SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR

Au influențat arbitrii rezultatul dintre Dinamo și Turda?

Articol de - Publicat marti, 16 aprilie 2024 13:03 / Actualizat marti, 16 aprilie 2024 16:04

Potaissa Turda a reușit să termine la egalitate, 35-35, meciul cu Dinamo din etapa a 22, partidă care a inaugurat superba sală de 3.200 de locuri din localitatea clujeană, un rezultat asupra căruia planează anumite semne de întrebare.

Dinamo era superfavorită înaintea meciului, cu o cotă de 1.15 la victorie, egalul era 14, iar gazdele erau cotate cu 7.30 pentru o victorie în fața campioanei neînvinse.

Cei de la casele de pariuri dacă nu uitau că Turda a învins-o pe Dinamo în 2022 (scor 32-29), care era pregătită tot de Xavier Pascual Fuentes, „Doctor Honoris Causa" al Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, poate ar fi fost mai atenți la acordare cotelor.

Cristiano Bergodi, dat afară de Șucu de la Rapid » Anunțul clubului
RAPID
Cristiano Bergodi, dat afară de Șucu de la Rapid » Anunțul clubului

Federația s-a acoperit!

La inaugurarea sălii a fost prezent, din partea FRH, secretarul general, Nicolae Luca, cel care prin regulament are drept de veto la desemnarea arbitrilor de către CCA, comisie care i se subordonează conform regulamentului.

Sursele GSP au confirmat că la spectacolul de la Turda a contribuit și federația, care a delegat la partidă un cuplu de arbitri care este acomodat de multă vreme cu atmosfera handbalistică din Turda, constănțenii Adrian Georgescu și Mihai Moldoveanu.

Surse din FRH au dezvăluit pentru GSP că „arbitrii puteau fluiera orice și oricum", pentru că rezultatul partidei nu schimba locul în clasament al celor două formații, Dinamo fiind din nou campioană, iar Turda va termina pe locul 4.

Aceleași surse susțin că din cauza atmosferei create de cei aproximativ 3.200 de suporteri prezenți în noua sală a orașului clujean, arbitrii dobrogeni au greșit mult, dar în final au încercat să nu supere pe nimeni, ajutând și ei la remiza dintre Potaissa Turda și Dinamo. Din acest motiv, arbitrii Georgescu și Moldoveanu au primit calificativul mediu, echivalentul notei 6.

Compromis FRH!

Potaissa Turda, fără Ghivil și Cântec, dar și fără gruzinul Irakli Kbilașvili, eliminat definitiv în minutul 3 și 20 de secunde, și-a depășit condiția, a condus în permanență cu 2-3 goluri în repriza secundă, după ce în prima a avut și plus 5.

Până la urmă, jucătorii lui Horațiu Gal au terminat meciul la egalitate, 35-35, și deseori nu au arătat ca o echipă al cărei buget este de doar 950.000 de euro pentru toți cei 378 de handbaliști ai clubului.

De 13 ani în prima ligă, Potaissa Turda a terminat în 11 ani în primele 4 locuri și are aceeași conducere, antrenor Horațiu Gal, președinte Flavius Sâsâeac.

Continuitatea în manageriat și ajutorul oamenilor cu decizie pe plan local, primar și parlamentari de Cluj, au făcut ca Turda să aibă o sală superbă de 3.200 de locuri, care a costat aproximativ 23 de milioane de euro și care așteaptă acum performanța europeană a Potaissei.

De partea cealaltă, Dinamo, cu un buget de aproximativ 6 milioane de euro, s-a încurcat din nou la Turda, dar chiar și cu greșelile de arbitraj clamate de campioni, oamenii din handbal spun că datorită valorii lotului, alb-roșiii ar fi trebuit să câștige și la Turda.

Dinamo pare că se gândește doar la meciul tur cu Skjern din sferturile de finală ale Cupei EHF League, de marți 23 aprilie, pentru că altfel nu se explică de ce va juca marți cu Bacău în Cupa României și miercuri în campionat cu Vaslui. Toate acestea la solicitarea antrenorului Xavi Pascual, care riscă totul pentru partida cu Skjern.

FRH probabil „a uitat” că o echipă are voie să joace două meciuri consecutive la o distanță de minimum 48 de ore.

Vezi și alte știri:

Mircea Lucescu, la Rapid? Cum trebuie să negocieze Dan Șucu: „Vreți să-l convingeți? Faceți asta! Soția lui s-a săturat”
Rapid
Mircea Lucescu, la Rapid? Cum trebuie să negocieze Dan Șucu: „Vreți să-l convingeți? Faceți asta! Soția lui s-a săturat”
Speranță pentru Nicolae Păun, după lovitura-horror încasată cu Rapid. Dioszegi a revenit asupra declarațiilor prăpăstioase: „Eram la brutărie și nu aveam semnal”
SEPSI
Speranță pentru Nicolae Păun, după lovitura-horror încasată cu Rapid. Dioszegi a revenit asupra declarațiilor prăpăstioase: „Eram la brutărie și nu aveam semnal”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
helion333
helion333  •  17 Aprilie 2024, 11:14

Mai degraba arbitrii au fluierat in defavoarea Turzii

creeperno534
creeperno534  •  16 Aprilie 2024, 22:38

Nu conteaza

VladPasca
VladPasca  •  16 Aprilie 2024, 17:32

Domnule Costi Pruna. Cu respect inteleg ca ati scris acest articol pe surse, nedezvaluite, fara sa vizionati meciul si clamati imixtiunea arbitrilor si corectitudinea jocului. Va rog cereti la Pro Arena sa vizionati dumneavoastra meciul, altfel ati putea sa inlaturati orice dubiu asupra unui joc ce a fost deosebit de frumos si un exemplu din toate punctele de vedere pentru campionatul romanesc.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează