SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

CSM București, noua campioană a handbalului feminin din România » Jucătoarele lui Mette Klit vor juca în Liga Campionilor

Articol de - Publicat marti, 26 mai 2015 20:21

Proiectul gîndit de CSM Bucureşti, clubul patronat de Primăria Capitalei, începe să dea roade. Cu un buget alocat echipelor de handbal de aproximativ 3,5 milioane de euro, din totalul de 7 al întregului club, CSM a reuşit să ajungă cu amîndouă formaţiile în finalele Ligii Naţionale.

Mai mult, după ce s-au impus dramatic, la Bucureşti, în primul meci, 23-22, cu golul victoriei marcat în ultimele secunde, Torstenson, Pessoa, Rodrigues, Vărzaru, Manea şi celelalte vedete ale echipei din Bucureşti au reuşit să cîştige şi la Baia Mare, 20-17.

O performanţă senzaţională, avînd în vedere că fosta campioană a României nu pierduse nici un meci pe teren propriu, în întrecerea internă, în ultimii doi ani!

O echipă mai închegată

CSM Bucureşti a jucat din start mult mai bine, gazdele nereuşind să conducă niciodată pe tabelă! Suedeza Linnea Torstenson şi portarul brazilian Mayssa Pessoa au fost, din nou, celel mai bune jucătoare ale formaţiei bucureştene, ele dînd parcă încrederea de care aveau nevoie coechipierele. De partea cealaltă, HCM Baia Mare nu s-a regăsit nici un moment în prima parte, miza partidei copleşindu-le parcă pe fetele lui Tonje Tiselj.

Apărarea exactă a oaspetelor a stopat atacurile anemice ale maramureşencelor, care nu au găsit soluţii, mai ales la linia de la 9 metri. După 6-6 în minutul 18, au urmat 14 minute în care HCM-ul nu a reuşit să marcheze! În schimb, CSM a puncat de 5 ori, intrînd la pauză cu un avantaj mai mult decît liniştitor: 11-6.

Impotenţa liniei de 9 metri

Băimărencele au intrat mai hotărîte în partea a doua, Eliza Buceschi a dat tonul echipei sale, dar au fost prea puţine handbaliste care au jucat la valoarea adversarelor. Linia de 9 metri a gazdelor a dezamăgit încă o dată. HCM s-a apropiat la două goluri, a dat impresia că ar putea face şi mai mult, dar a fost doar o impresie greşită.

Maramureşencele s-au lovit de fiecare dată de zidul defensiv al unei echipe care nu excelează nici ea în faza de atac, dar joacă aproape de perfecţiune faza de apărare. Iar în handbal meciurile şi trofeele se cîştigă cu apărarea!

Totul pe oboseală şi accidentări

Slovenul Tiselj a pus înfrîngerea, la finalul jocului, pe oboseala fetelor sale şi pe numeroasele indisponibilităţi din tabăra gazdelor. "Nu pot decît să-mi felicit fetele. S-au luptat, s-au dăruit, dar CSM, trebuie să recunoaştem, a fost mai bună. E greu să te impui cînd ai foarte multe probleme de efectiv, niciodată în acest sezon nu am avut întregul lot la dispoziţie din cauza accidentărilor. Nu cred că e un sezon compromis, am cîştigat Cupa României, am ajuns în sferturile Ligii Campionilor. Nu e o tragedie, e doar sport", a declarat Tiselj. Slovenul nu ştie dacă va mai rămîne la Baia Mare, deşi are o înţelegere pentru încă doi ani.

Direct în grupele Ligii

CSM Bucureşti va juca în ediţia viitoare a cupelor europene direct în grupele Ligii Campionilor. CSM Bucureşti va fi în urna a doua la tragerea la sorţi. În schimb, HCM Baia Mare va trebui să treacă de calificările Ligii Campionilor pentru a mai ajunge să joace în grupe. Situaţia este foarte complicată pentru băimărence pentru că ele vor trebui să ceară şi să primească un wild-card din partea Federaţiei Europene de Handbal pentru a putea participa în calificări.

7 ani au trecut de cînd o echipă din Bucureşti a luat un titlu la sporturile de echipă. Ultima dată a făcut-o Steaua, la handbal masculin, în 2008. La feminin, Rapid cîştigase ultimul titlu în 2003

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
msr_ms
msr_ms  •  27 Mai 2015, 20:44

E bine ca sunt 2 echipe competitive in handbalul romanesc in confruntarile europene.

magura
magura  •  27 Mai 2015, 00:29
Postat de bvd_magheru pe 26 Mai 2015, 20:35

Bucurestiul va domina handbalul ROMANESC 100 de ani de acum incolo . La meciul tur din semifinale in tribunele noii sali ultra moderne multifunctionale voe veni cele mai puternce galerii din Ro din toate timpurile respectiv : Legione Granata, Peluza SUD. P.C.H-ul si Peluza Nord toate la un loc . Va fi o isterie generala. Un vacarm cum nu s-a mai vazut de la Rovine . FORZA CAPITALA ROMANA !!

Asa sa fie!!! Ar fi foarte bine pentru handbal si sportul romanesc in general!

1423984557905776
Florin Stanescu  •  27 Mai 2015, 00:27

Corecta observatia cu aroganta echipei din Baia mare care acrezut ca mereu va fi favorizata de arbitraj . In Liga Campionilor NUMAI echipele mari au acel 5 hai 10 % din partea arbitrilor iar Olchim a fost o superechipa ! CSM este o echipa la care joaca cinci campioane mondiale si o superjucatoare Torstenson care este un adevarat lider . Cu inca doua trei transferuri bine facute CSM poate aspira sa ajunga in FINAL FOUR ! Despre HCM nu se poate spune decat ca este o deziluzie foarte mare si sa puna osul la munca si mai au nevoie de jucatoare de camp .O echipa nu este formata numai din doi portari ! Si la sfarsit este deranjant ca jucatoarele din Romania care joaca in campionatul intern (mai putin Paula Ungureanu si Bradeanu ) nu inteleg inca cu ce se mananca hanbalul de mare competitie in ziua de astazi ! Victoria Romaniei contra Braziliei a fost o victorie mincinoasa ! La ora asta la orce campionat ne vom intalni (cu si fara Neagu) ne vor bate de ne suna apa in cap ! Asa cum faceau sarbii pe vremuri cu baietii .

Vezi toate comentariile (11)
Comentează