SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-KRIM LJUBLJANA, AZI, ORA 18:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Cadou din Rusia » Oltchim s-a calificat deja în semifinalele Ligii după ce Zvezda a învins-o pe FTC Budapesta

Alexandrina Barbosa şi colegele ei au beneficiat de ajutorul echipei pe care au învins-o de două ori în grupa principală, Zvezda // Foto: Raed Krishan
Alexandrina Barbosa şi colegele ei au beneficiat de ajutorul echipei pe care au învins-o de două ori în grupa principală, Zvezda // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 17 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 16 martie 2013 19:56

Oltchim e calificată în semifinale înainte să joace partida cu Krim, de azi. Zvezda a trecut ieri de FTC Budapesta, 30-27, iar "galacticele" nu mai pot pierde locul doi în grupă.

"Galacticele" de la Oltchim sînt sigure de calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, chiar dacă pierd azi meciul cu Krim Ljubljana! Cum s-a schimbat situaţia în grupa a doua principală după un singur joc?

Ca să mai spere la calificare, unguroaicele de la Ferencvaros ar fi trebuit să învingă la Zvenigorod şi să aştepte apoi rezultatul de la Rm. Vîlcea. Tomori şi compania au început excelent disputa şi conduceau la pauză cu 16-12! Imediat, în debutul reprizei a doua, diferenţa a crescut la 17-12. În doar patru minute însă, maghiarele au primit cinci goluri consecutive şi jocul s-a schimbat apoi radical.

Portarul Sidorova a fost de netrecut în poartă, iar Postnova, Nikolici şi celelalte handbaliste de la Zvezda au jucat din ce în ce mai bine, desprinzîndu-se la şase lungimi distanţă: 25-19. În genunchi, unguroaicele nu şi-au mai putut reveni, chiar dacă gazdele au jucat la trecerea timpului. Scorul final, 30-27, asigură matematic calificarea Oltchimului în semifinale, a patra accedere în careul de aşi din Liga Campionilor pentru "galacticele" de la Vîlcea, după cele din 2009, 2010 şi 2012!

Au ajuns dimineaţa la 4!
Unguroaicele de la Ferencvaros au ajuns în Rusia după mari peripeţii. Iniţial, ar fi trebuit să plece vineri, cu avionul, de la Budapesta. Din cauza viscolului însă, nu au putut decola şi au ales varianta zborului de la Viena. Au făcut drumul Budapesta-Viena cu autocarul şi au plecat din Austria abia vineri seara la ora 22:00!

Au ajuns la Moscova după miezul nopţii, iar la hotel în jurul orei patru dimineaţa, avînd în vedere şi diferenţa de fus orar dintre Budapesta şi Moscova, de trei ore. După doar şase ore de somn şi un drum extrem de obositor, Tomori şi compania au trebuit să intre pe teren! Rezultatul s-a văzut, în partea a doua unguroaicele abia dacă mai puteau să stea în picioare.

CLASAMENT GRUPA II
1. Krim Ljubljana 5 4 0 1 141-126 8p
2. Oltchim Rm. Vîlcea 5 3 0 2 131-122 6p
3. FTC Budapesta 6 3 0 3 163-173 6p
4. Zvezda Zvenigorod 6 1 0 5 159-173 2p
* Krim şi Oltchim sînt calificate în semifinale

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează