SPORTURI  »  HANDBAL  »  SERBIA-ROMÂNIA 26-32

Corespondență din Serbia » Cristina Neagu: "Iubesc România şi voi veni întotdeauna să joc pentru naţională!"

Doctorul Dan Costin şi kinetoterapeutul Adrian Ionescu au făcut eforturi supraomeneşti pentru ca Neagu să fie recuperată
Doctorul Dan Costin şi kinetoterapeutul Adrian Ionescu au făcut eforturi supraomeneşti pentru ca Neagu să fie recuperată

Articol de - Publicat luni, 08 iunie 2015 00:00

Cristina Neagu risipeşte toate îndoielile legate de condiţiile puse pentru a veni la echipa naţională. "Nu m-am dat accidentată ca să nu vin la lot, chiar am fost lovită", spune una dintre cele mai bune jucătoare din lume.

Mingea scutură plasa porţii sîrbe. O dată, de două ori. Sîmbătă numărătoarea s-a oprit la 11! Crainicul sălii "Ribnica" din Kraljevo anunţă de fiecare dată: "Score for Romania, Cristina Neagu!".

"Amazing!", începe discuţia antrenorul Tomas Ryde cu privire la aruncările Cristinei Neagu. "E formidabilă! Se duce la poartă, crezi că o trimite în colţul lung, dar o întoarce din încheietură şi mingea se opreşte în vinclul din colţul scurt. Au fost cel puţin două goluri pe care nu le vezi decît la băieţi", o laudă suedezul.

Cristina recunoaşte că a şi greşit foarte mult, dar a fost accidentată, nu s-a antrenat cu coechipierele decît două zile din cauza gleznei drepte.

- Cristina, e calificarea la Mondiale deja acontată?
- Avem o primă opţiune acum, e normal, am cîştigat la 6 goluri diferenţă, vom juca returul acasă în faţa a 7.000 de fani, dar Serbia rămîne o echipă puternică. Va veni la Cluj să joace mai bine, adversarele nu mai au nimic de pierdut şi trebuie să rămînem concentrate ca să putem face cel puţin un meci la fel de bun ca şi cel de la Kraljevo.

- Tu cum te simţi acum, ai avut accidentarea la gleznă?
- Eu nu m-am antrenat decît ultimele două zile înainte de meci cu echipa şi lucrul ăsta s-a văzut. Am făcut multe greşeli tehnice pe care de obicei nu le fac, dar important e că am cîştigat şi că am făcut un pas mare spre calificare. Trebuie să jucăm mai bine şi putem să jucăm mai bine, sînt convinsă de asta.

- România a avut iar două jucătoare de braţ stîng, Vizitiu şi Geiger. Ajută asta în teren?
- Am susţinut întotdeauna ideea de a juca şi cu jucătoare de braţ stîng, putem să pornim acţiuni şi din partea dreaptă. Eu cred că şi-au făcut bine treaba pentru o primă prezenţă la naţională după mult timp. Pentru noi, important e să formăm o echipă, în cadrul ei contează aportul fiecăreia dintre noi.

- Nu v-aţi putut bucura prea tare din cauza accidentării Paulei Ungureanu.
- Crede-mă că mi se ridică părul pe mine cînd mă gîndesc, ştiu ce înseamnă să fii accidentat, eu am suferit mult. Îmi doresc din tot sufletul şi sper să nu fie ceva grav. Am vorbit un pic cu Paula, mi-a spus că a simţit că a trosnit ceva la genunchi, va face un RMN, dar, repet, ne dorim să nu fie o accidentare gravă. Noi i-am dedicat victoria, dar cred că pe Paula nu o ajută cu nimic treaba asta.

- Aţi avut din nou o galerie impresionantă, aproape 300 de fani veniţi din România.
- Senzaţional, oamenii aceştia merită respectul nostru! Am jucat din nou ca acasă, aş vrea să le mulţumesc pentru sprijin şi mă bucur că le-am făcut şi noi o bucurie prin victoria din Serbia. Îi aşteptăm să umple sala de la Cluj şi să trăim alte momente minunate împreună.

"Tomas e la echipă de două luni. Ar fi absurd să spun acum că a schimbat totul, ne- am întîlnit de doar două ori. Dar pot spune că a adus, probabil, o relaxare în jocul nostru, o comunicare mai bună cu banca. Sper să continuăm să aplicăm ideile lui pentru că vede handbalul foarte bine" Cristina Neagu

- Şi jocul cu pivotul a funcționat excelent, la fel cel cu extremele.
- Mă bucură şi revenirea Oanei Manea printre noi. Cel mai important e că şi ea e bine cu genunchiul. A făcut un meci bun, aşa cum au realizat majoritatea fetelor la Kraljevo. Acum sîntem aproape de Mondiale, sper să cîştigăm şi la Cluj şi să devenim de la zi la zi o echipă mai puternică.

- Eşti coechipieră cu Dragana Cvijici la Buducnost. Ştiai de boicotul lor la echipa naţională?
- Da, au fost destule discuţii pe care fireşte că le-am auzit. Serbia, trebuie să recunoaştem, nu e aceeaşi echipă fără cele patru titulare, dar noi ne facem datoria, nu ne interesează problemele lor interne. Dragana s-a şi operat în această perioadă, ea oricum ar fi lipsit. Pînă la urmă, a fost o misiune mai uşoară pentru noi, e problema lor de ce nu au venit şi nu au jucat.

- Te-ai supăra dacă antrenorii te vor lăsa să te odihneşti la Cluj avînd în vedere problemele de sănătate, dar şi faptul că acum calificarea e foarte aproape?
- Nu m-aş supăra, dar nu cred că poate fi vorba de aşa ceva. Într-adevăr, a fost o perioadă grea pentru mine, s-au făcut din nou multe speculaţii, ca şi anul trecut cînd am suferit o ruptură la spate, m-am antrenat o zi şi apoi am jucat returul cu Belarus. Toată lumea a spus că am venit şi eu ca o vedetă, între ghilimele, să joc. La fel şi acum, am avut probleme cu glezna, nu m-am antrenat. Nu mă interesează ce spun şi cred oamenii răi despre mine, cred că am arătat că de fiecare dată încerc să-mi fac treaba pentru echipa naţională, eu iubesc echipa României şi cu bune şi cu rele, că nimeni nu e perfect, voi veni întotdeauna să îmbrac tricoul echipei reprezentative.

"Am muncit enorm să o punem pe picioare!"

Doctorul Dan Costin şi kinetoterapeutul Adrian Ionescu au făcut eforturi supraomeneşti pentru ca Neagu să fie recuperată după entorsa la glezna dreaptă suferită în finala Ligii Campionilor, la Budapesta. "Cînd a venit la lot nici nu putea să alerge în linie dreaptă, pentru că o durea. Am stat zilnic ore întregi ca să o facem bine şi ne bucurăm că am putut să o aducem la acest stadiu încît să joace", a declarat Dan Costin. Şi Neagu a mulţumit staff-ului medical pentru eforturile făcute.

102 goluria marcat Neagu în actualul sezon al Ligii Campionilor pentru Buducnost, fiind golgeterul Ligii Campionilor. Ea a şi cîştigat trofeul pentru prima dată

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
craioveanu91
craioveanu91  •  08 Iunie 2015, 09:34

sunt mandru ca sunt roman,Cristina Neagu cea mai buna jucatoare din lume , echivalentul lui leo messi in fotbal

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close