SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / CUPA ROMÂNIEI

Cine opreşte Constanţa? » HCM e favorită la cîştigarea Cupei României: azi se dispută optimile competiţiei

Handbaliştii de la Constanţa au cîştigat sezonul trecut a 5-a Cupă a României, după 34-23 cu Energia Tg. Jiu // Foto: Bogdan Bălaş
Handbaliştii de la Constanţa au cîştigat sezonul trecut a 5-a Cupă a României, după 34-23 cu Energia Tg. Jiu // Foto: Bogdan Bălaş

Articol de - Publicat miercuri, 05 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 05 martie 2014 00:13

HCM Constanţa e din nou favorită la cîştigarea unui nou trofeu. Campioana României şi le-a trecut în cont pe ultimele trei.

Neînvinsă în campionat de mai bine de un an şi jumătate, HCM Constanţa e lider detaşat în Liga Naţională şi în ediţia actuală. "Marinarii" sînt favoriţi însă să triumfe şi în Cupa României, care din acest sezon se va disputa într-un alt sistem.

Cele 12 echipe din prima divizie, plus patru formaţii din eşaloanele secunde, care au trecut de meciuri preliminarii, se vor întrece de azi la Brazi şi Ploieşti. În urma tragerii la sorţi, se prefigurează o nouă finală HCM Constanţa-Ştiinţa Bacău, cele două echipe fiind pe părţi diferite de tablou.

Asta în condiţiile în care Constanţa nu se va încurca de Energia Tg. Jiu, în "optimi", şi, apoi, probabil, de Potaissa Turda, în "sferturi". Ştiinţa Bacău are un prim meci lejer, împotriva echipei a doua a clubului, urmînd ca apoi să lupte cu Dinamo şi Steaua pentru ajungerea în finală.

"Nu cred că vom avea probleme. Sîntem pregătiţi pentru oricine şi mergem cu gîndul de a cîştiga un nou trofeu", a declarat Alex Şimicu, interul stînga al Constanţei, handbalistul anului

Programul meciurilor "optimilor"
Brazi
11:00 Ştiinţa Dedeman Bacău – Ştiinţa Dedeman Bacău II
14:00 Steaua Bucureşti – Victoria Bucureşti
17:00 CSU Suceava – Potaissa Turda
20:00 CS Caraş-Severin – HC Vaslui

Ploieşti
14:00 CSM Călăraşi – CSM Bucureşti (Digi2)
16:00 Poli Timişoara – Dinamo Bucureşti (Digi2)
18:00 HC Odorhei – Minaur Baia Mare (Digi2)
20:00 HCM Constanţa – Energia Pandurii Tg. Jiu (Digi2)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează