SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFER

Aurelia Brădeanu şi Oana Şoit au semnat cu Oltchim

Aurelia Bradeanu
Aurelia Bradeanu

Articol de GSP - Publicat marti, 24 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 24 mai 2011 13:58

Campioana României a obţinut acordul de transfer a celor două internaţionale care au jucat pînă acum la Gyor, respectiv Itxako Estella.

Campioana României, Oltchim Rm. Vîlcea, se întăreşte pentru sezonul viitor în care atacă din nou cîştigarea Ligii Campionilor. Oltchim va renunţa cu siguranţă la o serie de jucătoare şi va transfera altele noi. Vizate să plece de la echipă sînt Mihaela Smedescu, Tereza Pîslaru, Gabriella Szucs, Valeria Beşe, Adriana Ţăcălie şi Clara Vădineanu. În lotul pregătit de Radu Voina vor apărea, cu siguranţă, Aurelia Brădeanu şi Oana Şoit.

Revenire după 9 ani
Aurelia Brădeanu (32 de ani) a mai jucat la Oltchim Rm. Vîlcea între 1998 şi 2002. A crescut, de altfel, la echipa de junioare a Oltchimului, dar în 2002 s-a transferat la Rapid. După trei ani în Giuleşti a semnat cu campioana Ungariei, ETO Gyor, unde a jucat şapte sezoane. A fost de două ori desemnată cea mai bună jucătoare strină din campionatul Ungariei. Cu naţionala României a cîştigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005 şi bronzul la Europeanul din 2010. Brădeanu evoluează pe postul de inter stînga, dar poate juca şi centru sau inter dreapta.

Şoit a jucat doar la Cluj în România
Oana Şoit (30 de ani) a jucat în campionatul intern doar la Universitatea Cluj, echipă de la care s-a transferat în 2001 la Elda Prestigio, în Spania. A ajuns apoi să joace la Itxako Estella, campioana Spaniei, formaţie cu care în acest sezon a ajuns pînă în finala Ligii Campionilor. Şoit evoluează pe postul de inter dreapta şi le va avea ca şi contracandidate pe Patricia Vizitiu şi Melinda Geiger.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
ceaiuri
ceaiuri  •  25 Mai 2011, 18:11

demonstram cu prisosinta ca povestea cu drobul de sare a fost adevarata...nu stiu cine rade de hypo care e ciuca batailor de vreo doi ani de viborg care nu au trecut de grupele preliminare si au terminat pe locul trei in campinat ,de gyor care nu reusesc sa castige C.L. dar au un parcurs mereu bun dar o dau in bara spre final de echipele rusesti care nu trec spre grupele semifinale si au unul dintre cele mai tari campionate interne...si ne trezim noi ca in cativa ani devenim buricul pamantului...deci mai avem mult de munca totul incepand de la campionatul intern unde cu inca 2-3 echipe bune putem avea rezultate si afara

cosimon
cosimon  •  25 Mai 2011, 10:31

Ganditi-va la inca un aspect: prestigiul si imaginea clubului in Europa. Pai rad astia si cu spatele de noi. Adica Oltchimul le ia pe cele care nu mai au loc la echipe mari. Cine sa mai vina la Oltchim din afara, antrenori sau jucatoare? Ma intreb pe cand Amariei si ea la Oltchim? Sunt jucatoare(au fost) bune, insa sunt pe final, nu de asta are nevoie Oltchimul. Se fac comparatii intre Tonje Larsen si cele 2. Mai oameni buni, haideti sa gandim cu capul, sunt mult sub ea ca nivel, chiar si mai tinere fiind. Ce e mai deranjant la cele 2 e ca hai sa zicem ca trecem peste varsta lor, insa nu sunt nu stiu ce ca jucatoare(cel putin Soit), asta e problema: si in varsta si mediocre.

ceaiuri
ceaiuri  •  25 Mai 2011, 08:39

doua jucatoare cu experienta (nu stiu cat conteaza varsta daca privim cele doua jocuri din finala C.L. larsen are cele mai multe goluri de la echipa sa )ambele insa pot face faza de aparare(capitol unde am fost net depasiti)daca luca se retrage bese nu e oprita in lot(nici la europene nu a fost) atunci se doreste intarirea apararii in atac bradeanu inca joaca bine iar oana are concurenta serioasa pe postul de inter dreapta(post pe care nu exceleaza ea fiind o buna pasatoare ..era postul cel mai slab acoperit de la itxako presupun ca e si motivul pt care a plecat de acolo)iar lista cu celor care vor pleca cred ca va fi ceva mai mare

Vezi toate comentariile (25)
Comentează