fetele au rămas cu gura cascată. Anja a intrat, le-a pupat, pe fiecare, şi le-a strîns în jurul ei", a povestit Gavrilescu. Fizioterapeutul Adrian Ionescu a scăpat din mîini, în momentul în care a văzut-o pe daneză, sticlele cu apă ale fetelor, pe care le căra atunci."Veniţi mai aproape! De ce staţi aşa departe? Sper să facem treabă bună împreună. Eu am încredere în voi, întotdeauna mi-au plăcut handbalistele din România şi ştiu că la Oltchim au fost mereu rezultate!", le-a spus daneza.

"Cine stă în apărare?" Le-a dat fetelor mingea de fotbal pentru a se încălzi, trecînd apoi la antrenamentul propriu-zis. Pentru că nu le cunoştea decît pe cîteva, Anja le-a strigat de pe numerele pe care le aveau inscripţionate pe tricouri. "Numărul 17, numărul 10!". Nici punctele forte sau pe cele slabe ale "galacticelor" nu le ştie încă. "Cine vrea să stea în apărare şi cine în atac?", a întrebat Anja în momentul în care a împărţit lotul în două. A făcut apoi cîteva schimbări, în funcţie de ce a văzut. După o oră şi jumătate fix, Andersen a oprit antrenamentul. Le-a lăsat pe fete să meargă la duş, dar le-a chemat apoi pentru o discuţie de jumătate de oră.

"Vreau să vă văd strălucind!"
Le-a privit, pe fiecare, s-a salutat cu Luminiţa Huţupan Dinu şi cu Steluţa Luca, pe care le cunoştea, şi a început să vorbească. "Sînteţi jucătoare foarte bune! Vreau să vă văd strălucind pe teren", le-a spus Anja. Le-a întrebat apoi cîte antrenamente fac săptămînal. "Avem cîte două pe zi, cu două excepţii", a venit răspunsul. "E prea mult, a spus Anja. Intervine saturaţia, plictiseala. O să facem cîte patru antrenamente pe săptămînă. Eu vreau să vă fie foame de handbal, să veniţi la mine să mă întrebaţi cînd avem antrenament, să jucaţi handbal din plăcere, nu ca o obligaţie!", le-a spus Andersen. Oltchim intră într-o nouă eră.

Iubita vine azi
Antrenoarea Oltchimului a pus o singură condiţie la semnarea contractului cu campioana României: iubita ei să poată veni în România şi să locuiască împreună. Anja Andersen e una dintre cele mai cunoscute lesbiene din lumea sportului. Ea nu şi-a ascuns niciodată orientarea sexuală. Presa daneză a dezvăluit acest lucru încă din vremea cînd era jucătoare, tabloidele nordice scriind despre iubirea dintre Anja Andersen şi coechipiera sa Camilla Andersen (foto). Acestea stăteau întotdeauna în aceeaşi cameră şi erau de nedespărţit. După ce relaţia lor s-a rupt, Anja a avut o relaţie cu actualul pivot al "naţionalei" Danemarcei, Mette Melgaard, mai tînără decît ea cu 10 ani! I-a fost antrenoare prietenei sale la Slagelse şi la FCK Copenhaga. După ce însă Melgaard s-a transferat în vara trecută la Randers, relaţia nu a mai durat. Anja nu a rămas însă mult singură. Şi-a făcut o nouă prietenă, dar nu din lumea sportului. Noua cucerire va sosi azi în România, urmînd ca duminică să asiste la meciul dintre Oltchim şi Buducnost Podgorica.

"Străinii" rezistă puţin

În istoria Oltchimului, cel mai galonat club de handbal din România a avut trei antrenori străini pînă acum. Primul a fost sîrbul Djorje Rasici în 2004, dar acesta nu a rezistat decît cinci luni. A urmat croatul Ivica Rimanici, actualul selecţioner al Sloveniei. Şi acesta a fost schimbat însă după doar o jumătate de an, fiind demis după ultima înfrîngere a Oltchimului în campionat, la Braşov, cu Rulmentul, în ianuarie 2010, urmată imediat de o alta, în Liga Campionilor, chiar cu Buducnost Podgorica! După mandatul selecţionerului Radu Voina, care a plecat singur de la Oltchim, nedorind să-şi mai prelungească înţelegerea în vară, a fost adus maghiarul Peter Kovacs (foto), cel care antrenase reprezentativa feminină a Turciei. Nici ungurul nu a stat la Vîlcea decît cinci luni, fiind schimbat joi de Anja Andersen. Cît va rămîne daneza la Oltchim? Deocamdată a semnat o înţelegere pe patru luni.

Antrenorii străini ai Oltchimului
Djordje Rasici
Ivica Rimanici
Peter Kovacs
Anja Andersen

Cine a avut cele mai bune rezultate în ultimele sezoane?

Gheorghe Tadici (iulie 2006-iulie 2008)
Campionat: 51 victorii şi o înfrîngere
Liga Campionilor: 9 victorii, un egal, trei înfrîngeri.
Cupa Cupelor: 9 victorii, două egaluri, o înfrîngere

Ivica Rimanici (august 2008-februarie 2009)
Campionat: 8 victorii, o înfrîngere
Liga Campionilor: 4 victorii, 3 înfrîngeri

Radu Voina (februarie 2009-iunie 2010)
Campionat: 43 de victorii
Liga Campionilor: 12 victorii, 3 egaluri, 8 înfrîngeri

Peter Kovacs (iulie 2010 - ianuarie 2011)
Campionat: 15 victorii
Liga Campionilor: 4 victorii, două înfrîngeri


Fără antrenamente, dar în cantonament
Noua antrenoare a luat ieri o măsură surprinzătoare: nu a programat nici şedinţă de pregătire. A băgat însă echipa în cantonament şi a avut discuţii individuale cu jucătoarele. Anja Andersen a schimbat radical planul de pregătire al echipei cu doar trei zile înainte de meciul cu Buducnost Podgorica, în grupele principale ale Ligii Campionilor. Ieri, la ora 11:00, toată lumea a fost însă convocată la Sala Sporturilor "Traian", plecîndu-se cu autocarul la Băile Govora. fetelele au aşteptat-o 15 minute în pe antrenoare, care a fost la club să semneze contractul. Toate cele 22 de jucătoare ale Oltchimului au intrat în cantonament, Anja Andersen urmînd să oprească azi doar 16 pentru partida cu Buducnost. Daneza va avea la Oltchim acelaşi obiectiv pe care l-au avut şi predecesorii ei, Radu Voina şi Peter Kovacs: disputarea finalei Ligii Campionilor. "Oltchim are o echipă valoroasă, jucătoare extraordinare, dar am nevoie de timp ca să le cunosc", a spus Anja. Pînă la meciul de duminică daneza a programat cîte două antrenamente tactice în fiecare zi.

Ce le-a cerut Anja fetelor de la Oltchim pentru înce
put
-fiecare dintre ele să aibă cîte două mingi
-agendă proprie
-biblioraft propriu


"Vreau să le fac pe jucătoare să înţeleagă că sînt propriile lor antrenoare. Ele îşi cunosc cel mai bine potenţialul"
Anja Andersen, antrenoare Oltchim

"Eu sînt doar colega lor, nu antrenoarea lor. Cristina Neagu e o jucătoare extraordinară, dar cred că mai poate creşte. Mai are potenţial"

Anja Andersen, antrenoare Oltchim



Întîlnire cu antrenorii vîlceni
Anja Andersen a dorit ieri să-i cunoască şi pe ceilalţi tehnicieni vîlceni, de la toate categoriile de vîrstă. Ea i-a invitat la o discuţie despre handbal la Sala Sporturilor. În plus, Anja a subliniat faptul că vrea să reînfiinţeze la Vîlcea un centru puternic de junioare. "Strategia mea e pe termen lung. Vom lua să se antreneze cu noi la echipă şi junioare pentru a le ambiţiona în ceea ce fac", a spus Anja.

Cu ochiul negru
Ionela Stanca, pivotul Oltchimului, are ochiul drept tumefiat. Miercuri, la meciul cu Rulmentul Braşov, în Liga Naţională, Ionela a primit o lovitură de la Roxana Cherăscu, fosta ei coechipieră. Ochiul i s-a umflat şi i s-a înnegrit instantaneu. "A fost şi mai rău, nici nu vedeam cu el", a spus Ionela. Nu se pune însă problema ca Ionela să nu joace împotriva Buducnostului duminică, de la ora 18:00.

Buducnost a venit aseară

Campioana Muntenegrului, Buducnost Podgorica, singura echipă neînvinsă în actuala ediţie a Ligii Campionilor, a ajuns încă de aseară în România. Pentru că au vrut să vină cu o zi mai devreme decît era normal, oficialii muntenegreni vor plăti o noapte de cazare şi masă la hotelul la care vor sta în Rm. Vîlcea. Buducnost a solicitat oficialilor Oltchimului două poziţii de antrenament în Sala Sporturilor "Traian": una sîmbătă seara şi una duminică
de dimineaţă.

Venită de joi la Rîmnicu Vîlcea, Anja Andersen a schimbat total programul "galacticelor"

Cu doar trei zile înainte de debutul în grupele principale ale Ligii Campionilor, contra celor de la Buducnost, Oltchim Rm. Vîlcea şi-a schimbat antrenorul. Peter Kovacs a fost demis fără prea multe comentarii, maghiarului reproşîndu-i-se faptul că echipa joacă slab, deşi obiectivele fuseseră atinse. Campioana României a dat lovitura, cel puţin în planul imaginii. Managerul Constantin Roibu a convins-o să vină la Vîlcea pe Anja Andersen, fosta mare jucătoare daneză, tehnicianul care a cîştigat de trei ori Liga Campionilor cu Slagelse. Totul s-a desfăşurat însă în mare secret, conducerea clubului şi jucătoarele aflînd de mutarea managerului abia cu două ore înaintea numirii.

Kovacs anunţat în ultima clipă
Joi dimineaţă, Peter Kovacs a condus antrenamentul de la ora 10:00, chemîndu-şi apoi elevele pentru o şedinţă de vizionare la ora 16:30. Jucătoarele au rămas mască în momentul în care au văzut că tehnicianul nu a mai venit, Neagu, Luca şi compania uitîndu-se singure la meciul adversarelor de la Buducnost cu Viborg, din faza grupelor. La ora 17:30, au intrat însă în sală, pentru al doilea antrenament al zilei. Nici de această dată Kovacs nu a apărut. Cinci minute mai tîrziu însă, preşedintele Ioan Gavrilescu intra în sală cu Anja Andersen.

"Dintr-o dată s-a făcut linişte şi nimeni nu a mai zis nimic. Fetele au rămas cu gura cascată. Anja a intrat, le-a pupat, pe fiecare, şi le-a strîns în jurul ei", a povestit Gavrilescu. Fizioterapeutul Adrian Ionescu a scăpat din mîini, în momentul în care a văzut-o pe daneză, sticlele cu apă ale fetelor, pe care le căra atunci."Veniţi mai aproape! De ce staţi aşa departe? Sper să facem treabă bună împreună. Eu am încredere în voi, întotdeauna mi-au plăcut handbalistele din România şi ştiu că la Oltchim au fost mereu rezultate!", le-a spus daneza.

"Cine stă în apărare?" Le-a dat fetelor mingea de fotbal pentru a se încălzi, trecînd apoi la antrenamentul propriu-zis. Pentru că nu le cunoştea decît pe cîteva, Anja le-a strigat de pe numerele pe care le aveau inscripţionate pe tricouri. "Numărul 17, numărul 10!". Nici punctele forte sau pe cele slabe ale "galacticelor" nu le ştie încă. "Cine vrea să stea în apărare şi cine în atac?", a întrebat Anja în momentul în care a împărţit lotul în două. A făcut apoi cîteva schimbări, în funcţie de ce a văzut. După o oră şi jumătate fix, Andersen a oprit antrenamentul. Le-a lăsat pe fete să meargă la duş, dar le-a chemat apoi pentru o discuţie de jumătate de oră.

"Vreau să vă văd strălucind!"
Le-a privit, pe fiecare, s-a salutat cu Luminiţa Huţupan Dinu şi cu Steluţa Luca, pe care le cunoştea, şi a început să vorbească. "Sînteţi jucătoare foarte bune! Vreau să vă văd strălucind pe teren", le-a spus Anja. Le-a întrebat apoi cîte antrenamente fac săptămînal. "Avem cîte două pe zi, cu două excepţii", a venit răspunsul. "E prea mult, a spus Anja. Intervine saturaţia, plictiseala. O să facem cîte patru antrenamente pe săptămînă. Eu vreau să vă fie foame de handbal, să veniţi la mine să mă întrebaţi cînd avem antrenament, să jucaţi handbal din plăcere, nu ca o obligaţie!", le-a spus Andersen. Oltchim intră într-o nouă eră.

Iubita vine azi
Antrenoarea Oltchimului a pus o singură condiţie la semnarea contractului cu campioana României: iubita ei să poată veni în România şi să locuiască împreună. Anja Andersen e una dintre cele mai cunoscute lesbiene din lumea sportului. Ea nu şi-a ascuns niciodată orientarea sexuală. Presa daneză a dezvăluit acest lucru încă din vremea cînd era jucătoare, tabloidele nordice scriind despre iubirea dintre Anja Andersen şi coechipiera sa Camilla Andersen (foto). Acestea stăteau întotdeauna în aceeaşi cameră şi erau de nedespărţit. După ce relaţia lor s-a rupt, Anja a avut o relaţie cu actualul pivot al "naţionalei" Danemarcei, Mette Melgaard, mai tînără decît ea cu 10 ani! I-a fost antrenoare prietenei sale la Slagelse şi la FCK Copenhaga. După ce însă Melgaard s-a transferat în vara trecută la Randers, relaţia nu a mai durat. Anja nu a rămas însă mult singură. Şi-a făcut o nouă prietenă, dar nu din lumea sportului. Noua cucerire va sosi azi în România, urmînd ca duminică să asiste la meciul dintre Oltchim şi Buducnost Podgorica.

"Străinii" rezistă puţin

În istoria Oltchimului, cel mai galonat club de handbal din România a avut trei antrenori străini pînă acum. Primul a fost sîrbul Djorje Rasici în 2004, dar acesta nu a rezistat decît cinci luni. A urmat croatul Ivica Rimanici, actualul selecţioner al Sloveniei. Şi acesta a fost schimbat însă după doar o jumătate de an, fiind demis după ultima înfrîngere a Oltchimului în campionat, la Braşov, cu Rulmentul, în ianuarie 2010, urmată imediat de o alta, în Liga Campionilor, chiar cu Buducnost Podgorica! După mandatul selecţionerului Radu Voina, care a plecat singur de la Oltchim, nedorind să-şi mai prelungească înţelegerea în vară, a fost adus maghiarul Peter Kovacs (foto), cel care antrenase reprezentativa feminină a Turciei. Nici ungurul nu a stat la Vîlcea decît cinci luni, fiind schimbat joi de Anja Andersen. Cît va rămîne daneza la Oltchim? Deocamdată a semnat o înţelegere pe patru luni.

Antrenorii străini ai Oltchimului
Djordje Rasici
Ivica Rimanici
Peter Kovacs
Anja Andersen

Cine a avut cele mai bune rezultate în ultimele sezoane?

Gheorghe Tadici (iulie 2006-iulie 2008)
Campionat: 51 victorii şi o înfrîngere
Liga Campionilor: 9 victorii, un egal, trei înfrîngeri.
Cupa Cupelor: 9 victorii, două egaluri, o înfrîngere

Ivica Rimanici (august 2008-februarie 2009)
Campionat: 8 victorii, o înfrîngere
Liga Campionilor: 4 victorii, 3 înfrîngeri

Radu Voina (februarie 2009-iunie 2010)
Campionat: 43 de victorii
Liga Campionilor: 12 victorii, 3 egaluri, 8 înfrîngeri

Peter Kovacs (iulie 2010 - ianuarie 2011)
Campionat: 15 victorii
Liga Campionilor: 4 victorii, două înfrîngeri


Fără antrenamente, dar în cantonament
Noua antrenoare a luat ieri o măsură surprinzătoare: nu a programat nici şedinţă de pregătire. A băgat însă echipa în cantonament şi a avut discuţii individuale cu jucătoarele. Anja Andersen a schimbat radical planul de pregătire al echipei cu doar trei zile înainte de meciul cu Buducnost Podgorica, în grupele principale ale Ligii Campionilor. Ieri, la ora 11:00, toată lumea a fost însă convocată la Sala Sporturilor "Traian", plecîndu-se cu autocarul la Băile Govora. fetelele au aşteptat-o 15 minute în pe antrenoare, care a fost la club să semneze contractul. Toate cele 22 de jucătoare ale Oltchimului au intrat în cantonament, Anja Andersen urmînd să oprească azi doar 16 pentru partida cu Buducnost. Daneza va avea la Oltchim acelaşi obiectiv pe care l-au avut şi predecesorii ei, Radu Voina şi Peter Kovacs: disputarea finalei Ligii Campionilor. "Oltchim are o echipă valoroasă, jucătoare extraordinare, dar am nevoie de timp ca să le cunosc", a spus Anja. Pînă la meciul de duminică daneza a programat cîte două antrenamente tactice în fiecare zi.

Ce le-a cerut Anja fetelor de la Oltchim pentru înce
put
-fiecare dintre ele să aibă cîte două mingi
-agendă proprie
-biblioraft propriu


"Vreau să le fac pe jucătoare să înţeleagă că sînt propriile lor antrenoare. Ele îşi cunosc cel mai bine potenţialul"
Anja Andersen, antrenoare Oltchim

"Eu sînt doar colega lor, nu antrenoarea lor. Cristina Neagu e o jucătoare extraordinară, dar cred că mai poate creşte. Mai are potenţial"

Anja Andersen, antrenoare Oltchim


Întîlnire cu antrenorii vîlceni
Anja Andersen a dorit ieri să-i cunoască şi pe ceilalţi tehnicieni vîlceni, de la toate categoriile de vîrstă. Ea i-a invitat la o discuţie despre handbal la Sala Sporturilor. În plus, Anja a subliniat faptul că vrea să reînfiinţeze la Vîlcea un centru puternic de junioare. "Strategia mea e pe termen lung. Vom lua să se antreneze cu noi la echipă şi junioare pentru a le ambiţiona în ceea ce fac", a spus Anja.

Cu ochiul negru
Ionela Stanca, pivotul Oltchimului, are ochiul drept tumefiat. Miercuri, la meciul cu Rulmentul Braşov, în Liga Naţională, Ionela a primit o lovitură de la Roxana Cherăscu, fosta ei coechipieră. Ochiul i s-a umflat şi i s-a înnegrit instantaneu. "A fost şi mai rău, nici nu vedeam cu el", a spus Ionela. Nu se pune însă problema ca Ionela să nu joace împotriva Buducnostului duminică, de la ora 18:00.

Buducnost a venit aseară

Campioana Muntenegrului, Buducnost Podgorica, singura echipă neînvinsă în actuala ediţie a Ligii Campionilor, a ajuns încă de aseară în România. Pentru că au vrut să vină cu o zi mai devreme decît era normal, oficialii muntenegreni vor plăti o noapte de cazare şi masă la hotelul la care vor sta în Rm. Vîlcea. Buducnost a solicitat oficialilor Oltchimului două poziţii de antrenament în Sala Sporturilor "Traian": una sîmbătă seara şi una duminică
de dimineaţă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
gretzky
gretzky  •  05 Februarie 2011, 11:19

wow,nimic spumos,bestial,lacrimogen sau ce draci mai aveti voi in vocabular! sper ca anja sa aiba timp sa faca o mare echipa la vilcea!jucatoare de valoare are,timp nu prea!bafta anja,bafta fetelor,sper ca o sa cistigati cupa! ps:pe cine intereseaza cu cine traieste daneza?e treaba ei,strict personala!

dilibau
dilibau  •  05 Februarie 2011, 09:50

@nicolinho LOL :) Sper ca Anja sa faca din Oltchim ce-a facut din Slagelse acum aproape 10 ani. Material are, vointa ii mai trebuie

chimistul
chimistul  •  05 Februarie 2011, 09:39

Buna ziua. Eu nu cred ca pe aceasta pagina trebuia sa se spuna cu cine locuieste Anja Andersson la Valcea. Bafta echipelor romanesti de handbal care joaca azi. Forta Oltchim. La revedere.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează