SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - TUNISIA 27-17

Cristina Neagu, după meciul cu Tunisia: "Îmi era dor de atmosfera de la naţională"

Cristina Neagu a reușit șase goluri cu Tunisia // Foto: Marius Ionescu
Cristina Neagu a reușit șase goluri cu Tunisia // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 08 decembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 08 decembrie 2013 12:40

Cristina Neagu spune că de şase luni, de cînd a plecat din ţară, la Buducnost, i-au lipsit scandările în limba română, încurajările din tribună.

Aproape 200 de suporteri au fost prezenţi aseară în tribunele sălii din Novi Sad. Aceştia au încurajat permanent echipa, iar fetele le-au simţit prezenţa.

"Le mulţumim celor care sînt alături de noi. Eu, una, le-am simţit lipsa de şase luni, de cînd joc în străinătate. Îmi era dor de atmosfera de la naţională, la un turneu final. Îmi doream să aud scandîndu-se «România! România!» şi numele fetelor", a declarat Cristina Neagu.

Neagu a jucat 30 de minute în meciul de aseară, a marcat de şase ori şi ne-a adus aminte de evoluţiile de la Euro 2010. "Am scăpat acum de emoţii. Am debutat cu o victorie la scor, am început turneul serios. Acum vine meciul cu Australia, după care începe cu adevărat turneul final pentru noi. Partidele cu Germania şi Ungaria sînt foarte grele, dar eu cred că pornim cu şanse egale", a adăugat Neagu.

Interul stînga spune că apărarea a dus greul în acest meci. "În general, în handbal, cu apărarea poţi cîştiga un meci. Contra Tunisiei, în defensivă România şi-a făcut datoria!", a încheiat Cristina.

6 goluri din 8 aruncări, procentaj 75 la sută, a marcat aseară Gabriela Perianu, desemnată de IHF jucătoarea meciului România-Tunisia

57 la sută a fost procentajul de reuşită al echipei României. Celel mai multe goluri, cîte 7 au fost reuşite de pe postul de pivot şi din aruncările de la 9 metri

"Am intrat concentrate, hotărîte, ne-am dorit să debutăm cu o victorie. Echipa României poate juca bine cînd e motivată!" (Adriana Nechita)

"A fost imposibil să trecem de apărarea României. Noi am făcut multe gre;eli, dar şi am dat peste o echipă care a prins o zi fantastică" (Mouna Chebbah, centru Tunisia)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
mishu_74
mishu_74  •  09 Decembrie 2013, 17:50

Bravo Cristina Neagu! Sanatate sa ai, ca restul stii sa faci singura mai bine decat oricine ! Hai Romania, hai fetelor !

aguris
aguris  •  08 Decembrie 2013, 18:44

Cristina, esti o jucatoare de exceptie, mi-e drag sa te vad jucand. Iti doresc sa stralucesti la acest Mondial dar, mai ales, sa nu mai ai probleme de sanatate. Daca nu vei mai lipsi de pe teren, e imposibil sa nu urci din nou in 'varful varfului' . Vorba unui vecin de-al meu : "Neagu e delicata si tare frumusica , cu gropitele alea cu tot" :).

gabrielaj
gabrielaj  •  08 Decembrie 2013, 14:55

Cristina incepe sa joace un handbal spectaculos asa cum facea inainte de accidentare, sa aiba sanatate si sunt sigura ca ajunge din nou in topul celor mai bune handbaliste din lume.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează