SPORTURI  »  HANDBAL  »  PROGRAMARE

Asaltul final pentru Budapesta! Când joacă Rapid și CSM București în „sferturile” din Champions League și cine va televiza meciurile

Articol de - Publicat marti, 18 aprilie 2023 17:54 / Actualizat marti, 18 aprilie 2023 17:58

Ultimul weekend din aprilie și primul din luna mai sunt cele în care reprezentantele României în Liga Campionilor la handbal feminin vor disputa meciurile decisive pentru accesul în Final Four, competiție care se va disputa și în acest an în capitala Ungariei.

Va fi un duel România versus țările nordice: Norvegia și Danemarca. Rapid și CSM București se vor duela cu două dintre cele mai bune și mai în formă formații din handbalul feminin european: Vipers Kristiansand (Norvegia), respectiv Esbjerg (Danemarca).

Federația europeană și deținătorii de drepturi TV au stabilit împreună când anume se vor vor disputa jocurile, care vor fi în dublă manșă.

Rapid va evolua primul meci pe teren propriu, în Sala Polivalentă, duminică, pe 30 aprilie, într-un meci deja sold-out din perspectiva biletelor. CSM va disputa turul în deplasare, în aceeași zi, în vreme ce la retur, giuleștencele vor evolua sâmbătă, pe 6 mai, în vreme ce echipa antrenată de Adi Vasile va susține tot la Polivalentă jocul decisiv duminică, pe 7 mai.

Programul celor două echipe românești

DUMINICĂ, 30 aprilie
Rapid - Vipers Kristiansand 15:00
Esbjerg - CSM București 17:00

SÂMBĂTĂ, 6 mai
Vipers Kristiansand - Rapid 17:00 

DUMINICĂ, 7 mai
CSM București - Esbjerg 17:00

Toate aceste meciuri vor fi transmise în România de 3 televiziuni, aceleași care dețin drepturile și pentru meciurile de fotbal din Liga 1 și din Champions League: Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

În cazul în care după cele două meciuri, tur-retur, rezultatul va fi egal, nu se va ține cont de cine a marcat mai multe goluri în deplasare, ci se va trece direct la executarea loviturilor de departajare de la 7 metri.

În faza grupelor, CSM București a terminat pe poziția a doua, după Vipers Kristiansand, motiv pentru care s-a și calificat direct în sferturile de finală. Rapid, în schimb, s-a clasat abia pe locul 4 și a jucat în play-off-ul pentru "sferturi" cu Krim Ljubljana, de care a trecut într-un mod dramatic: a pierdut în Slovenia, scor 29-24, dar a câștigat la București cu un gol în plus, 30-24!

În celelalte două sferturi de finală se joacă: Ferencvaros - Metz și Odense - Gyor. Cele 4 echipe care se vor impune în "sferturi" se vor califica în Final Four. Competiția va avea loc la Budapesta, în zilele de 3 și 4 iunie.

Ultimele două trofee Champions League (2022 și 2021) au fost adjudecate de Vipers Kristiansand

Va fi a 9-a ediție de Liga Campionilor care va avea un Final Four. Rapid nu a fost niciodată în această fază, în vreme ce CSM București a participat de 3 ori și chiar a și câștigat trofeul o dată, în 2016, când a trecut în finală de Gyor, în urma aruncărilor de la 7 metri. 

Rapid, în schimb, a cucerit Cupa Campionilor, în vechiul format, în 1964, când a învins în ultimul act gruparea daneză Helsingor, scor 14-13! Știința București e a treia echipă din România care are în palmares CCE, cucerită în 1961! Liderul trofeelor e Sparta Kiev (13), urmată de Hypo Niederosterreich (8) și Gyor (5).

CITEȘTE ȘI:

România, printre cele 29 de țări calificate deja la CM de handbal feminin » Cum vor fi stabilite ultimele 3 locuri + EHF a anunțat urnele pentru preliminariile EURO 2024
CM 2023
România, printre cele 29 de țări calificate deja la CM de handbal feminin » Cum vor fi stabilite ultimele 3 locuri + EHF a anunțat urnele pentru preliminariile EURO 2024
De 6 ori campioană la baschet, Sepsi merge și pe handbal » Construiesc cu tineret și o jucătoare experimentată
DIVIZIA A
De 6 ori campioană la baschet, Sepsi merge și pe handbal » Construiesc cu tineret și o jucătoare experimentată

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează