SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONAT EUROPEAN

Danemarca şi Serbia se vor bate în finala Europeanului de handbal

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2012 23:17

Serbia a eliminat Croaţia în semifinale (26-22), iar Danemarca a trecut de Spania (25-24)

20.000 de suporteri sîrbi şi-au purtat favoriţii în finala Campionatului European în Beogradska Arena din Belgrad. Serbia a învins Croaţia chiar dacă pornea cu şansa a doua. Croaţia era la a cincea semifinală consecutivă, iar la ultimele două ediţii luase argintul continental. Balici şi compania îşi doreau, în sfîrşit, aurul, mai ales că scăpaseră de "chinul" Franţa.

Stanici, Ilici, Nikcevici şi ceilalţi sîrbi nu au fost însă de acord. Chiar dacă au fost conduşi în permanenţă în prima repriză. În partea a doua însă, Serbia a făcut ceea ce ştie cel mai bine. S-a apărat formidabil şi a mizat în atac pe torpilele interilor Ilici, Vujin, Lackovici. Plus portarul Stanici care a fost din nou erou. La final a fost nebunie. 26-22 în faţa marilor rivali, croaţii, cei pe care nu-i bătuseră niciodată într-un meci oficial!

În cea de-a doua semifinală, Danemarca a trecut de Spania cu 25-24. A fost un meci mult mai echilibrat, cu ambele formaţii aflîndu-se pe rînd la conducere. Şansa a surîs, pe final nordicilor, care au mai cîştigat aurul european şi în 2008. Le va fi mult mai greu duminică, de la ora 18:00 (direct la TVR 2 şi DolceSport) în faţa unei echipe care va avea în spate 20.000 de susţinători.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
fiesta
fiesta  •  28 Ianuarie 2012, 15:13
Postat de room pe 28 Ianuarie 2012, 09:40

Din pacate cele doua semifinale ne-au aratat ce departe sintem de handbalul adevarat!

Gatu a distrus TOT handbalul romanesc! Gatu trebuie sa dispara! Chiar nu e nimeni care sa-l dea jos? Chiar i-a cumparat pe toti?

room
room  •  28 Ianuarie 2012, 09:40

Din pacate cele doua semifinale ne-au aratat ce departe sintem de handbalul adevarat!

castocaru
castocaru  •  28 Ianuarie 2012, 01:37

Nu inteleg cum serbia , muntenegru , bosnia si toate tarile astea sparte dintr-o tara reusesc sa-si faca echipe atat de bune la toate nationalele. cred ca e in gena lor sa fie atat de puternici. ma gandesc la o Iugoslavie intreaga. ar fi putut domina multe dintre sporturi

Vezi toate comentariile (8)
Comentează