SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

CM HANDBAL // Kim Rasmussen, antrenorul Ungariei, suspendat de IHF pentru ieșirile în decor de la meciul cu România

Articol de - Publicat duminica, 15 decembrie 2019 17:43

Kim Rasmussen (47 de ani), antrenorul echipei de handbal feminin a Ungariei, a răbufnit la conferința de presă de după meciul cu România, 27-28, împotriva arbitrelor din Germania. A înjurat și a folosit un limbaj necorespunzător. 

Kim Rasmussen, selecționerul Ungariei, a fost suspendat de Federația Internațională de Handbal pentru declarațiile făcute la finalul partidei cu România, din Main Round, pierdută de maghiare la ultima fază, 27-28. 

Danezul a acuzat atunci arbitrajul nemțoaicelor Kuttler și Merz, pentru că au ajutat România. „În ultimele zece minute a fost rușinos să văd asta. Nimeni nu are idee de ceea ce pot face arbitrii. Pentru prima dată am simțit că delegații au avut ceva personal cu mine. Dacă vreți să vedeți un arbitraj prost, uitați-vă la meciul ăsta”, a declarat, la conferința de presă, Rasmunssen.  

„Nu am zis nimic, am întrebat de ce s-a luat această decizie, ă,ă,ă, și am fost eliminat! E incredibil”, a adăugat atunci danezul, comentând faptul că a văzut eliminare de 2 minute pe margine. 

Selecționerul Ungariei a continuat, folosind un limbaj suburban: „Sunt foarte dezamăgit de mine, sunt foarte dezamăgit că nu am obținut nici măcar remiza. Este foarte dificil să o blochezi pe Cristina când este în mijloc, ei au tot jucat pe extreme. Acest moment este de căcat, dar așa este în sport”.

Explicația IHF 

„În timpul conferinței de presă de după meci, domnul Rasmussen a arătat un comportament nesportiv și a folosit un limbaj necorespunzător. 

Prin urmare, în conformitate cu articolele 17 și 32 din Regulamentul IHF privind sancțiunile și amenzile, Comitetul executiv al IHF a decis să-l suspende pe domnul Kim Rasmussen de la orice activitate de antrenor de handbal la nivel național și internațional cu efect imediat și să trimită cazul legat de comportamentul său către Comisia de Etică a IHF pentru acțiuni suplimentare, dacă este cazul”, a anunțat Federația Internațională de Handbal.

Nu a fost anunțată suspendarea propriu-zisă, dar Rasmussen ar putea lipsi de pe banca Ungariei chiar la turneul preolimpic, din luna martie. 

Ungaria a prins in-extremis turneul preolimpic, fiind ajutată de Suedia, care a învins Germania. Maghiarele vor juca împotriva Rusiei, a Serbiei și a Chinei.

Vezi și: 

SPANIA - OLANDA 29-30 // Olanda, campioană mondială pe o greșeală de arbitraj!! Decizie ULUITOARE în ultimele 10 secunde: arbitrele au dat 7 metri aiurea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
10152929230479615
Alexandru Popa  •  15 Decembrie 2019, 23:12

România - Ungaria s-a jucat în grupa preliminară, nu în Main Round...

caoradea
caoradea  •  15 Decembrie 2019, 20:55

Alt articol scris superficial. Ungaria nu va juca cu Spania ci cu Rusia in turneul preolimpic... In alta ordine de idei, Rasmussen a cam avut dreptate, cine a vazut meciul stie. Ca s-a exprimat suburban, da de acord cu o amenda.

10154976492293690
Szasz Andrei  •  15 Decembrie 2019, 19:44

Domnul Rasmussen si-ar fi smuls parul de pe cap daca ar fi putut, de ciuda arbitrajului partinitor, nu-i asa ?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează