SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-KRIM LJUBLJANA, DUMINICĂ, ORA 18:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Antrenorul lui Krim anunţă: "Pentru noi, nu contează locul unu!", dar vine să cîştige

Tone Tiselj are în palmares două Ligi ale Campionilor.
Tone Tiselj are în palmares două Ligi ale Campionilor.

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 martie 2013 11:38

Antrenorul lui Krim Ljubljana, Tone Tiselj, a vorbit în exclusivitate cu Gazeta Sporturilor despre meciul de duminică. Tehnicianul care a cîştigat de două ori Liga Campionilor vede în acest sezon o finală Oltchim-Györ.

Tocmai a terminat meciul de campionat cu Piran Portoroz, cîştigat de Krim Ljubljana cu 35-22. Se scuză că mai are ceva de vorbit cu fetele şi ne roagă să revenim în 20 de minute. A doua oară, Tone Tiselj, antrenorul campioanei Sloveniei, răspunde prompt şi îşi cere scuze că nu a putut vorbi din prima.

Un tip modest, deşi a cîştigat de două ori Liga Campionilor cu Krim şi a dus echipa de băieţi a Sloveniei pe locul doi în Europa în 2004! Un tehnician care are şi acum o urmă de regret că în 2009, cînd i s-a propus, nu a putut accepta să preia Oltchimul!

- Domnule Tiselj, duminică se joacă primul loc în grupă. Vîlcea tremură şi pentru calificare, are nevoie de victorie. Cum vedeţi meciul?
- Noi jucăm fără presiune, nu contează foarte mult locul unu sau doi. Sigur că nu ne dăm la o parte, venim să jucăm. Pentru mine întotdeauna a contat numai rezultatul, întotdeauna le spun jucătoarelor să joace la victorie. Dar nu ne interesează locul unu în mod special ca să evităm Györul.

- Poate Zvezda va bate pe Ferencvaros sîmbătă şi ambele echipe vor fi calificate, nu?
- Da, contează meciul de la Zvezda. Repet, noi sîntem liniştiţi, am obţinut calificarea, ne-am atins obiectivul. Sînt foarte mulţumit de felul cum a jucat echipa în faza a doua a grupelor.

- La Oltchim sînt şi mari probleme financiare. Vor conta în economia jocului?
- Nu cred că va conta faptul că Vîlcea are probleme financiare. Sînt jucătoare profesioniste acolo, unele dintre cele mai bune din lume, şi sînt convins că o să-şi facă datoria pe teren.

"Dacă ar fi contat problemele financiare într-o atît de mare măsură, Vîlcea nu bătea în Rusia şi la Budapesta" (Tone Tiselj, antrenor Krim)

- Mai credeaţi că Vîlcea o să revină cu şanse la calificare după ce a pierdut primele două jocuri?
- Eram convins că o să revină. Am ştiut de la început de problemele care sînt la Vîlcea, urmăresc şi eu, citesc totul despre handbal. Am ştiut însă că valoarea îşi va spune cuvîntul pînă la urmă.

- Vă temeţi de o anumită jucătoare a Oltchimului?
- Luăm măsuri la toate! Deasupra tuturor rămîne însă Katarina Bulatovici. E o jucătoare excepţională. Dar sînt multe altele valoroase, Oltchim are două pe post. Singurul rămas oarecum descoperit e acum cel de pivot. Dar acolo e Manea, un pivot foarte bun.

- Pe cine vedeţi în acest sezon favorită la cîştigarea Ligii?
- De cînd a început competiţia am văzut două favorite, Oltchim şi Györ. Acum nu aş putea spune cine o să cîştige Liga. Oricum, cred că ar fi cea mai nimerită finală, sînt echipele cele mai valoroase. Nimeni să nu subestimeze însă Larvik şi Krim Ljubljana.

"Nu am cîştigat niciodată la Vîlcea, dar niciodată să nu spui niciodată. În toate există un început" (Tone Tiselj, antrenor Krim)

- Şi dumneavostră aţi pierdut o jucătoare foarte importantă. Linnea Thorstensson s-a accidentat.
- Aşa e, dar nu contează că lipseşte, nu poate să joace, celelalte trebuie să suplinească şi lipsa ei. Am avut probleme şi mai mari la începutul sezonului şi am făcut în aşa fel încît să trecem peste ele. Am fost la un pas chiar să ratăm calificarea, ceea ce pentru noi era un mic dezastru. Echipa asta la anul va arăta mai bine, va fi mai omogenă, mai legată! O să vedeţi!

- Ştiu că în 2009 aţi fost la un pas să veniţi la Oltchim. Regretaţi că nu aţi ajuns?
- Am un mic regret, sigur. Am avut atunci o ofertă foarte bună de la domnul Roibu. Mi s-a părut un om extraordinar, pentru care aş fi venit la Vîlcea, dar am avut probleme în familie. Tatăl meu s-a îmbolnăvit de cancer, a şi murit la scurt timp. Am decis atunci că familia e mai importantă. Pentru omul Roibu îmi pare rău, îmi făcuse o ofertă foarte bună.

Krim vine cu charterul
Alături de Györ, Krim este una dintre puţinele echipe din handbalul feminin care face deplasările în Europa cu curse charter. Asta arată potenţa financiară a clubului sloven. În charter, alături de echipă, la fiecare meci fac deplasarea cei mai importanţi sponsori ai formaţiei. Pentru meciul de duminică, de la Rm. Vîlcea, Krim se va baza şi pe o galerie de 40 de persoane, care va veni în ziua meciului, cu un autocar.

Scrisoarea Ionelei
Ionela Stanca, fostul pivot al Oltchimului, care şi-a reziliat contractul cu gruparea vîlceană săptămîna trecută, a trimis ieri o scrisoare la Gazeta Sporturilor prin care explică motivele care au determinat-o să plece de la Oltchim. "Vă scriu aceste rînduri din respect pentru toţi cei care m-au încurajat în această grea perioadă pentru mine şi familia mea. Nu vreau să mai răscolesc trecutul, să scot la suprafaţă tot ce m-a decepţionat în cei şase ani petrecuţi la Oltchim. N-am să fac lucrul acesta pentru că amintirile frumoase le domină net pe cele mai puţin frumoase", a scris Ionela în scrisoarea care poate fi citită în întregime pe www.gsp.ro. La final, Ionela le urează multă baftă fostelor coechipiere în tentativa de a cîştiga Liga Campionilor.

S-a schimbat ora, se joacă la 18:00
Iniţial, partida dintre Oltchim şi Krim Ljubljana era programată duminică, de la ora 19:00. DigiSport, televiziunea care transmite disputa, a făcut cerere la Federaţia Europeană de Handbal pentru a devansa partida cu o oră, cererea fiind aprobată. DigiSport vrea ca partida de la Vîlcea să premeargă disputa din prima ligă de fotbal dintre Steaua şi FC Vaslui, care începe la ora 20:00.

4-3 e scorul întîlnirilor directe dintre Oltchim şi Krim Ljubljana în Liga Campionilor. La Vîlcea, Oltchim a cîştigat toate cele trei dispute de pînă acum

2 victorii a obţinut Krim în deplasare în acest sezon în cele 5 partide disputate: 31-23 la Cluj cu Jolidon şi 29-24 la Zvenigorod, cu Zvezda

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
lapusneanul
lapusneanul  •  15 Martie 2013, 16:31
Postat de anadana pe 15 Martie 2013, 10:19

Antrenorul danez trebuie sa desemneze o handbalista care s-o tina "om la om" pe Penezic, jucatoare care inscrie peste 10 goluri pe meci. Muler si Lazovic sunt si ele bune aruncatoare de la linia de 9m, de aceea nu trebuie lasate sa-si faca pasii de aruncare. Oana Manea sa fie folosita doar in atac iar Pineau s-o inlocuiasca in aparare. Krim va lupta pentru ocuparea primului loc in grupa pentru a evita Gyor-ul. Succes fetelor noastre!

Dupa plecarea antrenorului danez, deja am gasit inlocuitor ! Felicitari nenea ! :))))

ceaiuri
ceaiuri  •  15 Martie 2013, 14:02

un articol de bun simt,daca ftc pierde(fetele se califica cu o zi inainte)si miza meciului scade ,daca nu vom vedea un meci spectaculos(unde plecam cu prima sansa)in semif datele pb se schimba sunt 2meciuri decisive unde se pot intampla multe(nu e exclus sa le mai vedem si in finala)

anadana
anadana  •  15 Martie 2013, 10:19

Antrenorul danez trebuie sa desemneze o handbalista care s-o tina "om la om" pe Penezic, jucatoare care inscrie peste 10 goluri pe meci. Muler si Lazovic sunt si ele bune aruncatoare de la linia de 9m, de aceea nu trebuie lasate sa-si faca pasii de aruncare. Oana Manea sa fie folosita doar in atac iar Pineau s-o inlocuiasca in aparare. Krim va lupta pentru ocuparea primului loc in grupa pentru a evita Gyor-ul. Succes fetelor noastre!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează