SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Ce ne facem, fetelor? Oltchim e pe buza prăpastiei » Ce şanse de salvare mai are

Oltchim a pierdut primele două meciuri din grupa principală a Ligii
Oltchim a pierdut primele două meciuri din grupa principală a Ligii

Articol de - Publicat marti, 12 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 11 februarie 2013 19:55

Ca să salveze un sezon în care are drept obiectiv cucerirea trofeului, Vîlcea trebuie să cîştige toate meciurile rămase de disputat.

Oltchim nu-şi revine. A început 2013 dezastruos! Înfrîngerea de pe teren propriu cu FTC Budapesta, 22-23, a fost urmată de o alta duminică seara, la Ljubljana, 24-28 cu Krim!

Jocul vîlcencelor a fost ceva mai bun decît cel din prima etapă, dorinţa de victorie şi-a făcut simţită prezenţa, dar greşelile neforţate, pasele la adversar, în picioarele coechipierelor, în aut, au abundat din nou la Bulatovici şi compania.

Pregătire prea tare?
Vîlcencele nu-şi explică nici ele jocul sub aşteptări. Nu-şi dau seama ce s-a întîmplat în pauza competiţională. "Anul trecut jucam handbal, ne simţeam între noi şi cu ochii închişi, iar acum parcă nu mai putem sta în picioare. E ceva de necrezut", spun jucătoarele.

De vină pare a fi şi pregătirea fizică spartană impusă de antrenorul danez, care "le-a încărcat" prea tare pe handbaliste în pauza de iarnă. "Fetele se plîng de dureri la genunchi, de probleme musculare. Şi mai e o cauză. Cred că danezul nu a ţinut cu tot dinadinsul ca jucătoarele să fie în formă acum, ci în partea a doua a competiţiei", a declarat un oficial al Oltchimului.

Patru victorii le salvează
Chiar dacă sînt neplătite de două luni, handbalistele de la Vîlcea nu s-au plîns niciodată de situaţia financiară. "Nu ne gîndim la bani. Nu asta e vina că nu jucăm noi", au declarat vîlcencele.

Singura şansă pentru Oltchim de a se califica în semifinale rămîne un parcurs fără greşeală în cele patru etape rămase de disputat. Oltchim va întîlni sîmbătă, la Rm. Vîlcea, pe Zvezda Zvenigorod, echipa rusă care joacă şi ea ultima şansă în România, după ce a pierdut ambele întîlniri. Apoi, dacă va trece de Zvezda, Oltchim va avea nevoie de un succes în Rusia, victorie cu Krim la Vîlcea şi ar urma meciul decisiv, în Ungaria!

Oltchim ar mai putea prinde chiar şi primul loc în grupă, dacă vor învinge pe Krim la mai mult de patru goluri şi pe FTC la mai mult de un gol!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (15)
razvyyc
razvyyc  •  13 Februarie 2013, 23:21
Postat de dilibau pe 12 Februarie 2013, 12:28

Statistica nu minte: nici o echipa care a pierdut 2 meciuri in aceasta faza a competitiei nu a castigat trofeul suprem in ultimii 13 ani. Echipa asta e doar o umbra a tancului care marsaluia triumfal in grupe, si asta spune multe. Banuiesc faptul ca la baza acestei caderi (in)explicabile sta lipsa banilor, dar asa cum am mai spus, sunt jucatoare in acest lot care au sansa sa-si incheie cariera cu un trofeu si joaca de parca ar fi junioare III... atatea greseli cate am vazut in ultimele 2 meciuri nu mi-a fost dat sa vad nici la grupele de copii, si asta in conditiile in care avem 2 campioane europene in lot, plus 2 jucatoare MVP (Allison si Cristina). E ceva putred la mijloc...

Tu vrei cupa pe masa cand ne gandim la sansele pentru semifinale (vezi titlu!). Echipe calificate in semifinale dupa 2 jocuri pierdute au mai fost. Noi suntem in situatia Viborgului de acum 2 ani, cand nu a reusit calificarea in main round (!!!) din postura de castigatoare a cupei. Si ghici care a fost motivul caderii? Oricum, chiar si cu plata in avans a salariilor pe tot anul, cu tot aportul sportiv, tehnic, mental, suporteri, presa, Basescu, Jiji, Ibama, etc....Nu vedeam Oltchimul anul asta cu cupa-n mana. Cel mult semifinale. Finala era cireasa de pe tort. Pentru ca asta-i valoarea maxima pentru lotul cu care au inceput EHFCL.

jeansello
jeansello  •  13 Februarie 2013, 19:00

Ce sanse mai are ? Sa se ....desfiinteze!

blue_sky
blue_sky  •  13 Februarie 2013, 16:45

Dar de fapt, este continuarea meciurilor slabe din toamna trecuta, cand in afara de meciurile cu Buxtehuder(o echipa mult mai slaba), ne-am chinuit si cu Randers si cu Hypo.Toti am sperat ca fetele isi vor reveni anul asta, dar se pare ca acum e si mai rau, fiindca adversarele sunt si mai puternice, dar deloc de neanvins.Probil si situatia financiara de la club e o cauza, dar cu siguranta nu cea principala.Partea proasta e ca daca Oltchim nu prinde macar semifinalele anul asta, probabil ca nu se va mai investi in echipa si vom ramane doar cu amintiri despre fazele superioare ale Ligii Campionilor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează