SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAŢIONALĂ / HCM BAIA MARE-CORONA BRAŞOV 38-33

De la castane la campioane! » HCM Baia Mare a devenit în premieră campioană la handbal feminin

Articol de - Publicat luni, 26 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 25 mai 2014 23:15

Baia Mare e recunoscută pentru Sărbătoarea Castanelor, evenimentul sărbătorit an de an în luna septembrie. Din acest sezon, băimărenii mai au un eveniment în calendar: Sărbătoarea Campioanelor de la handbal.

Din 1975, cînd Baia Mare a promovat pentru întîia oară în prima ligă de handbal feminin, în România, niciodată titlul nu a ajuns în Maramureş. Băimărencele au fost vice campioane în 1979, dar doar atît.

La începutul sezonului, după dispariţia Oltchimului, băimărenii au fost primii care au reacţionat. Le-au adus la echipa lor pe Ada Nechita, pe Paula Ungureanu, pe Valentina Elisei, de la "defuncta" campioană, plus alte jucătoare de valoare din ţară, iar rezultatele nu au întîrziat!

Event cu 32 de victorii şi o înfrîngere
Baia Mare s-a pregătit ieri de sărbătoare. Avea nevoie de o victorie în faţa Coronei Braşov pentru a nu mai aştepta ultima etapă, la Brăila, să îmbrace tricourile de campioane. Chiar dacă braşovencele au început tare, 4-1 şi 6-3, maramureşencele au revenit imediat şi la pauză conduceau la o diferenţă liniştitoare: 22-14.

În partea a doua totul a fost o fiestă. Cu toate rezervele pe teren, cu încercări de a înscrie pentru toate handbalistele trecute pe foaia de joc şi apoi, momentul mult aşteptat, al îmbrăcării tricourilor de campioane.

"Am avut multe emoţii. În afara jucătoarelor care au evoluat la Oltchim, noi, celelalte, nu mai trăiserăm o asemenea bucurie. E ceva unic, sper să fie doar primul titlu dintr-o serie lungă", a declarat la final Eliza Buceschi, centrul băimărencelor.

"Cred că am arătat că am fost cea mai valoroasă echipă din România, am cîştigat toate cele trei trofee puse în joc, deşi ne-am bătut cu echipe diferite: Supercupa României cu Jolidon Cluj, Cupa României cu HCM Roman, iar campionatul cu Corona. E o mare realizare pentru noi, dar de acum vine greul. Îmi doresc să facem performanţă şi în Europa, la anul să ajungem în Final Four-ul Ligii Campionilor, pentru că lotul nostru va fi altul", a spus şi antrenorul Costică Buceschi.

Azi vin două rusoaice
HCM Baia Mare va anunţa azi transferul a două jucătoare din Rusia: Ksenia Makeeva, 23 de ani, şi Daria Dmitrieva, 18 ani. Ambele au cîştigat sîmbătă campionatul în Rusia, cu Dinamo Volgograd, şi vor semna contracte pe doi ani cu campioana României.

Makeeva are 1,82 metri şi evoluează pe postul de pivot, iar Dmitrieva e centru şi are 1,81 metri, fiind şi excelente apărătoare. Cele două se adaugă altor trei transferuri importante anunţate de HCM încă din iarnă: Camilla Herrem, campioană olimpică cu Norvegia, dar şi Alexandra do Nascimento, cea mai bună jucătoare din lume în 2012, şi Barbara Arenhardt, ultimele două, campioane ale lumii cu Brazilia în 2013.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
razvyyc
razvyyc  •  26 Mai 2014, 21:10

"Băimărencele au fost vicecampioane în 1979" Baimarencele au inceput actualul campionat din postura de vicecampioana, titlu dobandit in sezonul 2012-2013.

magura
magura  •  26 Mai 2014, 13:24

Bine ca n-a murit handbalul feminin dupa disparitia Oltchimului! Bravo fetelor!

lexxus57
lexxus57  •  26 Mai 2014, 11:12

ursescule, de ce furi munca altora? Atat de jos ai ajuns, incat nu mentionezi sursa foto. Asa faceti voi, astia nascuti in rm valcea?Rusine.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează