SPORTURI  »  HANDBAL  »  ŞTIINŢA BACĂU-HCM CONSTANŢA 24-19

Campioana se ştie: HCM Constanţa! » Gruparea de pe litoral a pierdut cu Ştiinţa Bacău, dar înfrîngerea n-a mai contat

Să curgă şampania! Constănţenii sărbătoresc un sezon excelent în care au realizat eventul şi au ajuns în Final Four-ul Cupei EHF
Să curgă şampania! Constănţenii sărbătoresc un sezon excelent în care au realizat eventul şi au ajuns în Final Four-ul Cupei EHF

Articol de - Publicat luni, 26 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 25 mai 2014 23:15

Constanţa a pierdut aseară la Bacău, dar pentru Ştiinţa nu a fost de ajuns. HCM a cîştigat al 9-lea titlu din istorie, al cincilea consecutiv. HCM Constanţa nu are rival în România. De cinci ani nimeni nu a putut să le pună piedică "marinarilor" în lupta pentru titlu.

Ieri, la Bacău, în ultima etapă din Final 3, Ştiinţa avea nevoie de o victorie la 10 goluri diferenţă pentru a opri echipa pregătită de macedoneanul Zvonko Sundovski. În tur, la Constanţa, HCM cîştigase cu 27-18. Moldovenii au început senzaţional şi le-au dat speranţe suporterilor lor: 5-0 în minutul 9, 9-4 (17) şi 11-6 (25).

Jumătate de treabă, pentru un succes la zece goluri diferenţă, era făcută. Ştiinţa a intrat însă la cabine cu doar trei goluri avantaj, 11-8, în ciuda prestaţiei senzaţionale, între buturi, a lui Răducu Tamaş.

Speranţele au renăscut în tribună, pe final, cînd Bacăul s-a desprins la 21-15 (minutul 54). Prea tîrziu însă. Echipa care în acest an s-a bătut de la egal la egal cu Montpellier, Fuchse Berlin sau Chambery a ştiut să domolească elanul gazdelor. S-a terminat 24-19 pentru Ştiinţa, care ridică pumnul ameninţător pentru sezonul viitor!

"Succesul e şi mai dulce cînd e realizat pe terenul adversarei. În ultimii ani ne-am bătut cu Dinamo, cu Steaua, cu Reşiţa, iar acum cu Bacăul. Am ieşit mereu cîştigători. Constanţa a demonstrat încă o dată că rămîne cea mai puternică echipă din România", a declarat extrema George Buricea, care a cîştigat ieri al zecelea titlu din carieră, avînd 9 cu Constanţa şi unul cu Steaua.

"Deşi am încheiat cu o victorie în faţa Constanţei, cea mai bună echipă din România, nu a fost de ajuns ca să cîştigăm şi titlul. O să o luăm de la capăt în sezonul viitor" (Răducu Tamaş, portar Bacău)

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează