SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-SPANIA 21-20

Brațele sus, România! Handbalistele s-au revanșat în fața Spaniei, victorie la limită: 21-20

Româncele au fost extrem de agresive în apărare și au câștigat datorită defensivei partida cu Spania, de ieri // FOTO Raed Krishan
Româncele au fost extrem de agresive în apărare și au câștigat datorită defensivei partida cu Spania, de ieri // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 20 martie 2017 00:00

Învinse vineri de iberice, româncele s-au revanșat și au câștigat ieri, al doilea meci, chiar dacă Martin Ambros nu a mizat pe multe jucătoare de bază.

"Sunt meciuri de pregătire în care vreau să descopăr noi talente pentru echipa României, jucătoare pe care să ne bazăm în viitor. Vreau să văd și alte handbaliste, pentru că România nu duce lipsă de talente", a fost obiectivul declarat al antrenorului Martin Ambros pentru amicalele cu Spania, de la București.

Tehnicianului iberic nu i-a căzut însă deloc bine înfrângerea în fața conaționalelor, vineri, 21-24, mai ales că România a condus în cea mai mare parte a timpului, dar a pierdut pe final.

Cu un antrenor nou, Carlos Viver, Spania și-a păstrat scheletul de echipă, bazându-se în continuare pe Silvia Navarro, Carmen Martin, Barbosa, Aguillar, Lara Gonzales sau Chavez. România, în schimb, nu a avut-o pe Neagu decât în tribună, premiată pentru al treilea balon de aur, dar nu și pe Buceschi, Szucs, Geiger sau Zamfir.

Nu a mai jucat toată lumea

Dacă vineri Ambros le-a trimis în teren pe toate jucătoarele avute la dispoziție, ieri tehnicianul nu a mai contat pe câteva dintre ele. Coincidență sau nu, în al doilea joc nu au mai intrat handbalistele care nu au dat satisfacție în primul.

Spaniolul a declarat că "am dorit să bucurăm publicul care ne-a încurajat cu acest rezultat. Victoriile aduc victorii, iar fetele au înțeles că trebuie să fie mai determinate și mai deștepte", a declarat Ambros.

România s-a impus cu 21-20, a avut emoții pe final, dar a știut să țină de rezultat.

Concluziile după aceste meciuri le trage tot Martin Ambros. "Sunt foarte mulțumit de cum au răspuns fetele. Sunt jucătoare tinere, dornice de a învăța cât mai mult. Sunt receptive, exuberante, trebuie doar să fie mai temperate. Cu răbdare, România poate avea o națională puternică!".

Un nucleu de bază

Partidele cu Spania au scos clar în evidență câteva jucătoare care nu pot lipsi pe viitor de la echipa națională. Portarul Denisa Dedu, pivotul Crina Pintea, extrema Laura Chiper, interul Gabi Perianu sunt deja certitudini pentru echipa reprezentativa.

Evoluții bune au mai avut și Iulia Dumanska, Aneta Udriștoiu, Cristina Laslo, Andreea Pricopi, Andreea Chiricuță, Bianca Tiron, Laura Popa, Mădălina Zamfirescu.

Cu Austria, pentru Mondiale

Naționala feminină se va reuni din nou în luna iunie pentru dubla cu Austria din preliminariile Campionatului Mondial 2017. Pentru a ajunge la turneul final de la sfârşitul anului, din Germania, România trebuie să elimine Austria, echipa pregătită de antrenorul de origine română Herbert Muller. Prima manșă se va disputa pe 9 iunie, la Oradea, returul va fi pe 13 iunie, la Stockerau.

"E întotdeauna o plăcere să joc pentru echipa națională. Sunt multe fete noi acum, dar atmosfera a rămas foarte plăcută și cred că putem să construim din nou o echipă puternică pentru viitor"
Crina Pintea, pivot România

România 21
Chiper 6, Pintea 3, L. Popa 3, Tiron 3, Chiricuță 3, Pricopi 2, Perianu 1. Antrenor: Martin Ambros

Spania 20
C. Martin 6, Barbosa 5, Aguillar 4, Garibay 2, Espinola 1, L. Gonzales 1, M. Gonzales 1. Antrenor: Carlos Viver

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează