SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM U20

Bucurie de bronz » România a învins la limită Germania în finala mică la CM U20, 26-25

"Tricolorele" au încins o horă în sala de la Moscova, după cucerirea bronzului // FOTO IHF

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2016 00:00

România a învins, ieri, în finala mică Germania cu 26-25 la CM U20, iar generația '96-'97 și-a mai trecut în cont o medalie.

Exuberanța tânără e mai mult decât contagioasă. Zburdălnicia handbalistelor tricolore după încheierea finalei mici cu Germania, un meci cu multe emoții pe final, a demonstrat cât de mult și-au dorit aceste fete să nu rămână în afara podiumului mondial.

O medalie care să le coloreze și mai mult viitorul . Fetele născute '96-'97 au cucerit medalia de aur la CM U18, iar acum au confirmat-o cu acest bronz. Dar până la momentul eliberator, ieri româncele au trecut prin tot felul de stări.  

Au început prin a domina partida, golurile venind pe bandă rulantă, în timp ce Germania nu a putut face față tăvălugului tricolor. La pauză, fetele lui Ion Crăciun conduceau cu 17-10. Și erau cu un pas pe podium. Dar mai erau 30 de minute de joc în care turația motoarelor nu a mai fost aceeași, româncele cedând teren și permițându-le adversarelor să taie din diferență.

Ultimele zece minute au fost cu adevărat dramatice. În timp ce Germania înscria gol după gol, româncele parcă nu mai găseau oxigenul. Cu treizeci de secunde înainte de final, nemțoaicele aveau atacul, iar scorul era 26-25. Puteau să prelungească partida și lupta pentru medalie.

Cu ultimele resurse, româncele s-au adunat în apărare și au blocat avântul adversarelor. Când meciul s-a încheiat, sărbătoarea s-a declanșat în tăbăra tricoloră, în timp ce germancele plângeau în hohote.

Cristina Laslo, principala marcatoare a României, în partida de ieri, dar și pe parcursul întregii competiții, aproape a fost strivită de colegele sale de echipă. După multe zile de tensiune, de presiune, de meciuri cu multă încărcătură, tinerele din echipa României s-au putut relaxa.

Medalia cucerită ieri la Moscova este a cincea cucerită de România la Campionatul Mondial U20, după titlurile adjudecate în 1995 și 1999, precum și medaliile de bronz din 1977 şi 1997.

Lotul României

  • Portari: Mădălina Ion, Iulia Dumanska, Bianca Curment
  • Extreme stânga: Alexandra Dindiligan, Elena Stoicănescu
  • Interi stânga: Alexandra Severin, Sonia Vasiliu
  • Pivoți: Florentina Craiu; Lorena Ostase
  • Centri: Cristina Laslo, Daniela Corban
  • Interi dreapta: Alina Ilie, Elena Dache, Anca Polocoser
  • Extreme dreapta: Iulia Taivan, Florența Ilie

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
446194735563038
Cony Nick  •  17 Iulie 2016, 15:20

Club de Liga Nationala(SPL1) din Elvetia cauta urgent o jucatoare inter dreapta(stângace sau dreptace) sau inter stânga vorbitoare de limba germana. Echipa se antreneaza de max. 4 ori pe saptamâna. Clubul ofera loc de munca cu contract de ca.3.500,00 Franci Elvetieni pe luna si ajuta la cautarea unei locuinte. Jucatoarele interesate pot sa ma contacteze imediat la adresa de e-mail: [email protected] Si sa trimita trimita imediat Curriculum Vitae. Bine înteles totul este confidential si ramâne numai între Clubul Elvetian si Jucatoare. Important: Jucatoarea trebuie sa fie libera de Contract si imediat transferabila! Multumesc anticipat pentru un raspuns rapid în limba româna sau germana! Antrenor de la Clubul Elvetian de Handball.

446194735563038
Cony Nick  •  17 Iulie 2016, 15:19

Felicitari România!

piet
piet  •  16 Iulie 2016, 13:24

fetele meritau s-a castige primul loc ! AU VALOARE, SUNT EXCEPTIONALE.Din pacate tehnicienii care le coordoneaza sunt de tot turkish-deligth-ul .ERA CAT PE CE S-A PIERDEM SI LOCUL TREI PE MANA INCOMPETENTILOR DE ANTRENORI

Vezi toate comentariile (4)
Comentează