SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF - HCM CONSTANŢA - CHAMBERY SAVOIE 29-25

Calificare en fanfare » HCM Constanţa a acces în "sferturile" Cupei EHF, după ce a trecut ieri de francezii de la Chambery Savoie

Articol de - Publicat luni, 31 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 30 martie 2014 21:05

Cu jumătate de oră înaintea duelului decisiv cu Chambery Savoie pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF, tribunele Sălii Sporturilor din Constanţe erau deja pline.

Peste 1.500 de fani au venit încărcaţi de optimism şi pregătiţi să sărbătorească o performanţă istorică pentru HCM Constanţa. Şi campioana României nu i-a dezamăgit. Echipa pregătită de Zvonko Şundovski le-a adus bucuria unei prezenţe în fazele finale ale competiţiei, la capătul unui meci dramatic, cu dese răsturnări de scor. Cele două combatante au trecut rapid peste momentele de tatonare şi constănţenii au fost primii care s-au înscris la cuvînt. "Gurile de foc" de la linia de 9 metri, Şimicu, Csepreghi şi Criciotoiu, au fost de neoprit, iar gazdele s-au desprins la patru goluri, 7-3, după nici zece minute. Iluzia unei victorii facile s-a topit după revenirea francezilor, care au răsturnat situaţia şi au trecut pentru prima oară la conducere cu şase minute înainte de finalul primei reprize, 12-11. Inspiraţia lui Toma, letal pe contraatac, a făcut ca HCM Constanţa să intre totuşi în avantaj la cabine, 15-14.

Răsturnare pe final
La reluare, apărările s-au înăsprit, iar numărul golurilor a scăzut. Intervenţiile magistrale ale portarului Mihai Popescu au oferit din nou ocazia desprinderii pentru gazde, dar şi greşelile comise de coechipierii săi în atac au făcut ca timp de 9 minute poarta francezilor să rămînă ferecată. Drept urmare, formaţia din Hexagon s-a dus la trei goluri în faţă, 22-19, cu zece minute înainte de final. În plus, golgeterul Alexandru Şimicu a văzut cartonaşul roşu pentru o lovitură cu cotul în figura lui Buffard şi totul părea pierdut pentru campioni. Finalul a adus însă minunea. Francezii au greşit nepermis, Csepreghi a înscris gol după gol şi situaţia s-a schimbat total. Într-o bucurie generală, HCM Constanţa a trăit fără griji ultimele secunde. Ba chiar şi-a permis să facă spectacol, premiindu-şi fanii cu o calificare mult visată în "sferturi". Visul european continuă şi noua ţintă a devenit prezenţa în Final 4.

Lugi HF, preferata constănţenilor
Tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Cupei EHF va avea loc mîine, de la ora 13:15, la Viena. Unul dintre locurile în Final Four a fost deja ocupat de Fuchse Berlin, cîştigătoarea Grupei D, întrucît lupta finală este găzduită de oraşul german Berlin. În aceste condiţii, doar şase echipe vor intra în urne, fiind împărţite în două grupe valorice, cea a cîştigătoarele de grupe, cu Montpellier (Franţa), Pick Szeged (Ungaria) şi Lugi HF (Suedia), şi cea a formaţiilor clasate pe locul secund, cu HCM Constanţa, Sporting Lisabona (Portugalia) şi HBC Nantes (Franţa). Preferinţele constănţenilor se îndreaptă către Lugi HF, formaţie aflată pe locul 4 în campionatul suedez.


"Două meciuri cu francezii în acest sezon european sînt de ajuns. Dacă evităm Montpellier, avem şanse la Final Four"
Zvonko Şundovski, antrenor Constanţa

Previziunea lui Toma
Înaintea partidei, Laurenţiu Toma a scris pe bandajul de la încheietura mîinii drepte pronosticul său pentru întîlnirea cu Chambery. Extrema dreaptă a constănţenilor a nimerit scorul exact, 29-25. Şi Aleksander Adzic a ghicit diferenţa de goluri, indicînd un succes la patru goluri, 27-23. "Am cîştigat pariul!", a exclamat căpitanul campioanei.

Recuperare în stil francez
La finalul meciului, francezii erau foarte afectaţi de ratarea calificării. "Am jucat bine timp de 50 de minute, dar am căzut inexplicabil pe final. HCM a pus mai multă pasiune şi a cîştigat", a declarat antrenorul Mario Cavalli. Pentru a-şi îneca amarul, jucătorii francezi au ieşit rapid din vestiar, rămînînd în echipamentul de joc, şi au fumat o ţigară chiar pe holul sălii.

"Cel mai frumos cadou"
La două zile după ce a sărbătorit împlinirea a 27 de ani, Alexandru Csepreghi a fost eroul constănţenilor în victoria cu Chambery, marcînd de 10 ori în poarta francezilor.

- Alex, aţi obţinut o calificare dramatică.
- A fost un meci extraordinar, cu un public fantastic. Ne-am dorit să fie multă lume în tribune şi ni s-a împlinit acest vis. Mi-am adus aminte de ce i se spunea pe vremuri acestei săli "Groapa cu lei". Am trăit multe meciuri frumoase la HCM în şapte sezoane, de cînd sînt la Constanţa, dar acesta este special, pentru că ne-a adus o calificare în "sferturi".

- Ai primit un cadou frumos de ziua ta.
- Este cel mai frumos cadou şi vreau să mulţumesc băieţilor, pentru că am contribuit împreună la această victorie. Handbalul este un sport de echipă şi singur nu poţi cîştiga un meci. Am strîns rîndurile şi împreună am revenit pe final, cînd francezii ne-au condus la trei goluri.

- Ai vreo preferinţă pentru "sferturi"?
- Montpellier este o echipă în formă şi foarte puternică. Aş spune că cea mai accesibilă este Lugi.

HCM Constanţa 29
Csepreghi 10, Criciotoiu 6, Şimicu 4, Novanc 3, Toma 3, Angelovski 2, Buricea 1
Chambery 25
Ben. Gille 4, Marroux 3, Nyokas 3, Panic 3, Basic 2, Detrez 2, N’guessan 2, Tritta 2, Ber. Gille 1, Bicanic 1, Buffard 1, Paturel 1


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
neluturap
neluturap  •  01 Aprilie 2014, 12:30

BRAVO HCM CONSTANTA!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează