SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Berlin, venim! » HCM Constanţa s-a impus în meciul cu Lugi HF şi se îndreaptă spre capitala Germaniei

Marius Sadoveac, 6 goluri, a fost unul dintre eroii Constanţei // Foto: Sorin Danielciuc (Telegraf Constanţa)
Marius Sadoveac, 6 goluri, a fost unul dintre eroii Constanţei // Foto: Sorin Danielciuc (Telegraf Constanţa)

Articol de - Publicat marti, 22 aprilie 2014 00:00 / Actualizat luni, 21 aprilie 2014 23:45

HCM Constanţa şi-a asigurat biletele pentru Final-Four-ul Cupei EHF, după ce i-a zdrobit pe suedezii de la Lugi HF.

HCM Constanţa nu se joacă. Şi-a stabilit drept obiectiv prezenţa în "careul de aşi" al Cupei EHF, iar Toma şi compania au început deja să-şi facă bagajele pentru Berlin, unde se va desfăşura Final Four.

Campionii mai au de jucat o partidă, în Suedia, dar pare o simplă formalitate, după ce i-a zdrobit pe jucătorii de la Lugi HF în prima manşă a "sferturilor", desfăşurată sîmbătă, la Constanţa. Elevii lui Zvonko Sundovski s-a impus cu 31-21 (15-10), dar meciul nu a fost atît de uşor pe cît o arată scorul.

Mutările geniale ale tehnicianului macedonean au schimbat însă soarta întîlnirii, după 20 de minute în care scandinavii îşi construiseră un avantaj de două goluri, 8-6. Sundovski l-a trimis în defensivă pe veteranul Adzic şi a mizat ofensiv cu Cutura, revenit după o fractură de tibie, şi Sadoveac, şi el răscolit de accidentări în acest sezon. Pariul a fost cîştigător.

"Am spus mereu. Am încredere în toţi jucătorii, îi folosesc pe toţi şi mă aştept să-şi facă treaba atunci cînd intră pe teren. Am pregătit echipa să cîştigăm ambele întîlniri, dar nu mă gîndeam că vom cîştiga la o diferenţă de zece goluri în prima manşă. Nu sîntem însă calificaţi, mai avem încă o repriză, în Suedia. Vrem să mai învingem o dată şi să mergem în Final Four!", a mărturisit Sundovski.

Concentraţi pe retur
Constănţenii nu au deschis însă şampania. Vor victoria şi în returul programat sîmbătă, de la ora 19:30, la Lund. "Sîntem favoriţi la calificare, dar vrem să cîştigăm şi în retur. Diferenţa de zece goluri este suficientă. Suedezii trebuie să alerge după noi ca să recupereze şi putem profita de acest lucru", a explicat interul Alexandru Şimicu.

"Chiar dacă am învins la scor, calificarea se joacă în Suedia. Vrem să venim acasă cu o nouă victorie", a adăugat portarul Mihai Popescu. "Mergem la Lund să adunăm cît mai multe puncte pentru handbalul românesc. Vrem să avem mai multe echipe în Liga Campionilor, iar una să meargă direct în grupe", a completat căpitanul Laurenţiu Toma.

Pronostic corect
După ce a ghicit rezultatul din meciul decisiv cu Chambery Savoie, Laurenţiu Toma a fost la un pas de a nimeri şi scorul din întîlnirea cu suedezii. Căpitanul constănţenilor şi-a scris pe manşetă 30-21, ratînd la un singurul gol un pronostic exact.

În schimb, directorul executiv al HCM, Nurhan Ali, a avut mai mult noroc. "Am fost singurul care a spus că ne vom impune la 9-10 goluri. Este un rezultat perfect pentru calificare, mai ales că am primit puţine goluri pe teren propriu", a mărturisit Ali.

"Sîntem la un pas de Final Four. Vom fi nişte intruşi printre forţe mari ale handbalului european, cu bugete impresionante" (Laurenţiu Toma)

"Nu cred că Lugi HF are puterea să ne învingă în Suedia la o diferenţă atît de mare şi a sosit vremea să facem încă o bucurie acestor suporteri minunaţi" (Nurhan Ali, director executiv HCM)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
reddogforever
reddogforever  •  26 Aprilie 2014, 00:24
Postat de silvercloud pe 22 Aprilie 2014, 17:44

Poate ca "acei suporteri minunati" ar merita si ei sa vada meciurile intr-o SALA MODERNA, cu minimum 5000 de locuri , asa cum este la Craiova, de exemplu, sau cum se construieste la Cluj-Napoca, o Sala Polivalenta de 7200 locuri... ce fac autoritatile locale di Constanta ?!

Aduc dansatoare din Brazilia,construiesc care alegorice si se ascund de DNA....

robert1205
robert1205  •  23 Aprilie 2014, 14:09

Hcm Constanta au jucat cu casa inchisa toate jocurile din Cupa EHF in editia 2013-2014,15 ron biletul/joc.. Am fost la jocurile de acasa cu : danezi, slovaci, germani, francezi si suedezi. Au fost in medie 1800 de spectatori,daca era sala de 5000 de locuri sigur veneau 3000-4000 de oameni.Lumea nu vine pentru ca te calci in picioare in sala asta veche din 1960 cu o ora si ceva inainte sa incepa jocul.

silvercloud
silvercloud  •  22 Aprilie 2014, 17:44

Poate ca "acei suporteri minunati" ar merita si ei sa vada meciurile intr-o SALA MODERNA, cu minimum 5000 de locuri , asa cum este la Craiova, de exemplu, sau cum se construieste la Cluj-Napoca, o Sala Polivalenta de 7200 locuri... ce fac autoritatile locale di Constanta ?!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează