SPORTURI  »  HANDBAL  »  ANTRENOR

Campion mondial pentru băieţi! » Un antrenor francez va sta pe banca României la meciurile cu Suedia

247 de selecţii în naţionala Franţei a adunat Gaudin între 1990 şi 2002
247 de selecţii în naţionala Franţei a adunat Gaudin între 1990 şi 2002

Articol de - Publicat miercuri, 14 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 13 mai 2014 22:49

Francezul Christian Gaudin, fostul portar al reprezentativei Franţei, va sta pe banca României la meciurile cu Suedia, din luna iunie, în play-off-ul CM 2015.

După demiterea lui Eliodor Voica, "naţionala" masculină a României a rămas fără antrenor. Ieri, conducerea FRH a anunţat succesorul tehnicianului de la Bacău. E un nume cu greutate: francezul  Christian Gaudin, fost dublu campion mondial cu reprezentativa "cocoşului galic".

Doar la meciurile cu Suedia
Gaudin, 47 de ani, e în momentul actual antrenorul echipei de primă ligă franceză Saint-Raphaël VHB, cu care, cu două etape înainte de final, ocupă locul 7 din 14 formaţii! Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a anunţat că a cerut permisiunea preşedintelui celor de la Saint-Raphael, Jean-François Krakowski, pentru ca Gaudin să poată stea pe banca României doar la meciurile cu Suedia, din 7 şi 15 iunie. În funcţie de rezultat, Gaudin va renegocia cu FRH, dar sînt şanse de unu la sută ca el să continue şi după 15 iunie!

Liga Campionilor şi două titluri ale lumii
Fost portar al Franţei, Gaudin are un palmares impresionant ca jucător. Campion mondial cu Franţa în 1995 şi 2001, medaliat cu argint la CM 1993 şi cu bronz la CM 1997, cel supranumit Kiki a participat cu reprezentativa Franţei la două ediţii ale JO (Atlanta 1996, locul 4, şi Sydney 2000, locul 6). A cîştigat şi Liga Campionilor, în 2002, pe cînd evolua în Germania, la Magdeburg.

Antrenor doar la Saint-Raphael
Ca tehnician, Gaudin a antrenat doar pe Saint-Raphael, din 2006, în anul următor promovînd-o în prima ligă. Cele mai importante rezultate sînt însă locul 3 în 2012 şi finalele din Cupa Ligii din 2010, 2012 şi 2014.

Două săptămîni la dispoziţie
Christian Gaudin porneşte cu un mare handicap la "naţionala" României. El nu cunoaşte jucătorii şi nici nu va avea prea mult timp la dispoziţie să vadă potenţialul "tricolorilor". În aceste condiţii, selecţia pentru dubla cu Suedia va trebui făcută de altcineva!

Oricum, România porneşte cu şanse infime la calificarea la Mondialul din Qatar 2015 avînd în vedere că are în faţa vicecampioana olimpică, Suedia, o echipă care, ca şi România şi Franţa, are patru titluri mondiale în palmares.

Spre deosebire însă de România, Suedia nu a pierdut contactul cu lumea mare a handbalului, reuşind calificări constante la toate marile competiţii.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează