SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-SPANIA 22-20

Corespondenţă din Ungaria » Paula Ungureanu: "Am demonstrat că locul nostru e între primele echipe!"

Articol de - Publicat marti, 16 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 15 decembrie 2014 22:33

Paula Ungureanu a făcut din nou o partidă uriaşă contra ibericelor. Goalkeeperul "tricolorelor" a avut un procentaj fabulos, 51 la sută şi a tras, practic, echipa după ea.

"Apăra Paula! Reţine Paula!", acesta poate fi laitmotivul meciului de ieri, de la Debrecen. Goalkeeperul campioanei HCM Baia Mare a prins din nou o zi magnifică, aşa cum a fost şi în disputa cu Ungaria.

Dacă sîmbătă seara Paula nu s-a bucurat şi de succes, ieri, a terminat meciul cu braţele ridicate, felicitată de toate coechipierele.

- Paula, care e adevărata echipă a României?
- Echipa României e cea din toate meciurile de pînă acum. Şi cu Norvegia, şi cu Danemarca, Ucraina, Ungaria sau Spania tot noi am jucat. Trebuie să înţeleagă însă toţi că nu jucăm singure. Cîteodată îţi iese jocul, alteori, nu!

- Ai făcut din nou un meci mare, cum ai reuşit să te motivezi după înfrîngerea cu Ungaria?
- Cu Spania nu am început atît de bine pe cît ne doream, am făcut iar multe greşeli, dar ne-am revenit în partea a doua. Fetele s-au mobilizat, am băgat mingea în poartă, am jucat mult mai pragmatic. Am demonstrat cred că locul nostru e sus, între primele echipe ale Europei. În condiţiile în care am jucat numai cu forţe ale handbalului la acest European.

- Vă dă aripi victoria cu Spania?
- Normal. E o mare bucurie, am reuşit să revenim după un meci mai slab, după o înfrîngere dureroasă. Dorim să continuăm cu o victorie, să facem un meci bun şi cu Polonia.

- Avem o revanşă de luat?
- Nu e nici o revanşă, nici o răzbunare. E doar un meci care ne poate trimite la Budapesta, pe care trebuie să-l jucăm cît mai bine posibil.

- Poate ne ajută şi pe noi jocul rezultatelor....
- Cît noroc trebuie să avem? E greu! Eu mă bazez pe ce facem noi!

- Ai călcat pe minge pe finalul jocului. Simţi dureri?
- M-a durut foarte tare glezna, sper să nu se umfle şi să pot să apăr la fel de bine şi în continuare. Rămîne să vedem dacă şi pot!

- Ai cîştigat duelul cu Carmen Martín, un duel între Baia Mare şi CSM Bucureşti?
- România a cîştigat duelul cu Spania. Despre echipele de club vorbim din luna ianuarie.

20 de intervenţii a avut aseară Paula. Ea a ţinut în joc echipa României, mai ales în prima repriză, cînd a adunat 12 parade. Procentajul goalkeeperului a fost de 51 la sută

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Decembrie 2014, 12:18

daca nu era paula in forma de gratie, pierdeau si meciul asta. procentajul este unul absolut fabulos. sa aperi 22 de suturi din 40 e ceva incredibil. de fapt, doar paula si cristina sunt jucatoare de semifinala si finala a CE, si chiar CM, ardean joaca din amintiri, ca si bradeanu, si cam atat. restul sunt lipsite de experiente majore, de calitate chiar. sunt luptatoare, dar fluctuante, nu sunt constante ca cele de mai sus.

marioa
marioa  •  16 Decembrie 2014, 10:15

Poate sa imi arate si mie cineva unde apare in interviu ca ar fi spus "Am demonstrat ca locul nostru este in primele echipe"? Iar un titlu pus de paznicul de la GSP. Chiar ma miram, citind titlul, sa fi spus Paula Ungureanu asa ceva dupa o victorie chinuita cu anonima formatie a Spaniei. Daca ar fi castigat cu Danemarca sau Ungaria, unde au avut meciurile in mana, puteam spune asa ceva. Dupa victorii doar impotriva Spaniei si Ucrainei putem spune ca locul nostru e intre 7 si 10 nu in primele echipe. Sa speram ca vor prinde primele 8 macar sa scape de preliminarii pentru mondiale.

brancusi
brancusi  •  16 Decembrie 2014, 10:05

Imi permit niste retusuri,Paula:intre primele din lume sunteti tu si Cristina Neagu,echipa insa este una care poate invinge campioana mondiala dar si pierde la echipe fara anvergura si pretentii.Ca sa fim cu adevarat o forta incontestabila ne trebuie constanta si un alt antrenor.Raman la opinia ca avem o mare sansa in perspectiva pentru a reveni pe podiumul mondial al handbalului prin cresterea si integrarea corecta a actualei generatii de junioare campioane mondiale,care din pacate cam lustruiesc bancile de rezerva la cluburi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează