SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-ZVEZDA 29-25 (16-16)

Bulatovici e din nou optimistă după victoria cu Zvezda: "O să ne calificăm în semifinale!"

Bulatovici a marcat 10 goluri în meciul cu Zvezda.
Bulatovici a marcat 10 goluri în meciul cu Zvezda.

Articol de - Publicat luni, 18 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 17 februarie 2013 20:48

Katarina Bulatovici, starul Oltchimului, e convinsă că echipa îşi va reveni şi că va merge mai departe. Muntenegreanca a marcat de 10 ori, sîmbătă seara, împotriva rusoaicelor de la Zvezda.

Oltchim a jucat sîmbătă, contra rusoaicelor de la Zvezda, cu sabia deasupra capului. Orice alt rezultat în afară de victorie ar fi însemnat un dezastru pentru "galactice" şi sfîrşitul prematur al unui sezon în care şi-au pus mari speranţe. Victoria, 29-25, s-a conturat greu, dar a adus o doză însemnată de moral la Vîlcea. Campioana României face din nou calcule, iar jucătoarele sînt pregătite pentru alte trei victorii în grupă. O spune chiar cea mai valoroasă jucătoare de la Oltchim, Katarina Bulatovici (27 de ani).

- Katarina, felicitări! În sfîrşit, victorie pentru Oltchim, un succes care vă menţine intacte şansele la calificare.
- Aşa e, am reuşit primele două puncte, care ne erau vitale. Am muncit mult, dar am crezut în noi, am crezut tot timpul că o să reuşim să învingem.

- Ce s-a întîmplat pînă acum, era un blocaj psihic la nivelul întregii echipe?
- Nu cred. Dacă eram blocate psihic, am fi pierdut şi cu Zvezda. Am jucat mai slab, nu ne-am mobilizat cum trebuie. Nu ştiu de ce în România se face atîta caz. Nu poţi să cîştigi totul. Noi, cu Muntenegru, am pierdut jocuri şi la Olimpiadă, şi la Europene, şi am ajuns în vîrf. Important e să te mobilizezi cînd e greu, să revii.

- Şi crezi că Oltchim va reveni în Ligă, în următoarele meciuri?
- Sînt convinsă. O să jucăm din ce în ce mai bine, o să ne pregătim. Nu ne e frică de nici un adversar. Dacă noi jucăm la potenţial maxim, nu avem cum să nu obţinem alte trei victorii în grupă.

- Revenind la partida cu Zvezda, a fost mai greu decît vă aşteptaţi?
- Nu, ne aşteptam să fie dificil. Au şi ruşii jucătoare foarte bune, îşi jucau şi ele şansa. Noi am făcut însă o repriză secundă foarte bună. Apărarea a dat totul, prin asta am cîştigat. Şi Silvia a fost formidabilă în poartă. Ea ne-a dat şi mai multă încredere.

- Ai marcat din nou 10 goluri, se pare că e cifra ta, nu?
- Cui îi pasă că am marcat eu de zece ori? Şi la Ljubljana am marcat tot atîtea goluri şi am pierdut. Aş fi mai fericită să nu înscriu niciodată, dar echipa să cîştige!

- Situaţia financiară care mai este la echipă?
- Nu discut de asta! Am primit promisiuni că se va rezolva, noi aşteptăm. Repet, nu jucăm cu gîndul la bani! E neplăcut, dar toate fetele trebuie să se gîndească la viitor. Dacă noi vom cîştiga, ne vom califica mai departe, iar banii vor veni.

FTC-Krim 30-26: Oltchim are şanse la locul 1!
Vicecampioana Ungariei, FTC Budapesta, are punctaj maxim după primele trei etape. Maghiarele au învins aseară cu 30-26, pe teren propriu, pe Krim Ljubljana. În acest moment, toate echipele, inclusiv Zvezda Zvenigorod, au şanse la calificarea în semifinale.

Oltchim poate prinde primul loc în grupă, dacă va cîştiga toate partidele rămase de disputat. În aceste condiţii, vîlcencele ar evita în semifinale pe marea rivală, Gyor. Se poate ajunge şi la egalitate de puncte între două şi chiar trei echipe în grupa vîlcencelor. Nimic nu e însă clar, rezultatele de pînă acum fiind extrem de imprevizibile.

CLASAMENT GRUPA II
1. FTC Budapesta 3 3 0 0 88-82 6p
2. Krim Ljubljana 3 2 0 0 83-78 4p
3. Oltchim 3 1 0 2 75-76 2p
4. Zvezda 3 0 0 3 83-93 0p
* primele două echipe se califică în semifinale
Etapa viitoare: Zvezda- Oltchim (2 martie), Krim-FTC Budapesta (3 martie).

62 de goluri a marcat Katarina în cele 9 partide de Ligă, jucate la Vîlcea. În patru meciuri, tur/retur cu Hypo, din prima fază a grupelor, la Ljubljana şi cu Zvezda, a înscris de cîte 10 ori

"La Oltchim lipseşte cîteodată spiritul de luptă al sîrbilor. La Buducnost nu cedam niciodată. Asta trebuie să facem şi la Vîlcea" (Katarina Bulatovici)

ALTE ŞTIRI DESPRE OLTCHIM:

"Am intrat în afacere!"
Antrenorul Jakob Vestergaard era mai mulţumit după jocul cu Zvezda. Oltchim a cîştigat primul meci, iar nordicul e puţin mai liniştit.

"Ne-am întors în afacerea calificării. Echipa începe să joace. De la meci la meci am făcut mai puţine greşeli. Oricum, eu cred că tot am comis erori nepermise la acest nivel. E bine că acum vom avea două săptămîni de pauză, vom avea trei jocuri de campionat şi vom putea să pregătim returul de la Zvezda, de peste două săptămîni", a declarat Vestergaard.

Îl nelinişteşte accidentarea Aureliei Brădeanu. "O să încercăm să jucăm în centru cu Meiroşu sau cu Pineau. Ultima începe să se adapteze din ce în ce mai bine", a încheiat Vestergaard.

Gyor, de neoprit!
Principala favorită la cîştigarea Ligii Campionilor, ETO Gyor, a obţinut sîmbătă, în cealaltă grupă, a noua victorie consecutivă în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Unguroaicele le-au învins cu 24-18 pe norvegiencele de la Larvik, în deplasare! Gorbicz şi compania au fost conduse la pauză, 10-8, dar în repriza a doua au fost de neoprit. Gyor e ca şi calificată şi sigură de primul loc în grupă şi va întîlni în semifinale echipa de pe locul doi din grupa Oltchimului.

Au nevoie disperată de bani
Conducătorii Oltchimului sînt disperaţi. Caută să rezolve problemele financiare ale echipei pentru a putea crea o atmosferă liniştită în lot. "Altele ar fi fost rezultatele dacă am fi fost cu salariile la zi. Încercăm să achităm cel puţin un salariu restant pînă la jocul cu Zvezda Zvenigorod, din 2 martie. Aşa ar realiza şi jucătoarele că mai sînt speranţe", a declarat un oficial al Oltchimului. Vîlcencele sînt neplătite din decembrie 2012.

ALTE REZULTATE DIN HANDBAL:

LIGA CAMPIONILOR / Celje-HCM Constanţa 24-19
Două condiţii pentru calificare
După înfrîngerea de sîmbătă, de la Celje, campioana României mai are şanse foarte mici pentru calificarea în "optimi". Românii trebuie să treacă însă miercuri, la Bucureşti, de campioana Europei, THW Kiel, iar suedezii de la Savehof să învingă în ultima etapă, pe teren propriu, pe Celje Lasko. În acest caz. Constanţa, Celje şi Savehof ar acumula toate cîte 6 puncte, iar "marinarii" ar fi avantajaţi de un clasament în trei!

CUPA EHF / SC Magdeburg-Ştiinţa Bacău 33-25
A doua înfrîngere
Ştiinţa Dedeman Bacău a suferit sîmbătă a doua înfrîngere în grupa D a Cupei EHF, 25-33 la Magdeburg, cu puternica echipă germană care a cîştigat în trei rînduri Cupa EHF, dar şi Liga Campionilor în 2002! "Diferenţa e cam mare faţă de jocul din teren. Magdeburg e o forţă, un nume mare şi nu am putut face mai mult", a declarat antrenorul Eliodor Voica. Bacăul speră să obţină primele puncte în grupă la sfîrşitul acestei săptămîni, în partida contra turcilor de la Beşiktaş Istanbul.

CHALLENGE CUP / CSU Suceava-SPE Strovolos 35-34
Din favoriţi, outsideri
CSU Suceava a învins cu doar un gol diferenţă echipa cipriotă SPE Strovolos, în prima manşă din "optimile" Challenge Cup. Echipa pregătită de Răzvan Bernicu a avut emoţii pînă în minutul 54, cînd oaspeţii au condus în permanenţă pe tabelă. Moldovenii au şanse mici la calificare, returul fiind programat în Cipru, pe 23 februarie.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
cumvretivoi
cumvretivoi  •  19 Februarie 2013, 11:04

Tare visul ca "jucatorii?????!!!! constanteni trebuie???? sa bata pe KIEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jocuri
jocuri  •  18 Februarie 2013, 12:17

CLASAMENT GRUPA II 1. FTC Budapesta 3 3 0 0 88-82 6p 2. Krim Ljubljana 3 2 0 0 83-78 4p 3. Oltchim 3 1 0 2 75-76 2p 4. Zvezda 3 0 0 3 83-93 0p NICI UN CLASAMENT NU IL FACE-TI CUM TREBUIE. 2. Krim Ljubljana 3 2 0 0 83-78 4p

Vezi toate comentariile (2)
Comentează