SPORTURI  »  HANDBAL  »  EUROPEAN LEAGUE

Ce calificare! CSM Constanța este în grupele European League după ce a eliminat-o dramatic pe FB Granollers!

Bucuria handbaliștilor constănțeni de la finalul partidei FOTO Facebook CSM Constanța
Bucuria handbaliștilor constănțeni de la finalul partidei FOTO Facebook CSM Constanța

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2023 16:17 / Actualizat sambata, 02 septembrie 2023 17:21

CSM Constanța, echipa pregătită de George Buricea, a eliminat-o pe finalista ediției trecute, FB Granollers,  după aruncările de departajare de la 7 metri și va juca în grupele European League, a doua competiție ca valoare din handbalul continental la nivel de cluburi.

Performanță senzațională pentru handbaliștii de la CSM Constanța! Echipa pregătită de George Buricea a eliminat finalista din ediția trecută, FB Granollers, și s-a calificat în grupele European League. 

Constănțenii s-a impus în dubla cu spaniolii, în urma loviturilor de departajare, după ce fiecare dintre echipe a învins în deplasare la o diferență de două goluri. Mai întâi, ibericii au câștigat cu 29-27, însă, sâmbătă, formația din orașul de la malul mării a încheiat victorioasă la Granollers, cu 20-18.

Returul a fost unul nebun, ambele echipe trecând de la agonie la extaz și invers. După un start echilibrat, CSM Constanța a marcat de patru ori consecutiv și s-a distanțat pe tabela de marcaj, 3-6. Gazdele au părut să revină, dar o nouă serie de patru reușite consecutive a mărit diferența la cinci lungimi, 6-11, Mikalai Aliokhin și Valentino Ravnic fiind de neoprit. 

Până la finalul reprizei, lucruri nu s-au schimbat prea mult, astfel că băieții lui George Buricea au intrat în avantaj la cabine, 14-10, cu o aruncare de la 7 metri parată de Dan Vasile, în ultima secundă.

CSM Constanța, secunde nebune pe final

Încurajați de fani, cei de la FB Granollers au început repriză secundă mai hotărâți și au redus din handicap, profitând și de eliminarea definită a lui Irakli Chikovani pentru un fault dur. În ciuda paradelor lui Dan Vasile și a apărării agresive a constănțenilor, care a funcționat pe tot parcursul partidei, doar două goluri mai rămăseseră din avansul constănțenilor, cu un minut înainte de final. Ultimele zeci de secunde au fost de-a dreptul nebune. 

Mai întâi, mingea trimisă de Mikalai Aliokhin a fost parată de portarul gazdelor. Apoi, când mai erau doar câteva secunde, Dan Vasile a intervenit salvator la aruncarea lui Robledo Garcia. Portarul de la CSM Constanța a trimis o pasă lungă, direct la Valentino Ravnic, care a reușit să înscrie. Doar că mingea a intrat în plasă după ce s-a auzit sirena de final.

Ce calificare! CSM Constanța este în grupele European League după ce a eliminat-o dramatic pe FB Granollers!

Cum regula golurilor mai multe marcate în deplasare a fost eliminată, s-a trecut la aruncările de la 7 metri. Iar Dan Vasile a parat-o chiar prima dintre acestea. Rând pe rând, Călin Căbuț, Mikalai Aliokhin, Ionuț Nistor și Strahinja Stankovic au transformat fără emoții. 

Nu a mai contat că spaniolii nu au mai greșit, s-a ajuns la aruncarea decisivă. Iar Valentino Ravnic a fost trimis perfect și a dat tonul bucuriei în tabăra constănțenilor. Pentru prima oară în istorie, CSM Constanța este în grupele European League, a doua competiție ca valoare din handbalul european la nivel de cluburi.

Au marcat pentru CSM Constanța: Valentino Ravnic 7, Mikalai Aliokhin 6, Călin Căbuț 1, Ionuț Nistor 1, Andrei Drăgan 1, Liviu Caba 1, Gaston Mourino 1, Zoran Nikolic 1, Vitaly Komogorov 1.

Citește și: 

Ce urmează pentru Sorana Cîrstea la US Open » Adversară tare în „optimi”
US OPEN 2023
Ce urmează pentru Sorana Cîrstea la US Open » Adversară tare în „optimi”
„Trebuie să apăsăm pe pedala de accelerație” » Mesaj clar transmis de Adi Vasile jucătoarelor de la CSM București: „Să ne luptăm pentru câștigarea Ligii Campionilor”
HANDBAL
„Trebuie să apăsăm pe pedala de accelerație” » Mesaj clar transmis de Adi Vasile jucătoarelor de la CSM București: „Să ne luptăm pentru câștigarea Ligii Campionilor”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  04 Septembrie 2023, 19:18

Felicitari!!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează