SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

Buget cu ajutorul arbitrilor » În vreme de criză, federaţia de handbal a găsit cum să rezolve problemele

Articol de - Publicat miercuri, 30 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 29 aprilie 2014 21:47

Meciurile din Cupa României au scos la iveală grave probleme de arbitraj. Nu întotdeauna, se pare, aceste lucruri au fost întîmplătoare

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal a depistat soluţia de a trece peste criza financiară care apasă asupra FRH. El a găsit primari şi oraşe care să ţină loturile "naţionale" în cantonamente, înaintea meciurilor oficiale sau amicale, pe cheltuiala autorităţilor locale.

Baia Mare, noul pol de putere în handbalul feminin, s-a ocupat de echipa naţională feminină de senioare. Condiţiile oferite fetelor în Maramureş, la meciurile cu Germania, din luna martie, au fost unele de cinci stele, din toate punctele de vedere. "Naţionala" lui Tadici a avut la dispoziţie absolut orice, de la cazare şi masă, la baza de refacere şi pregătire. Baia Mare va găzdui prima reprezentativă şi în luna iunie, cu ocazia meciului cu Belarus, din preliminariile Campionatului European din 2014. Şi cum a mulţumit federaţia?

"Baia Mare nu are nevoie de ajutorul arbitrilor, de cele mai multe ori, are cel mai bun lot, dar în finala Cupei României, contra Romanului, adversarele le-au pus mai multe probleme. Şi a fost nevoie de acel cinci la sută", a declarat preşedintele unei echipe de primă ligă, prezent la meci. "Nu pot să spun lucrurilor pe nume pentru că, altfel, echipa mea ar avea de suferit", a spus oficialul.

Craiova susţine băieţii, merge în Europa
Lucrurile evidente s-au petrecut însă în alte meciuri. Înainte de Cupa României, federaţia a căutat un oraş care să susţină "naţionala" masculină, în luna iunie, cu ocazia meciurilor din play-off-ul Campionatului Mondial. Au ridicat mîna două "oraşe": Braşov şi Craiova. S-a ales pînă la urmă urbea condusă de Olguţa Vasilescu, pentru că, probabil, condiţiile au fost mai bune. Echipa care a terminat pe locul 10 campionatul regulat, SCM Craiova, a fost imediat ajutată. În meciul cu U Jolidon Cluj, din sferturile de finală, arbitri au făcut tot posibilul ca oltencele să iasă învingătoare. Au reuşit, iar Craiova are acum locul asigurat în cupele europene ca ocupantă a locului patru în Cupa României. Asta în condiţiile în care primele trei, Baia Mare, Braşov şi Deva, merg, cel mai probabil, în Europa, ca primele trei formaţii la finalul campionatului.

Dedu: "Preşedinţii sînt subiectivi!"
Întrebat la Tîrgovişte de problemele reale din arbitraj, de meciurile decise de "fluieraşi", preşedintele FRH, Alexandru Dedu, are altă părere. "De multe ori am stat, în stînga şi în dreapta mea, cu preşedinţii celor două echipe. Ambii se plîngeau de arbitraj. Iar la final, criticau dur prestaţia. După părerea mea, ei sînt subiectivi. Dar şi acest subiectivism face bine pentru că naşte pasiuni, ambiţii", a spus Dedu.

Nu au bani de medalii?
La festivitatea de premiere de după finala Cupei României, oficialii federaţiei nu au acordat medalii decît cîştigătoarei, HCM Baia Mare, nu însă finalistelor de la HCM Roman sau ocupantelor locului 3, fetele de la Corona Braşov. "Meritam şi noi măcar o floare, dacă medalii nu s-au găsit. Am muncit să ajungem aici", au spus handbalistele de la Roman. Cîrcotaşi, cîţiva oameni din vechea gardă a FRH, condusă de Cristian Gaţu, au comentat: "Noroc că actualii federali au găsit medaliile în magazia federaţiei, altfel nu le-ar fi dat nici cîştigătoarelor!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
gabitzu01
gabitzu01  •  30 Aprilie 2014, 23:02

ce sar toti prazarii pe aici. aveti o echipa zero , dar trebuia sa se justifice cumva banii aruncati de Olguta pe aceasta echipa. si , pe langa banii bagati in jucatoare de mana a 3-a au mai bagat ceva si pe la arbitri.

devoratorul
devoratorul  •  30 Aprilie 2014, 16:53

Ursescule esti penibil rau tata cu asemenea articole.Echipa Nationala unde ai vrea sa se pregateasca?? la tine acasa sau pe luna sau in strainatate ca sa nu trezeasca banuieli?? asa puteam zice si daca se antrenau in Bucuresti ca CSM Bucuresti o sa fie favorizata ca acolo e echipa nationala sau e orasul unde isi are sediu federatia Esti penibil rau

viana23
viana23  •  30 Aprilie 2014, 16:06

MARIENE ESTI PROST INFORMAT !! DACA SI CRAIOVA A CISTIGAT CU ARBITRII INSEAMNA CA SUNTETI DUSI CU PLUTA !!!! NU SE ORGANIZEAZA LA CRAIOVA MECIUL CU SUEDIA SI ORICUM FEDERATIA ARE BUGETUL APROBAT DE ANUL TRECUT SI CE SA MAI ZIC DE MECIUL CU ROMANUL CARE A FOST MASACRAT DE ARBITRE !!! LASA NE CU TIMPENIILE SI MAI BINE CSM BUCURESTI SA SI IA ANTRENOR CA JOACA DE 3 ORI MAI PROST PT CA NU INTELEG JUCATOARELE CE VREA METTE SI E ADEVARAT CA ARBITRII SUNT O PROBLEMA DAR NU MAI ACUZA CRAIOVA CA N AI DREPTATE !!!! NOI AM TERMINAT PE 10 CA N AM AVUT ANTRENOR NU JUCATOARE !!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează