SPORTURI  »  HANDBAL  »  U ALEXANDRION

Carmen Amariei a obţinut cu U. Alexandrion prima victorie în 2015: "Nici nu mă gîndesc la retrogradare!"

Articol de - Publicat luni, 19 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 18 ianuarie 2015 20:15

Carmen Amariei, dublă cîştigătoare de Liga Campionilor, a preluat echipa ardeleană într-o situaţie dezastruoasă, dar speră să rămînă în prima ligă

Locul 13, penultimul, la sfîrşitul turului Ligii Naţionale, cu doar 8 puncte în clasament, U Alexandrion Cluj a fost preluată de Carmen Amariei, fosta mare jucătoare, cîştigătoare de două ori a Ligii Campionilor, pe cînd evolua în Danemarca, la Slagelse.

Amariei a avut curajul să preia o echipă aflată practic în moarte clinică. Cu doar 14 jucătoare în lot, cu transferurile blocate din cauza datoriilor, Universitatea era practic condamnată să ia calea ligii secunde. Asta după ce în anii anteriori a fost de trei ori consecutiv vicecampioana României şi a participat în grupele Ligii Campionilor!

Debut cu înfrîngere, evoluţie promiţătoare
Născută la Cluj, crescută în tricoul "alb-negru" al Universităţii, Carmen a debutat în postura de antrenoare, etapa trecută, într-un meci la Roman. Deşi echipa a evoluat foarte bine, a condus la pauză, U Alexandrion a pierdut 24-26. Ieri, în noua sală construită la Cluj, în faţa a aproximativ 1.500 de spectatori, a venit şi prima victorie, 29-27 cu HCM Rm. Vîlcea. Campioana mondială de junioare, Cristina Laszlo, 11 goluri, a fost MVP-ul partidei, într-un meci în care Amariei şi-a învins fostul antrenor de la "naţională", pe Dumitru Muşi.

E doar a treia victorie a Clujului în acest sezon, care rămîne însă pe locul 13 în clasament, retrogradabil, apropiindu-se la doar un punct de locul 12. Carmen însă nu disperă. "Sînt convinsă că echipa nu va retrograda, că vom juca din ce în ce mai bine şi ne vom salva. Targetul meu nici nu e acela de a ne salva de la retrogradare. La lucrul acesta nici nu mă gîndesc. Eu vreau să punem probleme echipelor din prima jumătate a clasamentului, U să redevină echipa de top care a fost din totdeauna", a declarat Amariei.

Împarte rolurile de mămică cu cel de antrenor
Carmen Amariei, 34 de ani, a devenit mamă pe 17 octombrie 2014. Micul Luca se bucură de întreaga atenţie din partea mamei, chiar dacă tehnicianul trebuie să-l lase în grija tatălui cînd Carmen merge la antrenamente. "Rolul de mamă e foarte simplu pe lîngă cel de antrenor. Cînd ceea ce faci realizezi cu sufletul, atunci e mult mai uşor", explică Amariei.

"Nu mi-a fost teamă să preiau echipa în situaţia în care era. Curajul l-am avut întotdeauna. Cînd mi s-a propus să antrenez U, am gîndit în primul rînd cu sufletul. Dacă era altă echipă, aş fi cugetat mult mai mult"
Carmen Amariei, antrenor U Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
nkkk9
nkkk9  •  19 Ianuarie 2015, 20:03

nici dupa titlul mondial si atatea meciuri in Liga Nationala, nu am invatat ca "Laszlo" e, de fapt, "Laslo"?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează