SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Asediu la Belgrad! Serbia şi Croaţia se vor întîlni azi, în semifinalele Europeanului

Beogradska Arena, sala pe care sîrbii au construit-o cu 70 milioane de euro, va fi azi arhiplină Foto: Andreea Ştefan (Belgrad)
Beogradska Arena, sala pe care sîrbii au construit-o cu 70 milioane de euro, va fi azi arhiplină Foto: Andreea Ştefan (Belgrad)

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2012 20:00

Organizatorii au luat măsuri drastice pentru a preîntîmpina incidentele între suporteri


4.000 de fani croaţi vor fi azi în Beogradska Arena din Belgrad pentru a-şi susţine favoriţii în semifinala Campionatului European. Fondul sonor va fi dominat însă de 16.000 de suporteri ai gazdelor, care vor umple pînă la refuz sala. Organizatorii se tem de incidente înainte şi după meci între susţinătorii celor două echipe, mai ales că zilele trecute, un grup de croaţi a fost atacat într-o benzinărie de ultraşii sîrbi. Peste 2.000 de forţe de ordine vor veghea la păstrarea unei atmosfere calme într-o partidă considerată una cu risc ridicat.

Croaţii sînt favoriţi
În teren, se anunţă un spectacol nemaiîntîlnit. Serbia revine în semifinalele unui Campionat European după 16 ani, în timp ce croaţii au fost în careul de aşi la ultimele patru ediţii. Balici, Duvnjak, Vori şi ceilalţi visează la aur după ce la ultimele două ediţii au pierdut de fiecare dată finala. Sîrbii pornesc cu şansa a doua, iar antrenorul Vuckovici ştie de ce. "Serbia e un teritoriu neexplorat. A lipsit de pe podium în ultimul timp, dar are jucători de clasă mondială. Jucătorii mei nu sînt obişnuiţi însă cu presiunea unui astfel de meci. Faptul că vom juca acasă, că vom avea suportul fanilor sper să conteze", a declarat Vuckovici, cel care a cîştigat cu "naţionala" Iugoslaviei titlul olimpic în 1984 şi aurul mondial în 1986.

Obişnuiţi cu înălţimile
În cea de-a doua semifinală se vor întîlni două formaţii care sînt familiarizate cu podiumurile în handbal: Danemarca şi Spania. Nordicii au cîştigat titlul european în 2008, dar şi bronzul în 2002, 2004 şi 2006. Spaniolii au trei medalii de argint (1996, 1998, 2006) şi una de bronz (2000). Danezii au realizat un lucru senzaţional în Serbia. Deşi au venit din faza grupelor cu zero puncte, au reuşit calificarea cîştigînd tot în partea a doua, ajutaţi însă şi de jocul rezultatelor.

PROGRAMUL SEMIFINALELOR
ora 18:45 Danemarca-Spania (direct TVR 2, DolceSport)
ora 21:15 Serbia- Croaţia (direct Dolce Sport)


Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
viola007
viola007  •  28 Ianuarie 2012, 08:57

Belgrade Arena poate gazdui de la 18.000 la 25.000 de spectatori...NU se compara cu infrastructura sportiva cu noi...(si nici cea rutiera)...In afara de finala CE de handbal Serbia-Danemarca, tara asta mai joaca 2 finale: CE de polo Serbia-Muntenegru si AO - Djokovic-Nadal, 3 finale intr-o zi...Pacat ca media romaneasca nu relateaza aproape nimic despre asemenea evenimente...doar ce poseta si-a luat nevasta fotbalistului cutare...forme fara fond...

gammatour
gammatour  •  27 Ianuarie 2012, 12:01

Am fost sambata trecuta pe Beogradska Arena : POLONIA-SUEDIA/ MACEDONIA-DANEMARCA/ SERBIA-GERMANIA. Meciuri superbe, atmosfera fantastica. Este altceva decat ce se vede la TV. Pentru duminica (finalele) am bilete si voi fi din nou acolo. Pentru suporterii din NV-ul Romaniei se organizeaza excursie (agentia gamma tour zalau). Detalii pe siteul agentiei . Cu siguranta merita efortul... Serbia este marea favorita, cu publicul acela fantastic nu ai cum sa-i bati.

maistor_kokir
maistor_kokir  •  27 Ianuarie 2012, 09:34

Croatii au jucat toate meciurle de pana acum in Vojvodina, la primul lor meci in Serbia, sa joci tocmai la Belgrad, in fata a 20mii de sarbi tocmai contra marii rivale Serbia ... va fi un soc pt ei :)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează