SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - LARVIK, 19:30 DIGI, DOLCE

Cursă de urmărire » CSM București începe grupa principală de pe ultimul loc, dar speră la un parcurs care să-i dea șanse să ajungă iar în Final Four-ul Ligii

Isabelle Gullden are 29 de goluri marcate în actuala ediție pentru CSM, fiind principala marcatoare a echipei FOTO Cristi Preda
Isabelle Gullden are 29 de goluri marcate în actuala ediție pentru CSM, fiind principala marcatoare a echipei FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2017 00:00

Campioana Europei, CSM București, începe azi grupele principale ale Ligii Campionilor, pe teren propriu, împotriva campioanei Norvegiei, Larvik HK.

După faza grupelor, CSM București pornește la drum cu doar două puncte și are nevoie de un parcurs mult mai bun pentru a termina între primele patru echipe ale grupei și de acolo să spere că va ajunge al doilea an consecutiv în Final 4.

"Meciurile din grupă au fost în fața unor adversari care la prima vedere erau mult mai puternici. Fără a minimiza valoarea echipelor de acum, nu cred că se compară cu Gyor, Rostov sau Midtjylland", spune Oana Manea, pivotul CSM-ului. "Va trebui însă să jucăm cel mai bun handbal, să ne concentrăm, pentru că nu avem voie la pași greșiți. Dacă jucăm la adevărata valoare, cred că putem termina și pe locul 2", a adăugat Oana.

Larvik, parcurs oscilant

Larvik are patru puncte în grupă, dar a avut un parcurs sinusoidal în primele meciuri de anul trecut. Norvegiencele au pierdut două meciuri pe teren propriu, dar și-au recuperat punctele din deplasare. În plus, altădată punctul forte al echipei, apărarea nu a mai strălucit întotdeauna, primind foarte multe goluri.

Chiar și așa, campioana Europei din 2011 rămâne una dintre echipele puternice, care păstrează șanse evidente de a ajunge chiar în Final 4. "Larvik e o echipă puternică, are jucătoare de mare valoare. Trebuie să jucăm serios, când joci în Ligă niciun meci nu e dinainte câștigat. Dacă nu-ți tratezi adversarii cu respect, te vor penaliza", spune și antrenorul Aurelian Roșca.

Punctaj maxim

CSM București l-a adus la echipă pe Aurelian Roșca pe 7 noiembrie anul trecut, acesta înlocuindu-l pe Jakob Vestergaard. Fostul tehnician de la Baia Mare a obținut două victorii în ultimele două jocuri din grupă și are punctaj maxim. Nici în campionat, de când Roșca a ajuns pe banca tehnică, CSM nu a mai pierdut vreun meci. Sezonul trecut, Baia Mare cu Roșca antrenor s-a oprit în sferturile de finală, eliminată de Buducnost.

CLASAMENT

1. ETO Gyor 4 3 0 1 114-95 6p
2. Krim Ljubljana 4 3 0 1 112-110 6p
3. Larvik 4 2 0 2 114-113 4p
4. FC Midtjylland 4 2 0 2 90-101 4p
5. Team Esbjerg 4 1 0 3 110-113 2p
6. CSM București 4 1 0 3 96-104 2p

* primele 4 echipe se califică în "sferturi"

Program CSM București

  • 27.01-19:30 CSM București-Larvik
  • 04.02-18:00 Krim Ljubljana-CSM București
  • 12.02-18:00 CSM București-Team Esbjerg
  • 25.02-18:00 Larvik-CSM București
  • 03.03-20:00 CSM București-Krim Ljubljana
  • 12.03-16:00 Team Esbjerg-CSM București

"Nu vrem presiune!"

Isabelle Gullden, golgeterul Ligii Campionilor în sezonul trecut, spune că nu simte încă presiunea faptului că CSM trebuie să ajungă în Final 4, mai ales că e deținătoarea trofeului. "Celelalte echipe vor fi, clar, mai atente la jocul nostru, dar nu trebuie să punem noi o presiune mai mare pe noi. Nu e cazul", a declarat suedeza. Gullden crede că Larvik poate fi învinsă și că apărarea va fi foarte importantă. "Larvik e un mix de jucătoare cu experiență și jucătoare tinere. Pleacă foarte bine pe contraatac, de aceea va trebui să fim foarte atente la acest aspect. Avem nevoie de puncte și ca atare trebuie să ne batem pentru ele", a subliniat centrul CSM-ului.

Cine este Larvik?

Campioana Norvegiei în ultimii 12 ani, Larvik are în componență patru campioane olimpice și șase europene

Larvik este cea mai puternică echipă norvegiană, fiind campioana ultimelor 12 ediții. Larvik are în palmares și trei cupe europene, Cupa Cupelor în 2005 și 2008, dar perla coroanei este trofeul Ligii Campionilor, cucerit în 2011. Vara trecută, Larvik a pierdut-o pe cea mai bună jucătoare a sa, Nora Mork, interul dreapta plecat la Gyor.

Pregătită de Tor Odnar Moen din 2015, Larvik are în componență câteva jucătoare de mare valoare. Sunt handbaliste, foste glorii ale naționalei Norvegiei, aflate acum la final de carieră, gen Karoline Dyhre Breivang (36 de ani), Gro Hammerseng (34) sau Linn Kristin Riegelhuth (32), toate campioane olimpice, dar și handbaliste care fac parte din actuala echipă națională, cu care au câștigat recent încă un titlu european: Marit Frafjord, Amanda Kurtovici și Sanna Solberg. Larvik are și două internaționale de valoare, portarul danez Sandra Toft, de care nu ne aducem aminte cu plăcere după Euro 2016, dar și poloneza Ana Wojtas. Ultima, accidentată, nu va juca azi.

4 înfrângeriîn 10 meciuri a suferit, în scurta sa istorie, pe teren propriu, CSM București. Gyor, de două ori, Buducnost și Vardar Skopje au câștigat în România

47 de goluriare Linn Kristin Riegelhuth, cea mai bună marcatoare a Larvikului în actuala ediție. Ea e și golgeterul Ligii până acum

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  27 Ianuarie 2017, 12:51

Campioana cu noroc al Europei,anul acesta nu se va califica in finala.Trebuie mult mai mult decat norocul!!! CSM- Larvik 25-28

Vezi toate comentariile (1)
Comentează