SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE

Atacată în faţa casei » Timea Tătar a fost lovită de un necunoscut cînd se întorcea de la antrenament

Timea Tătar va rata meciul decisiv al echipei sale, de duminică, împotriva Viborgului // Foto: Alex Nicodim
Timea Tătar va rata meciul decisiv al echipei sale, de duminică, împotriva Viborgului // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 12 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 martie 2015 00:04

Jucătoarea a stat noaptea de marţi în spital şi va rata meciurile următoare ale campioanei României. Ea nu va putea onora nici convocarea echipei naţionale pentru Trofeul Carpaţi.

Marţi seara, după antrenament, Timea Tătar a plecat spre casă împreună cu colega sa, Claudia Cetăţeanu. Goalkeeperul a dus-o cu maşina pînă la colţul străzii, acolo unde Timea a vrut să coboare pentru a intra într-un magazin.

"Am avut antrenament de la 7 şi jumătate seara, două ore. Fetele s-au urcat în maşină şi au plecat, aşa cum fac de fiecare dată. Timea i-a spus Claudiei să o lase să cumpere ceva de la magazin. Pînă acasă mai avea o sută de metri", a povestit Liviu Bala, directorul executiv al echipei maramureşene.

Pivotul de la HCM Baia Mare a fost atacată de un bărbat chiar cînd băgase cheia în poartă, să deschidă. "Era cu spatele. Şi atunci a fost lovită. Am înţeles că a primit şase lovituri. În cap şi în spate", a adăugat Bala.

Jucătoarea s-a bătut cu agresorul, care a încercat să-i smulgă geanta de pe umăr. A opus rezistenţă, iar în ajutorul ei a sărit şi cîinele din curte. Atacatorul s-a speriat şi a fugit.

Examen tomograf şi două copci de sutură
Plină de sînge, Timea a făcut cîţiva paşi pînă în casă. A fost dusă imediat de părinţi la spital. "A avut nevoie de două copci pentru a închide rana de la cap. A făcut şi un tomograf şi din fericire nu s-a descoperit nimic", a spus Liviu Bala, care a fost împreună cu jucătoarea la spital, dar şi cu Daniel Kotecz, directorul sportiv de la HCM.

Doctorii i-au recomandat între 7 şi 10 zile de pauză totală. Astfel, Timea a ratat meciul de aseară, cu Dunărea Brăila, în campionat, dar îl va pierde şi pe cel de duminică, disputa decisivă din Liga Campionilor, cu Viborg.

Poliţia din Baia Mare investighează cazul şi încearcă să dea de urmele tîlharului.

A fost aseară la meci
Timea Tătar a mers aseară pentru a-şi susţine coechipierele, din tribună, la partida de campionat cu Dunărea Brăila. Încurajată de coechipiere, Timea încă mai are o stare de frică faţă de ceea ce i s-a întîmplat, deşi a fost permanent susţinută de lumea din jurul său.

Pivotul va rata şi convocarea la echipa naţională, pentru Trofeul Carpaţi. Ea ar fi trebuit să se prezinte pe 16 martie la Cluj Napoca, acolo unde va avea loc în acest an Trofeul Carpaţi.

Distracţie cu Brăila
HCM Baia Mare nu a avut nici cele mai mici emoţii în etapa de aseară, de campionat, cu Dunărea Brăila. Dunărencele au contat doar pînă la 6-6, moment în care slovenul Tonje Tiselj a luat time-out şi a început să strige la elevele sale: "Ce e ăsta, e handbal? Pas-pas şi şut la poartă? Apărare! Apărare!". A vorbit apoi cu Luciana Marin şi cu Ksenia Makeeva.

Din acel moment, lucrurile s-au schimbat radical. Maramureşencele au rulat tot lotul şi s-au încălzit parcă pentru jocul du danezele de la Viborg. A fost 23-13 la pauză şi 41-20 la final, a doua cea mai categorică victorie din actuala ediţie de campionat pentru campioane.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close