SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

AZI E FINALA CM DE HANDBAL // O campioană în premieră » Danemarca și Norvegia se bat pentru aur

Norvegianul Eivind Tangen în duel cu Mikkel Hansen și Magnus Landin FOTO Reuters
Norvegianul Eivind Tangen în duel cu Mikkel Hansen și Magnus Landin FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 27 ianuarie 2019 09:00

Danemarca și Norvegia se luptă azi pentru medalia mondială de aur, distincție pe care niciuna dintre cele două reprezentative nu o are în palmares.

E pentru prima dată când două echipe nordice luptă pentru primul loc la un Campionat Mondial, iar cine va ieși învingătoare va avea mult de sărbătorit. Danemarca a ajuns la Herning, după ce în penultimul act a trecut de Franța cu 38-30, iar Norvegia după ce a învins Germania cu 31-25. "Nu ne gândim decât la aur. Abia așteptăm să jucăm acasă, în fața suporterilor noștri. Mesajul meu pentru ei este să facem o petrecere reușită la Herning, iar adversarii să simtă că sunt în deplasare", a spus danezul Magnus Landin. 

Norvegia este pentru a doua oară consecutiv în finala mondială, dar în 2017, Franța a fost prea bună și s-a impus cu 33-26. "Îi cunoaștem pe dinafară pe jucătorii danezi, chiar personal. E dureros să pierzi în fața unora care îți pot trimite un mesaj sau să facă cu ochiul din când în când. Sper că noi vom fi cei ce vom putea acționa așa. Interesul pentru handbal în Norvegia a crescut de la an la an, iar acum fetele nu mai sunt singurele care suscită acest interes", a spus Petter Overby. La ediția actuală, Norvegia a pierdut un singur meci. Întâmplător sau nu, a fost în grupă, chiar cu Danemarca!, 26-30. Va fi altceva azi?

Programul de azi

15:30 finala mică Franța-Germania
18:30 finala mare Norvegia-Danemarca
Televizare TV Digi Sport, TV Telekom Sport

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează