SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-GYOR, SÎMBĂTĂ, 6 APRILIE, ORA 18:00, DIRECT DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cristina Vărzaru le încurajează pe fetele de la Oltchim: "Credeţi în şansa voastră!"

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2013 00:00 / Actualizat luni, 01 aprilie 2013 21:48

Cristina Vărzaru a cucerit de trei ori Liga Campionilor cu Viborg. Le va susţine sîmbătă, din tribună, pe vîlcence, mizînd pe ambiţia lor, pe dăruirea lor, dar şi pe strategia fostului său antrenor, Jakob Vestergaard


Cristina Vărzaru a trăit bucuria cîştigării Ligii Campionilor în trei rînduri. Ultima dată, în 2010, chiar la Bucureşti. Atunci, echipa sa, Viborg, a luat trofeul Oltchimului. Între timp, extrema dreapta s-a întors acasă, joacă la CSM Bucureşti, dar nu a rupt legătura cu handbalul mare. Cristina a făcut pentru Gazetă o radiografie a semifinalei Oltchim- Gyor şi crede că şansele la calificare sînt egale. Îşi doreşte însă enorm ca Vîlcea să joace marea finală, mai ales că a trecut în ultimul timp prin mari probleme financiare.

- Cristina, mergi sîmbătă la meci?
- La Oltchim-Gyor? Normal! Oana Manea mi-a luat bilete şi o să merg împreună cu sora mea mai mare. E meci de văzut pentru orice iubitor al handbalului. Abia aştept să trăiesc live atmosfera, să fac galerie, să le încurajez pe fete.

- Ce părere ai, cine e favorită? Gyor e văzută de casele de pariuri!
- Eu nu mă iau după casele de pariuri, după ce spune unul sau altul. Iar ca să dai o favorită certă la începutul sezonului, e adevărată loterie. Se pot întîmpla multe între timp, accidentări, forma de moment contează. Eu cred că şansele sînt egale. Mi se pare însă că Gyor şi Oltchim joacă handbalul cel mai bun la ora actuală, că au cele mai bune atacuri. Cum cred că Larvik are defensiva cea mai tare.

- Nu contează nici faptul că returul se joacă la Veszprem?
- Nu, chiar nu! Păi în 2009, în finală, Gyor a învins la Viborg la două goluri. La retur, nimeni nu ne dădea vreo şansă. Am cîştigat la trei goluri şi am luat trofeul. În 2010, le-am bătut pe cele de la Vîlcea cu 28-21. Interesul pentru finală, la retur, nu mai era acelaşi. Acum, atmosfera va fi incendiară. Şi dacă Vîlcea cîştigă categoric, acest lucru se va întîmpla şi în Ungaria.

- Anul trecut cele două echipe s-au întîlnit tot în semifinale! A cîştigat Gyor, care şi-a păstrat aceeaşi formaţie. Vîlcea a schimbat mult. Crezi că are o echipă mai valoroasă?
- La prima vedere, aşa s-ar spune. Dar eu cred că Gyor e avantajată. E mai omogenă, mai legată. Abia acum Loke, Haraldsen, Lekici au început să joace. Oricît ai fi de valoros, ai nevoie de o perioadă de adaptare.

- Dar comparate pe posturi cum vezi duelurile?
- Uite, dau un exemplu: Gorbicz-Brădeanu. Mika Brădeanu a făcut cel mai bun sezon al ei la Vîlcea. Nu am văzut-o jucînd centru aşa de bine niciodată. Gorbicz e însă alt stil, de la ea pornesc contraatacurile la Gyor şi faza a doua. Apoi Amorim-Barbosa pe inter stînga. Una e jucătoare de forţă, una de creaţie. Vîlcea poate avea un mare plus la Bulatovici, dar muntenegreanca trebuie pusă în valoare, pentru că altfel nu dă randament. Să ne aducem aminte meciul de la Randers sau ultimul cu Krim.

- Antrenorul Vestergaard poate avea un rol important? Tu îl cunoşti cel mai bine, ai lucrat cu el.
- Jakob nu poate face minuni. El va pregăti două-trei planuri de atac. Oricum, pe Vestergaard nu-l va interesa diferenţa de scor. Să cîştige şi apoi o să vadă ce face la Veszprem. Tactica din Ungaria va fi alta.

- Oltchim joacă mai bine în partea a doua. Ţine danezul mult la condiţia fizică?
- Sînt bine pregătite fizic, dar nu asta contează. Vîlcea are schimbări, vine cu forţe proaspete. În ultimul timp însă, cînd au apărut accidentările, nu a mai fost acelaşi lucru. De exemplu, la meciul cu Krim, cînd vîlcencele au avut de luptat cu masiva apărare slovenă, pe final nu au mai putut fi proaspete.

- Vestergaard pare că nu se enervează niciodată. Aşa era şi la Viborg?
- Da, parcă e de gheaţă. El trăieşte în interior, îşi interiorizează emoţiile. Mette Klit, secundul său, în schimb, e mai ca noi. Temperament vulcanic. Ei au o colaborare perfectă. Se completează. Amîndoi sînt ca un tot!

- Cristina, problemele financiare la Vîlcea s-au rezolvat. Va conta treaba asta?
- Cînd e linişte e bine. Am văzut că jucătoarele, mai ales străinele, au fost numite mercenare, dar eu nu cred că e aşa. Toţi muncim pentru bani. Şi eu, la Viborg, dacă nu aş fi fost plătită trei luni, crezi că nu făceam memoriu? O lună stai, dar apoi îţi pui întrebări!

- În concluzie, Cristina, un pronostic?
- E greu. Nu aş putea paria pe nici o echipă. Nici aici, nici la cealaltă semifinală. Aş vrea însă să se califice Oltchim. Ar merita! Pentru istoria sa, pentru ceea ce a reprezentat în Europa. Plus că aşa ar putea să aibă viitor această echipă!


"Pentru Oltchim eu cred că e o mare pierdere absenţa Cristinei Neagu. Dacă ar fi fost Cristina, pot spune că Vîlcea ar fi fost favorită!"

" Oltchim şi Gyor sînt echipele care joacă în acest moment cel mai bun handbal. Au cele mai bune atacuri, dar totul se va decide în apărare"

101 goluri a marcat Vărzaru în sezonul 2009-2010 pentru Viborg, cînd a fost golgeterul Ligii Campionilor

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
isosunriser
isosunriser  •  02 Aprilie 2013, 11:25

Am 4 bilete de vanzare. id mess : adianus2001

Vezi toate comentariile (1)
Comentează