SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-BUDUCNOST PODGORICA 23-22

Atac la granzi » HCM Baia Mare a învins campioana Europei la Bucharest Trophy

Şedinţă după victorie. Băimărencele fac salutul obişnuit la finalul meciului cu campioana Europei // Foto: Marius Ionescu
Şedinţă după victorie. Băimărencele fac salutul obişnuit la finalul meciului cu campioana Europei // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 23 august 2015 00:00

HCM Baia Mare a învins campioana Europei, Buducnost Podgorica, iar CSM Bucureşti a spulberat campioana Macedoniei, Vardar Skopje, locul 3 în Europa sezonul trecut. Finala ediţiei a doua a Bucharest Trophy se va disputa azi, de la ora 18:00, între CSM şi Buducnost.

HCM Baia Mare a fost performera zilei a doua la Bucharest Trophy, chiar dacă vicecampioana României nu a reuşit să scape de ultimul loc din grupă. Echipa pregătită de Aurelian Roşca a reuşit însă să învingă campioana Europei, Buducnost Podgorica, de care a trecut cu 23-22!

Luptătoarele

Baia Mare nu s-a speriat de adversara din faţa sa şi a jucat cu mult curaj. Buducnost a condus în start cu 5-3, dar apoi maşinăria de pase a campioanei Europei parcă s-a stricat. Vizitiu, Elisei, Oltean au jucat mult mai bine decît Neagu, Bulatovici, Knezevici şi au trimis echipa în avantaj la patru lungimi: 10-6. Apărarea a dus greul la maramureşence, Szucs şi Perianu fiind imbatabile în disputa cu muntenegrencele.

După 11-9 la pauză, Buducnost a pierdut-o pe Dragana Cvijici, pivotul cu alură de aruncătoare de greutate, iar misiunea băimărencelor părea că va fi mai uşoară. De la 13-10 însă pentru HCM, Buducnost a marcat de cinci ori consecutiv!

Baia Mare nu a cedat, iar pînă la final meciul a fost unul în care nici o echipă nu a mai putut să se distanţeze la mai mult de un gol. Finalul a fost unul super pentru românce, care au marcat prin Vizitiu şi Perianu, în entuziasmul general, şi au întors de la 21-22 la 23-22.

"Jucăm cu sufletul"

Gabriella Szucs, jucătoarea română de origine maghiară, spune că echipa a cîştigat pentru că a jucat cu multă determinare. "Aşa se întîmplă cînd o faci cu sufletul. Am pus mult suflet în fiecare fază, am dat totul, pînă la epuizare. Atmosfera e extraordinară la echipă şi acest lucru se poate vedea şi pe teren", a spus interul stînga. "Adversarele de la Baia Mare ne-a surprins prin felul în care au jucat. Şi-au dorit enorm, noi abia am început pregătirile, dar meritul e al lor", a recunoscut poloneza Kynga Byzdra, interul stînga de la Buducnost.

Tot pe ultimul loc

Rezultatul nu le-a ajutat pe băimărence să scape de ultimul loc în grupă, la golaveraj. Deşi toate echipele, Buducnost, Rostov Don şi Baia Mare, au avut cîte o victorie, maramureşencele au fost ultimele după ce au pierdut 25-29 cu Rostov, iar Buducnost a trecut de rusoaice cu 26-23.

"Victoriile aduc victorii. Am făcut un turneu foarte bun, nu pot decît să le felicit pe fete. Cel mai important e însă că ne întoarcem la Baia Mare, după această săptămînă, cu Supercupa României"
Aurelian Roşca, antrenor HCM Baia Mare

HCM Baia Mare 23
Do Nascimento 4, Oltean 3, Elisei 3, Tătar 3, Vizitiu 3, Perianu 2, Jezici 2, Abbingh 1, L. Marin 1, Nechita 1. Antrenor: Aurelian Roşca

Buducnost Podgorica 22
Knezevici 5, Neagu 4, Mehmedovici 4, Bulatovici 4, Petrovici 2, Lazovici 2, Cvijici 1. Antrenor: Dragan Adzici

CSM Bucureşti-Vardar Skopje 35-28: Ţinute la respect

Campioana României nu i-a lăsat nici o şansă echipei care a fost prezentă în ultimele două sezoane în Final Four-ul Ligii Campionilor, Vardar Skopje. CSM Bucureşti trebuia să cîştige jocul  pentru a se califica în finala Bucharest Trophy.

Fetele lui Mette Klit nu au jucat prea bine în această săptămînă, dar ieri au arătat o cu totul altă faţă. Trioul Mayssa Pessoa-Linea Jorgensen-Isabelle Gullden a fost letal pentru campioana Macedoniei, care a scos de 20 de ori mingea din poartă în prima repriză!

Brazilianca Mayssa Pessoa a fost însă din nou de departe MVP-ul jocului, avînd nu mai puţin de 19 intervenţii spectaculoase. Ca şi la ediţia inaugurală a Bucharest Trophy, şi în acest an se vor întîlni CSM şi Buducnost. E un preambul la întîlnirile din Liga Campionilor, cele două echipe nimerind la tragerea la sorţi în aceeaşi grupă.

Programul de azi

Locurile 5-6 ora 13:00 HCM Baia Mare-Corona Braşov
Locurile 3-4 ora 15:30 Vardar Skopje-Rostov Don
Locurile 1-2 ora 18:00 CSM Bucureşti-Buducnost Podgorica

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează