SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA

Criză la HCM » Gruparea constănţeană riscă să o ia pe urmele Oltchimului: cantonamentul din Serbia a fost anulat

HCM Constanţa, obişnuită să-şi fericească fanii în ultimii ani, ar putea să se desfiinţeze // Foto: Telegraf Constanţa
HCM Constanţa, obişnuită să-şi fericească fanii în ultimii ani, ar putea să se desfiinţeze // Foto: Telegraf Constanţa

Articol de - Publicat sambata, 09 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 08 august 2014 23:13

Campioana României riscă să urmeze exemplul Oltchim şi să se desfiinţeze din cauza problemelor financiare.

După desfiinţarea celui mai important brand din handbalul feminin românesc, Oltchim Rm. Vîlcea, situaţia riscă să se repete şi în handbalul masculin.
Campioana României în ultimii şase ani, HCM Constanţa, se află în pragul destrămării din cauza gravelor probleme financiare.

Susţinuţi masiv de autorităţile locale, campionii au primit o lovitură dură, după ce Curtea de Conturi a blocat cele 4 milioane de lei alocate de Consiliul Judeţean Constanţa la începutul acestui an. Drept urmare, bugetul clubului constănţean a fost dat peste cap, iar jucătorii nu au mai încasat vreun leu în ultimele patru luni.

"Cel mai dureros este că situaţia vine după cel mai bun sezon din istoria clubului, cînd am făcut eventul şi am ajuns în Final Four-ul Cupei EHF. Băieţii au muncit, iar acum, cînd trebuie să-şi ia banii, vin aceste blocări din partea unora care nu înţeleg sportul de performanţă. Să vină să ne controleze, să vadă cum s-au cheltuit banii, iar dacă vreun leu a fost folosit pentru altceva decît performanţă, eu voi cere desfiinţarea clubului. Paradoxal, avem bani, dar nu ne putem atinge de ei", a declarat Nurhan Ali, directorul executiv al HCM.

"Situaţia este disperată, iar dacă nu am fi avut parte de un colectiv de jucători cu mult caracter, nu mai aveam echipă în acest moment. Băieţii nu au mai primit nici un ban de patru luni, nu s-au plătit chiriile pentru unii jucători străini şi, pentru a intra cît de cît în normalitate, am avea nevoie de două milioane de lei.

Astfel, am achita restanţele pe 2-3 luni. Dacă pînă la 20 august situaţia nu se rezolvă, HCM ar putea să dispară de pe harta handbalului românesc", a anunţat Ali.

Fără cantonament
În ciuda problemelor, jucătorii continuă să se antreneze sub comanda antrenorului Zvonko Şundovski. O fac însă în sala din Constanţa, după ce tradiţionalul cantonament de la Zlatibor (Serbia) a fost anulat din cauza lipsei banilor. În plus, există riscul ca jucătorii străini să nu mai accepte situaţie şi să părăsească echipa.

"Este ca şi cum ai merge la muncă, dar nu ai fi plătit. De vreo trei luni, tot aşteptăm să vină o veste bună, dar mi-e frică să nu fie prea târziu, iar unii jucători să ia decizii radicale şi la primul meci oficial, pe 26 august, să fim vreo opt inşi la meci", a avertizat căpitanul Laurenţiu Toma.

"Situaţia este disperată şi sperăm să se găsească rapid o soluţie. Pentru prima oară după 16 ani, nu am mers în cantonament şi nu ne-am primit salariile de patru luni", a spus şi extrema stîngă George Buricea.

9 titluri de campioană, 6 Cupe ale României şi 3 Supercupe ale României a cîştigat HCM în ultimii 11 ani

"Am o rugăminte pentru societăţile potente din Constanţa de a înlocui măcar o parte din sprijinul dat în mod normal de Consiliul Judeţean Constanţa" (Nurhan Ali, director executiv al HCM)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
blatistu49
blatistu49  •  09 August 2014, 09:33

cu bani furati si Hcm baia mare in citeva luni se blocheaza nu poti fura dinbani publici ptr sport pacat de jucatoarele straine care au semnat nu va tine proiectul cu banii din PRIMARII

Vezi toate comentariile (1)
Comentează