SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN (ROMÂNIA - CROAȚIA, 19:30)

Corespondență din Suedia » La 22 de ani e la CE cu naționala: ”E un vis să joci pentru România!”

Mădălina Zamfirescu (în galben)  // Foto: Marius Ionescu
Mădălina Zamfirescu (în galben) // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 09 decembrie 2016 14:03

Mădălina Zamfirescu are 22 de ani, s-a născut la Vâlcea și a crescut privind la marile jucătoare ale Oltchimului. "Mă băteam cu colegele de la echipă care să intrăm să ștergem parchetul la meciurile de Liga Campionilor", își amintește Mădălina.

Nu a apucat să joace pentru Oltchim, pentru că s-a desființat, dar a ajuns la echipa națională. E la primul său turneu major și e bucuroasă că poate să joace alături de Neagu, Paula Ungureanu, Manea și celelalte jucătoare cu experiență ale României.

- Mădălina, cum e să bați Rusia, campioana olimpică, la primul tău turneu final?
- E un vis. Mă bucur din tot sufletul că s-a întâmplat, că sunt aici. Am aflat apoi că nu le mai bătusem de 20 de ani. Ce performanță! Abia acum realizăm. Nu prea avem însă timp să ne bucurăm pentru că urmează un meci dificil, cu Croația.

- Mădălina, cum e cu voi, rezervele, vă doriți să intrați în teren sau e mai bine să joace echipa bine?
- Fiecare își dorește să intre, să demonstreze ce poate, dar în același timp eu mă bucur și dacă echipa joacă bine. Dacă jocul merge, nu contează cine e pe teren. În plus, nu am trac să nu intru, să nu joc, mă simt excelent la echipa națională.

- Cum ți s-a părut jocul cu Rusia?
- Am spus-o și în țară, cred că punctul nostru forte va fi apărarea la acest Campionat European. Am intrat foarte decise cu Rusia, am jucat tare și asta a contat. Am luat conducerea și am văzut că se poate.

- Când Rusia a revenit de la 2-7, a egalat, pe final iar a fost strîns, nu v-a fost teamă că pierdeți jocul din mână?
- Recunosc că a fost un momet mai dificil, dar am simțit că vom reveni. Am avut încredere și știam că ne vom reveni. Vedeam cu câtă determinare jucăm!

- Ai strigat la colege, le-ai încurajat, la final erai răgușită!
- Am strigat, le-am încurajat, important e că am câștigat. Mai aveam puțin și intram pe teren. Am pus toate suflet în ceea ce am făcut.

- Ce v-a zis Ambros după meci?
- Ne-a felicitat, dar ne-a spus că nu avem timp să sărbătorim. Am făcut un meci bun, dar că trebuie să rămânem conectate. Am arătat că putem, ne-am revenit după înfrângerea cu Norvegia și asta contează cel mai mult.

- V-ați strâns voi, fetele, și ați disecat meciul cu Rusia? Ați discutat despre Croația?
- Avem foarte multe întâlniri între noi, petrecem mult timp împreună și eu sunt foarte bucuroasă. Mă simt minunat. E o plăcere să fiu alături de fete.

- Ați primit multe mesaje din țară?
- Sigur, oamenii sunt alături de noi și le mulțumim. Sunt alături de noi și când ne e greu, după Norvegia am primit încurajări, și asta a contat enorm. Vrem să le mai facem și alte bucurii suporterilor noștri, să ne întoarcem acasă pe 19 decembrie și nu mai devreme. Acum nu ne gândim însă la medalii, trebuie să o luăm treptat, mai e mult până departe.

- Cum vezi jocul cu Croația?
- Cred că va fi foarte greu. Nu trebuie să ne luăm după prestația lor în fața Norvegiei. Cred că a fost o întâmplare doar, o cădere de moment, dar atât timp cât și ele mai au o șansă, vor lupta să o fructifice. De aceea noi trebuie să jucăm chiar mai bine decât am făcut-o până acum.

România și Croația vor juca ultimul meci din grupa de la Campionatul European în această seară de la ora 19:30. Meciul va fi în direct pe TVR HD și liveTEXT pe GSP.ro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează