SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CEHIA, AZI, 17:15, TVR HD, TVR2, GSP.RO

Corespondență din Suedia » O altă haltă spre medalii! România joacă împotriva Cehiei, de la 17:15, liveTEXT pe GSP.RO

Paula Ungureanu a stat în teren o oră și doisprezece minute la această ediție a CE
Paula Ungureanu a stat în teren o oră și doisprezece minute la această ediție a CE

Articol de , - Publicat marti, 13 decembrie 2016 00:00

Cehia nu face parte dintre favorite, dar în ultimul timp echipa feminină a făcut un salt spectaculos și a produs multe surprize.

Cehia e următoarea haltă pentru echipa României în mult-doritul drum spre medalii. "Tricolorele" pornesc clar cu prima șansă azi, în fața unei echipe care nu a terminat niciodată vreo competiție mai sus de locul 8.

Cehia a scos capul în handbalul feminin de puțin timp, calificându-se sporadic la marile competiții, Europene sau Mondiale. Fotbalul și hocheiul pe gheață eclipsează handbalul în Cehia, acesta fiind mult mai dezvoltat la băieți.

"O echipă de furnicuțe!"

Cehia a lăsat însă o bună impresie la Euro 2016 și a arătat că e capabilă de surprize. În grupă a trecut de Ungaria, 27-22, și a pierdut greu cu Muntenegru, 27-28, și Danemarca, 29-33. La fel de greu a cedat în fața campioanei olimpice Rusia, 24-26, în primul meci din Main Round.

"Pentru noi orice meci jucat la Europene, în grupa principală, e un bonus. Avem o echipă tânără, fără experiență. România are jucătoare de mare valoare și e clar că pornește favorită", a declarat antrenorul Jan Basny.

Paula Ungureanu a făcut cea mai bună caracterizare pentru cehoaice. "Sunt ca niște furnicuțe. Adună fiecare minge, luptă pentru fiecare balon. Și când au pierdut au făcut-o greu, demn, adversarii s-au întrebuințat serios. Sunt convinsă că și noi o să avem mult de luptat cu ele", a declarat goalkeeper-ul României.

Vedetele echipei

Cehia are un joc care ar trebui să convină României. Nu joacă în mare viteză, dar aleargă foarte mult pe teren și încearcă să-și surprindă adversarele prin repuneri rapide.

Are un portar foarte bun, Lucie Satrapova, care are experiența Ligii Campionilor, evoluând la campioana Germaniei, Thuringer, o extremă dreapta extrem de incisivă, Jana Knedlikova, care joacă la Gyor, și doi centri de putere: Petra Ruckova și Iveta Luzumova, ultima tot la Thuringer, prima evoluând în campionatul intern.

Cele mai multe aruncări de la 7 metri

După primele patru confruntări de la Campionatul European din Suedia, România e pe primul loc în ceea ce privește aruncările de la 7 metri. "Tricolorele" au obținut 22 de lovituri de penalitate, mai multe decât Germania (21), Suedia (19), Cehia și Danemarca (18).

Cele mai multe 7 metri le-au scos Pintea, Manea și Buceschi, câte 4 fiecare. De la cehoaice, pătrunderile Ivetei Luzumova s-au soldat cu 6 aruncări de la 7 metri.

Apărare agresivă

România e și în topul eliminărilor de 2 minute. Apărarea "tricolorelor" a fost întotdeauna la limita agresivității. "Jucăm tare de la început, dăm totul pentru a ne face jocul cât mai ușor. Așa s-a întâmplat mereu și a funcționat", a declarat pivotul Crina Pintea.

România a primit însă cele mai multe penalități de 2 minute, având 18 astfel de sancțiuni, la egalitate cu Germania. Spania, Danemarca și Norvegia le urmează îndeaproape cu câte 17.

O singură căsătorită

Din lotul Cehiei prezent la Euro 2016, o singură jucătoare este măritată. Este vorba de pivotul Alena Stellnerova. În rest, celelalte jucătoare nu au trecut prin fața ofițerului de stare civilă.

De partea cealaltă, în tabăra română, sunt patru jucătoare căsătorite: Ungureanu, singura care are și copil, Pintea, Udriștoiu și Chintoan. Și în lotul Cehiei e o juctoare care are un copil, e vorba de interul dreapta Martina Crhova, care evoluează în Suedia, la Kristianstad.

Pata de culoare

În lotul Cehiei iese imediat în evidență jucătoarea cu numărul 10, centrul Petra Ruckova. Look-ul cehoaicei e unul nonconformist, ea având părul lung, prins în coadă.

Jumătate de cap este însă tunsă la zero! În plus, jucătoarea de la Banik Most are foarte multe tatuaje, dintre care iese în evidență cel de pe coapsa piciorului drept. Ruckova nu e profesionistă, ea lucrând ca editor DTP la o publicație cehă.

Întâlniri oficiale România-Cehia

  • CE 1994: 18-17
  • CE 2002: 19-17
  • prel CM 2005: 37-29
  • prel CM 20105: 27-21
  • CM 2013: 29-23

10jucătoare din naționala Cehiei evoluează în campionate externe și doar 6 în întrecerea internă. Cele mai multe, câte 3, în Germania și chiar Suedia

1,77metri e media de înălțime în echipa României, cu 3 centimetri peste cea a Cehiei

29-23a învins România pe Cehia la Mondialul din 2013, ultima dispută oficială între cele două adversare de azi

0victorii are Cehia în fața României în istoria confruntărilor oficiale

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
talpaiadului
talpaiadului  •  13 Decembrie 2016, 16:43

Laudati-le voi la foc automat, ca parca vad ca si-o fura de la Cehia...

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  13 Decembrie 2016, 15:58

Germania are sanse micute de calificare. Daca batem Danemarca, vom juca cel mai probabil cu Olanda.

mihnea74
mihnea74  •  13 Decembrie 2016, 14:54

speram ca Neagu va intari spusele antrenorului Cehiei pe pagina EHF http://swe2016.ehf-euro.com/news/single-news/detail/News/star-less-czechs-continue-to-impress-despite-narrow-defeats/

Vezi toate comentariile (6)
Comentează