SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBALISTA A REVENIT ÎN ŢARĂ DUPĂ OPERAŢIA DE LA NEW YORK

Cristina Neagu vrea să prindă Mondialul din acest an: "O să revin repede pe teren!"

Cristina Neagu, desemnată în 2010 cea mai bună handbalistă din lume, a jucat ultimul meci pe 6 martie 2011
Cristina Neagu, desemnată în 2010 cea mai bună handbalistă din lume, a jucat ultimul meci pe 6 martie 2011

Articol de - Publicat marti, 14 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 13 iunie 2011 22:16

Cristina Neagu s-a întors duminică seara în ţară după intervenţia chirurgicală suferită la New York. Jucătoarea Oltchimului speră să prindă Mondialul din decembrie.

Trei luni de chin, trei luni de stat pe margine, departe de teren. Trei luni în care nu a putut să-şi ajute echipa din cauza durerilor de la umărul drept. Cristina Neagu (22 de ani) speră să fi scăpat de calvar o dată cu intervenţia chirurgicală pe care a suferit-o săptămîna trecută în Statele Unite ale Americii, la New York.

- Cristina, cum te simţi după operaţie?
- Chiar foarte bine. Sînt foarte optimistă. Şi doctorii mi-au spus că nu trebuie să-mi fac probleme. Operaţia a decurs bine şi nu am de ce să nu fiu încrezătoare.

- Ai mîna imobilizată. Cît vei sta aşa?
- Şase săptămîni nu am voie să fac mişcări cu ea, decît foarte uşoare. Apoi o să merg la un nou control în America.

- Ai pierdut trei luni în care nu ai jucat. Îţi pare rău că nu te-ai operat mai devreme?
- Nu mi-am dorit să mă operez cu orice chip. Am încercat mai întîi să stau, să fac pauză, poate scap de operaţie. Nu a fost să fie. Nu mai puteam însă să continuu să joc handbal aşa. Era foarte greu. Şi aşa am tras de mine, am jucat cu dureri.

- Şi crezi că acum o să scapi de dureri?
- Sînt convinsă. Mai am mulţi ani de jucat handbal şi vreau să o fac fără să strîng din dinţi.

Ajutor de la Ţiriac

- Cristina, cum ai ajuns să te operezi în SUA?
- Domnul Ţiriac a vorbit cu doctorul. Vreau să-i mulţumec încă o dată pe această cale. A făcut totul ca să mă ajute şi am fost primită extraordinar în SUA. Oamenii s-au purtat frumos cu mine şi mi-au dat încredere.

- Ţie dor de handbal, de minge?
- Tu ce crezi? Mi-e dor, normal, abia aştept să joc din nou. Dar în scurt timp o să mă bucur din nou de minge şi de handbal.

- Ce o să faci acum?
- Nu am nimic de făcut. O să plec într-o binemeritată vacanţă alături de cîteva dintre colegele de la club şi apoi mă aşteaptă poate cea mai grea perioadă, cea de recuperare. Sper însă ca în trei-patru luni să pot iarăşi juca handbal.

Prima operaţie

Cristina Neagu era printre puţinele jucătoare de la echipa naţională care nu suferise nici o intervenţie chirurgicală pînă în prezent. A debutat la 18 ani în naţionala de senioare a României şi a prins deja turnee finale la Campionatul European, Mondial, dar şi la Olimpiadă! Operaţia la umăr e prima din cariera ei şi speră să fie şi ultima. "Pînă acum am fost ferită de astfel de griji, dar acum nu am mai avut ce face. Am fost nevoită să mă operez ca să scap de dureri", a declarat Neagu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ligax
ligax  •  16 Iunie 2011, 19:40

Recuperare rapida si multa sanatate!

monicasfarcioc
monicasfarcioc  •  14 Iunie 2011, 14:35

Abia asteptam sa revii pe teren ..!

angeladeva
angeladeva  •  14 Iunie 2011, 09:17

Trebuie sa ai multa, multa rabdare si sa treci cu bine peste perioada de recuperare, vezi si la colegele tale Alice si Paula, Dumnezeu le-a ajutat si Te va ajuta si pe tine. Romania are nevoie de oameni ca si voi, doar asa ne vom putea bucura de alte si alte trofee si medalii. Multa sanatate din partea grupului de la Deva.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează