SPORTURI  »  HANDBAL  »  SERBIA-ROMÂNIA 26-32

Corespondență din Serbia » Cum poate România să ajungă la Rio de Janeiro? » Între primele 7 la Mondiale!

Articol de - Publicat luni, 08 iunie 2015 00:00

Ca să fie sigure că vor merge în turneele de calificare, "tricolorele" trebuie să se claseze pe unul dintre locurile 2-7 la CM din Danemarca. Se cunosc primele trei echipe care au biletele de la Rio în buzunar.

România rămîne, prin eventuala calificare la Mondialul din Danemarca, şi în cursa pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Pentru acestu lucru însă, tricolorele au nevoie să îndeplinească anumite criterii.

Campioana mondială obţine automat biletele la Olimpiadă. Dacă nu vor fi campioanele lumii, atunci "tricolorele" trebuie să se claseze pe unul dintre locurile 2-7 la turneul final din decembrie. Dacă între aceste locuri, se vor afla deja echipe calificate, atunci la turneele de calificare vor intra în cărţi şi echipele aflate imediat după poziţia a 7-a.

Campioanele continentale merg în Brazilia

În momentul de faţă, dintre campioanele continentale se cunosc două. Norvegia s-a impus la Euro 2014, iar Angola a cîştigat Cupa Africii în luna martie, anul acesta. Între 15 şi 24 iulie vor avea loc Jocurile Pan-Americane, cea mai mare şansă avînd-o la cîştigarea lor Argentina, iar între 19 şi 28 octombrie, la Nagoya (Japonia), se desfăşoară Cupa Asiei. Pe "continentul galben", Coreea de Sud domină întrecerile categoric.

Apoi, între 5 şi 20 decembrie, în Danemarca au loc Campionatele Mondiale, competiţia care va da prima calificată direct în Brazilia, dar şi formaţiile care vor merge în precalificări.

La turneul olimpic de la Rio vor participa 12 echipe!

Configuraţia grupelor în turneele de calificare

Grupa 1 Grupa 2 Grupa 3
Locul 2 la Mondiale Loc 3 la Mondiale Locul 4 la Mondiale
Locul 7 la Mondiale Loc 6 la Mondiale Locul 5 la Mondiale
Locul 2 de pe continentul 3 Loc 2 de pe continentul 2 Locul 2 de pe continentul 1
Locul 2 de pe continentul 4 Loc 3 de pe continentul 1 Locul 3 de pe continentul 2

*primele două clasate în fiecare grupă vor obţine biletele pentru Rio

Brazilia, ţara organizatoare, Norvegia, campioana Europei, şi Angola, campioana Africii, sînt deja calificate la Jocurile Olimpice.

Echipe care intră în calificări

Europa 2 Spania
Europa 3 Suedia
Africa 2 Tunisia
Africa 3 Senegal
Asia 2 ?
Asia 3 ?
Pan-American 2 ?
Pan-American 3 ?

*Clasamentul continentelor se va face conform locurilor de la Campionatul Mondial. Dacă prima echipă va termina o "europeană", atunci Eurupa va fi primul continent. Prima formaţie din afara Europei care va intra în topul CM va da "scala" continentului cu numărul 2. Şi tot aşa pînă la numărul 4. La ultimul Campionat Mondial, cum Brazilia a cîştigat competiţia, America de Sud (Pan-American Games) ar fi fost continentul prim care să intre pe poziţia de precalificări. Ar fi urmat Europa pe 2, Asia pe 3 şi Africa pe 4!

Participările României la Jocurile Olimpice, la feminin

1976 locul 4 6 participante
2000 locul 7 10 participante
2008 locul 7 12 participante

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
paiazze
paiazze  •  08 Iunie 2015, 16:57
Postat de radu978 pe 08 Iunie 2015, 10:52

Sa fie sigura ca merge in Brazilia, Romania ar trebui sa-l aduca pe Ghita Tadici.

De ce? E si pilot de avion, ceva?

sebi
sebi  •  08 Iunie 2015, 15:29
Postat de Narcis Chelaru pe 08 Iunie 2015, 11:05

Cat de tolomaci puteti sa fiti..Nu aveti limite.Ziaristi de doi bani.Ditamai articolul si nici macr o singura mentiune ca este vorba despre handbal...Pai bine mai ***,nici atat nu va duce mintea??

HANDBAL • SERBIA-ROMÂNIA 26-32 Corespondență din Serbia » Cum poate România să ajungă la Rio de Janeiro? » Între primele 7 la Mondiale! Asta e titlul articolului. Intr-adevar, e foarte greu sa-ti dai seama ca e vorba de handbal.

356199731241788
Narcis Chelaru  •  08 Iunie 2015, 11:05

Cat de tolomaci puteti sa fiti..Nu aveti limite.Ziaristi de doi bani.Ditamai articolul si nici macr o singura mentiune ca este vorba despre handbal...Pai bine mai ***,nici atat nu va duce mintea??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează