SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA CAMPIONATULUI

Cristina Neagu a asistat la finala dintre CSM și HCM, dar a rămas nemulțumită: "Nu a fost un meci de Ligă!"

Cristina Neagu a ridicat trofeul Ligii Campionilor după ce Buducnost a trecut în finală, 26-22, de Larvik // Foto: Marius Ionescu
Cristina Neagu a ridicat trofeul Ligii Campionilor după ce Buducnost a trecut în finală, 26-22, de Larvik // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 24 mai 2015 00:00

Cîştigătoarea Ligii Campionilor cu Buducnost, dar şi golgeterul competiţiei, Neagu crede că miza a fost cauza numeroaselor greşeli din jocul celor două formaţii.

Cristina Neagu a avut un sezon excelent în 2015. Acum o săptămînă, la Budapesta, Cristina Neagu a triumfat cu echipa sa de club, Buducnost Podgorica, şi a cîştigat Liga Campionilor.

După două finale pierdute, interul stînga a avut, în sfîrşit, cîştig de cauză în cea de-a treia. În plus, Neagu a cîştigat şi titlul de golgeter al competiţiei, într-un sezon în care a marcat de 102 ori pentru campioana Muntenegrului.

- Cristina, te-ai întors mai repede în ţară şi ai venit să-ţi urmăreşti fostele colege?
- Da, am venit mai devreme din cauza accidentării la gleznă. Am vorbit cu cei de la club ca să vin să pot face o recuperare bună aici, în ţară. Normal că nu puteam să ratez finala.

- Cum ţi s-a părut jocul?
- A fost o victorie destul de chinuită a CSM-ului, venită în ultimul minut. Nu ştiu ce să zic că se va întîmpla în continuare, vor fi două meciuri la Baia Mare, dar cred că şansele sînt în continuare egale.

- Consideri că a fost un meci care s-a ridicat la nivelul Ligii?
- Nu aş zice lucrul ăsta. Din punctul meu de vedere, nu vreau să fiu criticată, dar a fost un meci plin de greşeli. Probabil că presiunea finalei campionatului a contat, dar nu a fost un meci prea grozav. Eu le voi ţine pumnii ambelor echipe, am foste coechipiere în ambele tabere şi sînt împărţită în două.

- Dar crezi că CSM şi Baia Mare ar face faţă în Liga Campionilor?
- Baia Mare a jucat în Ligă şi s-a descurcat onorabil. A ajuns în sferturile de finală, nu e atît de simplu să ajungi să joci în "sferturi". Şi la CSM vor mai veni cîteva jucătoare importante în această vară, dar important e să formeze o echipă, nu să aibă handbaliste valoroase luate individual. Oricum, sînt multe lucruri de pus la punct pentru Ligă. Personal, mi-ar plăcea ca România să aibă două echipe în Liga Campionilor.

- Ai trăit, în sfîrşit, bucuria cîştigării Ligii Campionilor.
- Da. Şi de asta spun că mai sînt multe lucruri de pus la punct. Liga Campionilor nu înseamnă să aduci cîteva jucătoare şi să crezi că joci finala. Fac acum diferenţa între handbalul românesc şi cel de afară. E o diferenţă mare. Sînt oameni care mă critică, dar ştiu de ce spun lucrurile astea. Nu vreau să jignesc pe nimeni, am jucat în România pînă acum doi ani, am obţinut performanţe în România, mulţumesc tuturor antrenorilor cu care am lucrat, am avut ce învăţa de la ei, dar pot să-mi exprim opinia. Să fac o anume diferenţă între Buducnost, acolo unde joc, şi handbalul din România.

- 2015 poate fi cel mai bun an al carierei tale?
- De ce nu? Următorul pas ar fi calificarea cu naţionala României la Campionatul Mondial din Danemarca. Sper din tot sufletul să ne calificăm. Aştept de patru ani acest turneu.

- Cum e cu accidentarea la gleznă?
- Acum sînt mai bine, fac recuperare, sper să fiu refăcută pînă la dubla cu Serbia.

- Cum vezi partidele cu Serbia, vicecampioana lumii? Au anunţat că nu vor conta pe cele mai importante patru jucătoare ale lor.
- Cred că şi cu aceste patru jucătoare, dar şi fără ele, vom avea meciuri grele. Sigur că fără cele patru spui că va fi mai uşor. Avem însă şi noi probleme, jucătoare accidentate, obosite după un sezon foarte lung. Cred că şansele sînt 50-50, dar vom face totul ca să ne calificăm.

- I-ai simţit pe români alături de tine la Final Four?
- Da. Vreau să le mulţumesc celor care au venit la Budapesta să mă încurajeze. Sînt oameni care au fost alături de mine şi în momentele grele, cînd eram accidentată. Am stat cu tricolorul pe umeri după finală, am avut şi un mesaj pentru ei, îi iubesc şi ei ştiu lucrul ăsta.

- Ai împărţit titlul de golgeter cu Andrea Penezici. Tu ai luat cupa, ea nu a mai avut dublura trofeului.
- Era normal, pe undeva, să iau eu trofeul, pentru că eu cîştigasem Liga. Va avea şi ea un trofeu identic, îl vor trimite cei de la federaţia europeană. Din păcate, în finală, nu am fost decît 50 la sută din potenţial din cauza accidentării la gleznă.

- Ai vorbit şi cu selecţionerul Tomas Ryde?
- Da, a fost şi el la Budapesta. Mi-a trimis mesaj după, era şi el îngrijorat de glezna mea. Aşteaptă să mă fac bine şi să ne vedem la echipa naţională.

- Vei rămîne în ţară pînă la dubla cu Serbia?
- Da, voi face recuperare la gleznă şi cam atît.

"Nici acum nu-mi vine să cred că am cîştigat Liga. Nu pot descrie în cuvinte bucuria. După cîţiva ani negri în cariera mea, din cauza accidentărilor, în care s-a tot vorbit că nu voi mai putea juca handbal, iată că am cîştigat Liga şi am ieşit şi golgeter"
Cristina Neagu

5 sezoanede Ligă a bifat Cristina Neagu pînă acum. Are trei finale jucate şi una cîştigată. A marcat 270 de goluri pentru Oltchim şi Buducnost Podgorica

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close