SPORTURI  »  HANDBAL  »  U CLUJ

Carmen Amariei și Luminița Huțupan Dinu date afară de la Cluj! » ”Motivul? Au vrut o schimbare!”

Amariei a rămas fără loc de muncă
Amariei a rămas fără loc de muncă

Articol de - Publicat vineri, 04 noiembrie 2016 00:00

Cele două foste mari jucătoare au fost luate prin surprindere.

Carmen Amariei a preluat echipa, acum două sezoane, într-o situație dezastruoasă. Fără bani, cu transferurile blocate, cu datorii, a reușit salvarea de la retrogradare. Lucrurile au continuat la fel și în sezonul viitor, dar Universitatea s-a salvat din nou.

Din vară transferurile s-au deblocat, lucrurile păreau că se vor schimba în bine. După 8 etape, Clujul e pe locul 9, cu 3 victorii, un egal și 4 înfrângeri. Miercuri seara, a venit însă bomba: Amariei și Huțupan au fost date afară!

Carmen, ce s-a întâmplat?
- Ce să se întîmple? Ne-au dat afară! Și pe mine, și pe Luminița. În primă fază, acum două săptămâni, au vrut să o dea afară doar pe Lumi și să o pună pe Ionica Munteanu antrenor-jucător cu portarii. Am spus că nu sunt de acord cu așa ceva. Și au stat ei mai bine și s-au gândit, că dacă Amariei nu e de acord să se despartă de Luminița, dă-o afară și pe Amariei! M-au sunat și m-au chemat la club. Dialogul a fost cam așa:

«Știi că de azi înainte nu mai ești antrenor».
«Care-s motivele?»
«Trei înfrîngeri consecutive»
«Bine, am avut și șase și nu m-ați dat afară».
«Avem nevoie de o schimbare».
«Foarte drăguț din partea voastră, o să lămurim detaliile în cursul zilelor care urmează».

- Cât mai aveai contract?
- Până în 2019! În vară am reînnoit!

- Ce obiectiv aveați?
- Obiectiv teoretic vrei să spui, nu? Că nu există niciun Regulament de Ordine Interioară, nici în contract nu e stipulat. Obiectivul era să fie în dreptul nostru în clasament o singură cifră. Practic, în primele nouă echipe.

- Probleme cu banii mai erau? Pentru că e greu să antrenezi o echipă neplătită!
- Probleme sunt, toate echipele, cu unele excepții, au probleme. Dar toată lumea a început să se obișnuiască să nu fie cu plata la zi. Eu nu am venit la Cluj pentru bani. Am venit cu sufletul, am făcut o echipă extraordinar de bună. Dacă vor o schimbare, nu putem să ne opunem. Mai ales că am salvat echipa asta de două ori de la retrogradare, în niște condiții jalnice. Fără transferuri, cu jucătoare tinere.

- Te așteptai la așa ceva?
- M-au demis, nu e o rușine, antrenorii sunt demiși, azi ești, mâine nu mai ești! Nu am avut niciun avertisment, sincer, nu m-am așteptat, a venit ca o lovitură!

Florentin Pera va fi noul antrenor!

U Cluj Napoca nu a anunțat noul tehnician al echipei. S-au vehiculat numele lui Aurelian Roșca, Simona Gogârlă, dar, de fapt, pe banca tehnică a formației ardelene va lua loc Florentin Pera.

Fost tehnician al Romanului, Pera a fost schimbat de la formația moldoveană în această vară. Azi, la meciul CSM Roman-U Cluj, de la ora 16:00, Pera nu va sta pe banca tehnică, urmând să-și preia rolul din etapa a 10-a, meciul cu Dunărea Brăila.

"Unde pui suflet, ai așteptări și durerea e mai mare. Dacă era doar din punct de vedere mental, rațional, era într-un fel. Dar eu am pus suflet, nu am făcut-o pentru bani! Doi ani m-am chinuit și când lucrurile au început să se îndrepte, nu mai ești bun"
Carmen Amariei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  04 Noiembrie 2016, 10:38

Astia-s 'conducatorii' zilei de astazi (de 27 de ani!). Ce-l recomanda pe un individ sa fie patron? Banii. Cine are bani? In proportie de 87% niste virtuali penali, asa-zisii smecheri sau eventual institutiile bugetate. Stimate Carmen si Luminita, nu va pot uita niciodata. Ati dat enorm handbalului feminin romanesc. Fiti tari!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează