SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - DANEMARCA 17-21

Corespondență din Suedia » Presiune și lipsă de experiență » Paula Ungureanu: ”Am avut un parcurs bun”

Ungureanu nu a putut face față tăvălugului danez
Ungureanu nu a putut face față tăvălugului danez

Articol de - Publicat vineri, 16 decembrie 2016 00:00

Paula Ungureanu a spus după meciul pierdut în fața Danemarcei că diferența s-a făcut la nivel de experiență și că România a avut un parcurs foarte bun la CE.

A stat în poartă în meciul cu Danemarca 42 de minute și șase secunde, timp în care a apărat șase lovituri din douăzeci și patru. La final, goalkeeper-ul în vârstă de 36 de ani a încercat să explice cum s-au văzut lucrurile din teren.

"A fost multă presiune, s-a văzut lipsa de experiență în astfel de momente, cu asemenea miză. Până la urmă, am jucat pentru accederea într-o semifinală de Campionat European și foarte puține jucătoare din lotul nostru au o experiență care să le ajute să ducă o astfel de confruntare. Diferența între noi și daneze a făcut-o experiența. Ele au mai trăit astfel de meciuri, cu o astfel de miză, până acum le-am câștigat noi, acum a venit și rândul lor. Totul are un curs, e cursul vieții", a spus ea.

Nu e primul moment de acest gen prin care trece Paula, de aceea tonul ei e unul optimist. "Viața merge înainte, noi trebuie să mergem înainte, trebuie să rămânem la fel de motivate, până la urmă, trebuie să practicăm handbalul de plăcere. A fost un parcurs foarte bun, sincer, cine ne dădea șanse să ajungem până aici? Să fim realiști pentru că s-a încercat un schimb de generații, au venit jucătoare tinere, fără experiență, și totuși să ajungi să te bați pentru un loc cinci este ceva, din punctul meu de vedere. Eu zic că am făcut o treabă foarte bună!". a completat ea.

Ultimul meci în Suedia

România joacă azi, la Goteborg, contra Germaniei pentru locul 5. Cele două formații au ocupat poziția a treia în cele două grupe principale. "Tricolorele" s-au clasat de două ori pe locul al cincilea în istoria Campionatului European, în 1996 și în 2008, și niciodată pe locul șase.

Ultima confruntare cu Germania a României a avut loc în 2013, la Campionatul Mondial din Serbia, în grupe, iar nemțoaicele s-au impus cu 26-23. Cu meciul de azi pentru România se încheie această ediție a CE.

"Suntem mândre de suporterii români și le mulțumim că sunt alături de noi și în momente bune și cele mai puțin bune. Ceea ce este foarte important, le mulțumim din suflet"
Paula Ungureanu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1694883147460487
Ioan Bratu  •  16 Decembrie 2016, 15:35

O contrazic pe Paula, fiindca interul stanga de la daneze, este de 19 ani si a fost cel mai putin la nivelul Cristinei. Am o parere personala, antrenorul a gresit folosind-o pe Cristina si in aparare, ce a dorit ? sa vada ca este buna pentru Gyor ? cred ca daca o folosea pe Zamfir, asa cum sa vazut cand a intrat a dat si gol poate soarta meciului era alta, eu asta am observat, daca am gresit scuze. Succes fetelor santem mandri de voi, si daca doriti glorie munciti pentru ea.

tihi
tihi  •  16 Decembrie 2016, 14:53

Cred ca este nevoie de o transfuzie de sange!!!O parte din nationala trebuie schimbata cu jucatoare tinere imediat,ca sa se formeze o echipa tanara,noua pana la urmatoarea confruntare internationala.Ambros Martin e OK!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează