SPORTURI  »  HANDBAL  »  SEMIFINALE: HCM BAIA MARE-CORONA BRAŞOV 31-21; HCM ROMAN-SCM CRAIOVA 24-20

Baia Mare. Şi mai mare! » Echipa maramureşeană a trecut de Corona şi va juca cu HCM Roman finala Cupei României

Ada Nechita și coechipierele sale doresc în acest sezon eventul
Ada Nechita și coechipierele sale doresc în acest sezon eventul

Articol de - Publicat duminica, 27 aprilie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 aprilie 2014 00:01

Formaţia maramureşeană a cîştigat duelul pentru întîietate cu Corona, trecînd de formaţia din Braşov la zece goluri diferenţă. HCM Roman e a doua finalistă, moldovencele ajungînd în premieră în această fază.

Singura echipă care a învins HCM Baia Mare de cînd formaţia maramureşeană a devenit numărul 1 în România este Corona Braşov. Băimărencele au tratat astfel cum se cuvine adversara din semifinalele Cupei României. Cu respect şi multă seriozitate.

"Braşovul ne pusese mereu probleme în ultimul timp, am cîştigat greu cu ele şi acasă, şi în deplasare şi era normal să fim motivate, să dăm tot ce putem. Ne-am dorit revanşa", a declarat Adriana Nechita, extrema dreapta de la HCM.

Doar în începutul meciului Corona a stat aproape de adversara sa. Nechita a ieşit în evidenţă din start prin contraatacurile sale năucitoare. Brădeanu, principalul pericol al braşovencelor, a fost luată din start în marcaj om la om, cînd de Geiger, cînd de Elisei, iar Braşovul fără Brădeanu e o echipă oarecare.

Asta s-a văzut în meciul de ieri, cînd celelalte braşovence nu au putut să se descurce fără căpitanul lor. "Ştiam că forţa Braşovului stă în Brădeanu. Le-am spus fetelor că dacă reuşim să o anihilăm, victoria va fi mai aproape", a comentat antrenorul Costică Buceschi.

Extremele şi poarta au făcut diferenţa
Dacă pe extreme Baia Mare a jucat la cote înalte, Nechita şi Elisei făcînd legea, Braşovul a şchiopătat vizibil pe "laterale". Pe partea dreapta, Chiper şi Burghel au ratat exasperant în situaţii de unu la unu, Paula Ungureanu nedîndu-le nici o şansă. Portarul "naţionalei" a fost ca o sperietoare pentru adversare, avînd nu mai puţin de 16 intervenţii, dintre care 10 din postura de unu la unu! "Noi ne-am luptat azi cu Paula Ungureanu. Ne-am blocat psihic în faţa ei", a explicat şi antrenorul secund al Braşovului, Vasile Curiţeanu.

De partea cealaltă, portarii Braşovului, Dedu şi Mîrcă, au scos împreună, tot meciul, doar 4 mingi!

"Nu asta e diferenţa!"
S-a terminat 31-21 pentru Baia Mare, o diferenţă uriaşă, care a arătat superioritatea evidentă a maramureşencelor. "Nu e conformă cu realitatea. Oricui i se poate întîmpla ce i s-a întîmplat azi Braşovului. Să nu-ţi iasă nimic, să te blochezi. Nu asta e însă diferenţa de valoare între cele două formaţii", a recunoscut cu mult fair-play antrenorul Buceschi.

Hora de la Moldova
HCM Roman a trecut de SCM Craiova în cea de-a doua semifinală, cu 24-20. HCM Roman e a doua finalistă a Cupei României, după ce a trecut ieri de SCM Craiova.

Echipa pregătită de secundul "naţionalei" României, Florentin Pera, a controlat jocul de la un capăt la altul, a condus în prima repriză şi la şapte goluri diferenţă, dar pe final a tremurat pentru victorie, cînd oltencele s-au apropiat doar la două goluri diferenţă, 22-20 în minutul 57.

"Romanul e în faţa celui mai bun sezon din istorie. Am ajuns în finala Cupei României, am terminat sezonul regulat pe locul 3 şi am demonstrat că rezultatele nu sînt întîmplătoare. Ne dorim însă să nu ne oprim aici", a declarat Pera.

O formaţie fără vedete, în care cele mai cunoscute jucătoare sînt portarul Tereza Pîslaru şi interul stînga Dana Băbeanu, trecute şi pe la Oltchim, a ieşit în evidenţă prin unitatea grupului şi prin jocul de echipă.

"Ăsta e punctul nostru forte. Sîntem foarte unite, luptăm din primul şi pînă în ultimul minut şi nu cedăm niciodată", a declarat Băbeanu.

Finala e azi, la ora 13:00
HCM Baia Mare şi HCM Roman vor juca azi, la Tîrgovişte, de la ora 13:00, cu trofeul pe masă. Meciul va fi în direct pe Digi2. În finala mică, de la ora 11:00, direct pe Digi 1, se vor întîlni SCM Craiova şi Corona Braşov.

”Apărarea a funcţionat ireproşabil, am plecat apoi pe contraatac şi am marcat goluri uşoare. Paula Ungureanu a fost formidabilă între buturi.” (Ada Nechita)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  27 Aprilie 2014, 19:24

meci f slab(valoarea antrenorilor se reflecta in jocul echipelor)roman a inscris prin min 16,un meci de handbal fara interi e ca un joc din curtea scolii,tot jucatoare straine aduse pot anima cat de cat campionatul

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close