SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - UNGARIA 19-20

Corespondenţă din Debrecen » Noapte albă pentru "tricolore" după înfrîngerea cu Ungaria: "Mai bine pierdeam la 10 goluri!"

Articol de - Publicat luni, 15 decembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 14 decembrie 2014 22:21

Georgiana Ciuciulete, pivotul României, povesteşte cum au reacţionat fetele după eşecul cu Ungaria şi ce le-a mai rămas de făcut pentru următoarele dispute.

- Georgiana, aţi putut să dormiţi după meciul cu Ungaria?
- Greu de tot. A fost o noapte mai mult albă. Am tot vorbit între noi despre ce s-a întîmplat, am căutat explicaţii.

- Aţi ajuns la vreo concluzie?
- Eu cred că am avut şi ghinion. Am jucat cu echipa gazdă şi nu am avut nici un pic de şansă. Aşa sîntem noi.

- Ai fost în centrul atenţiei la două faze controversate pe final de joc. A fost fault în atac, 7 metri?
- În minutul 59, unii zic ca s-a fluierat la mine, alţii că la Dana Băbeanu. Oricum, nu a fost la nici una. Iar mai înainte, la acel fault al meu la care s-a dictat 7 metri, nu cred că arbitrii au avut dreptate. Dar ei sînt suverani.

- S-au făcut multe greşeli tehnice în acest meci.
- Aşa e, presiunea cred că şi-a spus cuvîntul. Noi am încercat să rămînem concentrate pe toată durata meciului, dar atît s-a putut. Greşelile fac parte din joc.

- Ce rămîne de făcut acum pentru voi? Vă veţi bate să terminaţi cît mai sus, puteţi să vă ridicaţi?
- Încercăm. Mai avem două jocuri, cu Spania şi Polonia, eu, una, mă gîndesc încă la locul trei în grupă. E păcat de munca şi efortul nostru din această perioadă. Şi contra Ungariei cred că am arătat că vrem, ne-am dăruit, apărarea a fost la înălţime. Finalul ne-a trădat.

- Cum se poate remonta un sportiv după ce pierde astfel un joc?
- E greu. Mai bine pierzi un meci la zece goluri! E frustrant, noi am pierdut trei puncte în ultimele secunde, şi cu Danemarca, apoi cu Ungaria. Plecăm de acasă, lăsăm familii, copii, şi trăieşti astfel de partide. E frustrant, dar nu trebuie să trăim în trecut.

- Se tot vorbeşte de mentalitatea românească. Tu ce crezi?
- Nu e vorba de nici o mentalitate. Nu numai noi pierdem în ultimele secunde. O fac şi Franţa, şi Ungaria, şi Danemarca. Nici una dintre noi nu s-a gîndit că avem victoria asigurată cînd conduceam la două goluri. Au fost toţi factorii de care vorbeam, ghinion, greşeli, arbitrii, coroboraţi au dus la acest rezultat.

- Aveţi nevoie de un psiholog după un astfel de joc?
- Cel mai bun psiholog pentru un sportiv e chiar el. El ştie ce are de făcut, cum să-şi revină, să-şi remedieze carenţele. Tot ce-mi doresc acum e să jucăm bine în ultimele două meciuri, să demonstrăm că sîntem un grup unit şi că nu asta e mentalitatea românească!

"Cred că în seara aceasta am fi putut juca 120 de minute şi tot nu am fi cîştigat... Cunoscătorii ştiu la ce mă refer. Ultima decizie a arbitrilor a fost un "fault în atac". La cine?!" (Steluţa Luca pe contul său de Facebook)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
ceaiuri
ceaiuri  •  15 Decembrie 2014, 16:30

uita totusi sa zica de valoare...daca ne duceam la 3goluri nici arbitrii nu aveau ce mai face(parerea mea ca au arbitrat destul de bine)totusi prea incercam sa gasim alti vinovati...cand acestia sunt in alta parte

mplttev
mplttev  •  15 Decembrie 2014, 14:06

Fetele au dreptate, arbitrii ruși au forțat victoria Ungariei prin orice mijloace. Le-a fost frică că n-or să mai iasă din sală ? Ar trebui să se facă o contestație oficială " analizeza arbitrajul mai mult decât tendențios din ultimile 10 minute", chiar dacă e tardiv. Dar cine s-o facă ? Tadici ? Trebuie să se pună piciorul în prag, arbitrii arbitrează cum vor ei și nimeni nu analizează deciziile lor. Ei sunt suverani în meci, dar după meci ? Nu trebuie să se studieze arbitrajul dacă a fost corect sau nu ? Arbitrul ăla poate a luat câteva sute de mii de euro, pe treaba asta. Nimeni nu-i analizează prestația ? Romania va mai juca handbal, dacă nu se ia nici o măsura se va întâmpla l

sakamoto
sakamoto  •  15 Decembrie 2014, 11:25

Fetele joaca, stapinite de o mare tensiune nervoasa, Dl Tadici-cu stilul sau terorist-le preseaza psihic in asa maniera, incit gresesc incredibil. Cum sa joci dezinvolt, rational, cind omul care ar trebui sa-ti insufle incredere, urla ca un dement, se agita de parca ar avea piparca in fund, se cearta cu toata lumea. Da sfaturi permanent-oare cui-nu-l baga nimeni in seama. Cu asa un zbir, nu se poate face performanta. Toata Europa ride de noi-si nu numai-sintem penibili! Ar fi bine sa fie ultimile meciuri ale Nationalei Romaniei cu acest saltimbanc , la conducere! Nici el si nici colericii nostri antrenori din fotbal nu obtin performante, doar se fac de ris. N-a observat nimeni?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează