SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONA BRAȘOV - TUS METZINGEN 22-26

Decepție europeană » Corona Brașov și-a năruit șansele la finală după eșecul cu Metzingen: 22-26

Cristina Zamfir a punctat de 10 ori, dar de 7 ori din aruncări de la 7 metri // FOTO Bogdan Bălaș
Cristina Zamfir a punctat de 10 ori, dar de 7 ori din aruncări de la 7 metri // FOTO Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat luni, 04 aprilie 2016 00:00

Corona Brașov și-a năruit șansele de finală după ce a pierdut prima manșă din semifinale, 22-26 cu TuS Metzingen.

Brașovul s-a întors în semifinalele unei cupe europene după 7 ani. Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibași" a fost din nou arhiplină. Favoritele nu s-au ridicat însă la nivelul așteptărilor.

În fața liderului din Germania, TuS Metzingen, echipa pregătită de Csaba Konkoly, fostul antrenor al Gyorului, Corona a început lamentabil. Nemțoaicele au condus cu 6-2, 10-3, iar româncele au trebuit mereu să alerge în spatele adversarelor.

Cristina Zamfir, vedeta gazdelor, a fost luată om la om, iar în lipsa ei, jocul brașovencelor a avut mult de suferit. De partea cealaltă, Anna Loerper, centrul naționalei Germaniei, dar și pivotul Behnke au fost imposibil de anihilat.

În partea a doua, Corona a arătat mai multă determinare, s-a apropiat la două goluri, dar Metzingen a rezistat presiunii și a câştigat clar cu 26-22. Returul e în Germania, peste o săptămână, iar calificarea în finală e în mare măsură compromisă.

Corona Brașov 22
Zamfir 10, Chiper 3, Cartaș 2, Hotea 2, Pricopi 2, Dincă 1, Neagu 1, Rațiu 1. Antrenor: Bogdan Burcea

TuS Metzingen 26
Loerper 11, Behnke 6, Temes 4, Loseth 2, Vollebregt 2, Beddies 1. Antrenor: Csaba Konkoly

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  04 Aprilie 2016, 10:42

Corona si-a naruit intr-adevar sansele la finala insa nu datorita scorului,care pana la urma putea fi 23-25 daca nu se dadea 7m la ultima faza si plecau brasovencele pe contra atac,insa un 23-25 ar fi fost un scor injust la ce s-a jucat. Metzingen superioara atat in atac cat si in aparare,un atac lucid care a gestionat exceptional sitatiile (frecvente) de inferioritate. In aparare de asemenea,agresive,la limita regulamentului,portari buni. Corona in schimb pur si simplu se chinuia in atac,erau nevoite sa arunce din pozitii care mai de care mai incomode. Din pacate s-a vazut ca echipa de sub tampa nu e chiar asa de valoroasa cum credeam cu totii dupa meciul din sferturi. Chiper rateaza destul de mult chiar si din situatii favorabile,Raiciu inexistenta, Tacalie nu si-a revenit la forma precedenta accidentarii, Hotea nu a prea fost jucata( si cand a fost de multe ori era nevoita sa arunce din unghiuri aproape imposibile). Cartas si Pricopi au avut o evolutie ceva mai buna in sensu ca parca s-au zbatut si au mai avut cate o pasa sau o patrundere. Portarii au prins o zi extrem de slaba, imi amintesc vreo 2 parade ale lui Mirca si una a Denisei. Singura care parca ar fi fost din alta echipa a fost Zamfir care cred ca ar merita sa joace la un nivel mai inalt,la Corona nu prea are cu cine.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează