SPORTURI  »  HANDBAL  »  ETO AUDI GYOR-BUDUCNOST PODGORICA 27-21 (15-10)

Corespondenţă din Budapesta » A doua finală pierdută » Cristina Neagu a cedat şi la Buducnost contra unguroaicelor de la Gyor

Cristina Neagu avea lacrimi în ochi la finalul meciului cu Gyor // Foto: Marius Ionescu
Cristina Neagu avea lacrimi în ochi la finalul meciului cu Gyor // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 05 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 05 mai 2014 00:31

Cristina Neagu a ratat iar cîştigarea Ligii Campionilor, aşa cum s-a întîmplat şi în 2010, cu Oltchim. Românca a marcat 7 goluri, dar a fost prea puţin ajutată de colegele de la Buducnost. Oltchim e ultima echipă care a învins Gyorul în Europa. De atunci, maghiarele au călcat totul în picioare.

Buducnost Podgorica nu pierduse nici un meci din cele două jucate în grupele principale ale Ligii Campionilor, contra Gyorului. Cele două rezultate de egalitate le dădeau speranţe muntenegrencelor, chiar dacă finala se juca la Budapesta. Practic Gyorul juca pe teren propriu, cu 10.000 de suporteri în spate.

Cristina Neagu şi coechipierele ei au început dezastruos finala. Gyor conducea cu 7-2 în minutul 14. Românca şi-a ridicat nivelul jocului şi a început să înscrie în poarta norvegiencei Katrine Lunde, dar nu a fost suficient. Buducnost nu s-a mai putut apropia niciodată la mai puţin de patru lungimi, în prima repriză, terminată cu 15-10 în favoarea unguroaicelor.

Au căzut fizic şi psihic
Muntenegrencele au încercat revenirea în partea a doua, au avut şansa să se apropie la două goluri, dar Dalby, Byzdra, Knezevici au fost ca şi inexistente în ofensivă. Tot greul a căzut pe Neagu, singura care şi-a asumat aruncările la poartă. E greu să cîştigi astfel în faţa Gyorului!

Cu trecerea timpului, Buducnost a cedat teren, plătind tribut şi jocului extrem de solicitant din semifinale, în care au avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Vardar Skopje. Prăbuşită fizic, dar şi psihic, campioana Muntenegrului nu a mai reuşit să înscrie nici cînd avea doi oameni mai mult pe teren! Gyor a zburdat şi cu rezervele şi a încheiat jocul en-fanfare, la 27-21.

Oltchim, ultima redută
Al doilea trofeu al Ligii Campionilor pentru Gyor, cea mai bogată echipă din lume, care nu a mai pierdut nici un meci în Liga Campionilor de la acel 24-25, la Veszprem, în faţa Oltchimului, în semifinalele sezonului trecut! Au fost de atunci 16 meciuri ale unguroaicelor, în care au înregistrat 14 victorii şi două egaluri!

Knezevici a cedat presiunii
Milena Knezevici a fost fluierată copios de cei 10.000 de spectatori în momentul prezentării, dar şi la fiecare atingere a balonului. Centrul muntenegrean a fost taxată astfel după ce a lovit-o cu capul în figură pe favorita gazdelor, Anita Gorbicz, în meciul din faza grupele Ligii Campionilor, pe 9 martie 2014.

Suspendată pentru două etape, ea nu a jucat cu Vardar, în semifinale, dar a reintrat ieri. Presiunea şi-a spus însă cuvîntul, jucătoarea neputînd trece peste apostrofările fanilor. Mai mult, pe podium, în momentul în care era fluierată copios, a ridicat în înaltul sălii degetele mijlocii de la ambele mîini!

Incidente în tribună
Pe finalul meciului de aseară, în tribune, cei 300 de suporteri veniţi de la Buducnost s-au luat la bătaie cu forţele de ordine. Muntenegrenii au ripostat după ce fanii maghiari, aflaţi într-un sector deasupra lor, au aruncat cu diverse obiecte şi i-au scuipat. Unul dintre muntenegreni a căzut, din păcate, de la o înălţime de trei metri şi a fost dus de urgenţă cu salvarea la spital. Pentru liniştirea spiritelor, Katarina Bulatovici, muntenegreanca din tabăra Gyorului, a făcut apel la fani. La fel şi antrenorul Dragan Adzici.

250.000 de euro premii
Cele patru echipe care au ajuns în Final Four au primit în acest an, pentru prima dată, sume mai consistente de bani. Totalul premiilor s-au ridicat la 250.000 de euro care, după disputarea meciurilor, în funcţie de rezultate, s-au împărţit astfel: Midtjylland, locul 4 (30.000 de euro), Vardar Skopje, locul 3 (40.000 de euro), Buducnost, locul 2 (60.000 de euro), Gyor, cîştigătoarea, 120.000 de euro.

A patra echipă care cîştigă consecutiv
Gyor este a patra echipă care cîştigă de două ori consecutiv Liga Campionilor, de cînd poartă acest nume, din 1993. Pînă acum doar Hypo Viena (1994, 1995), Slagelse (2004, 2005) şi Viborg (2009, 2010) mai reuşiseră această performanţă. Gyor e cea mai puternică echipă din lume, dar şi cea mai bogată, avînd un buget de 5 milioane de euro. Din sezonul viitor, Gyor se va întări cu Susann Muller, Ana Sen şi Vesna Milanovici, dar o va pierde pe Katarina Bulatovici, care se întoarce la Buducnost.

Gyor 27
Gorbicz 7, Loke 4, Amorim 4, Orban 4, Bulatovici 3, Bognar Bodi 2, Kovacsics 2, Korsos 1. Antrenor: Martin Ambros

Buducnost 21
Neagu 7, Dalby 5, Cvijici 4, Knezevici 2, Petrovici 1, Mehmedovici 1, Byzdra 1.
Antrenor: Dragan Adzici

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
lumpy666
lumpy666  •  07 Mai 2014, 01:29

APROPO STIE TOATA LUMEA CA IN "ISTORIA CHL IN HANDBALUL FEMININ DIN 1960 DE 2 ori a castigat o echipa din Romania si de 3 ori a PIERDUT O FINALA"...???? -DOAR CA SI COMPARATIE CEI DIN UNGARIA AU DEJA 4 TITLURI CASTIGATE SI 9 FINALE PIERDUTE ASA ZIS EI AU DEJA 13 FINALE JUCATE IAR NOI "DOAR 5"........!!!!!!!

robert.jordan
robert.jordan  •  06 Mai 2014, 07:45

Corrrrect!!!

ceaiuri
ceaiuri  •  05 Mai 2014, 22:43

numai in primul meci au avut sansa sa o invinga pe gyor(venise scandalul cu bulatovic..cand atunci s-a vb pt prima data de plecarea muntenegrencei si cel mai mult a contat decesul norvegianului care a turnat plumb in picioarele jucatoarelor)in schimb in meciul retur gyor a avut victoria in mana dar au plecat cu un egal,finala a fost fara istoric..gyor a inscris de pe toate posturie(au cei mai buni interi)un pivot si portar care sunt de neinlocuit,un centru remarcabil,extreme care cresc de la meci la meci..deci greu de invins aceasta echipa...cel putin in urmat ani

Vezi toate comentariile (6)
Comentează