SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM 2013

Baraj cu Slovacia » România a avut noroc la tragerea la sorţi a CM 2013

Selecţionerul Gheorghe Tadici speră să revină cu
Selecţionerul Gheorghe Tadici speră să revină cu "naţionala" în Serbia la anul, pentru turneul final al CM // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 17 decembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 16 decembrie 2012 21:35

Pentru a ajunge la Mondialul de anul viitor, din Serbia, România trebuie să treacă de Slovacia, formaţie care nu a mai reuşit o participare la un turneu final din 1995.

Ieri a avut loc, la Belgrad, tragerea la sorţi a partidelor din play-off-ul Campionatului Mondial 2013, turneu final care va avea loc, ca şi Europeanul de anul acesta, în Serbia. Aflată în urna capilor de serie, România a avut noroc evitînd Croaţia şi Olanda, cele mai grele adversare posibile.

"Tricolorele" vor înfrunta în dublă manşă reprezentativa Slovaciei, o echipă care a cîştigat prima grupă, în calificări, trecînd de Elveţia, Grecia şi Finlanda. Slovacia nu are însă nici o jucătoare de mare valoare, cele mai multe componente venind de la campioana Iuventa Mihalovce.

Slovacia nu a mai reuşit o calificare la un Campionat Mondial din 1995, atunci cînd a terminat pe locul 12. La Campionatele Europene, Slovacia a participat doar la prima ediţie, în 1994, terminînd ultima, pe poziţia a 12-a.

Ultimele confruntări oficiale România-Slovacia au avut loc în preliminariile pentru Campionatul European din 1998, româncele impunîndu-se de două ori, 26-24 în deplasare şi 34-25 pe teren propriu.

Partidele din play-off-ul CM 2013 vor avea loc în dublă manşă, prima în Slovacia, pe 1/2 iunie, returul pe 8/9 iunie în România.

19 participări are România la Campionatul Mondial feminin, fiind singura echipă din lume care a obţinut calificarea la toate ediţiile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
lucianfocus
lucianfocus  •  18 Decembrie 2012, 22:25

il vrem pe Vestergaard la nationala !!!

vrajasebi
vrajasebi  •  17 Decembrie 2012, 21:14

cred ca Tadici mai poate revolutiona, inca odata, nationala

gilos
gilos  •  17 Decembrie 2012, 09:57

Pe Tadici il asteptam cu demisia de onoare. Stilul sau de antrenamente si conceptia de joc este demodat, depasit. Se vede ca suntem departe de handbalul modern care se practica in Europa, si este pacat pentru ca avem handbaliste de prima calitate... Mi-ar place sa-i propuna lui Vestergaard, de la Oltchim, un contract pe patru ani cu echipa nationala, sau macar un tehnician cu nume...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează