SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

Din autocar în finală » HCM Baia Mare şi Corona Braşov se bat pentru Cupa României

Camelia Balint Hotea va juca azi împotriva fostei sale echipe, HCM Baia Mare, în finala Cupei Foto: MediafaxFoto
Camelia Balint Hotea va juca azi împotriva fostei sale echipe, HCM Baia Mare, în finala Cupei Foto: MediafaxFoto

Articol de - Publicat miercuri, 22 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 21 mai 2013 22:35

După ce a reuşit să elimine Oltchimul, în "sferturi", echipa Marianei Tîrcă s-a calificat în finală. Acolo va întîlni azi, de la ora 17:00, vicecampioana HCM Baia Mare


Finala Cupei României ediţia 2013 se va juca azi, la Oradea, de la ora 17:00 (direct Digi 3), între HCM Baia Mare şi Corona Braşov. Dacă handbalistele de la Baia Mare se aşteptau să joace pentru primul trofeu din istoria clubului maramureşean, terminînd pe locul 2 în Liga Naţională, Corona Braşov e marea surpriză a competiţiei.

Echipa Marianei Tîrcă a reuşit luni seara să elimine marea favorită a competiţiei, Oltchim Rm. Vîlcea, după executarea loviturilor de la 7 metri! Braşovencele nu sperau nici prin vis să ajungă acolo. De altfel, ele erau pregătite să plece spre casă. Predaseră camerele de la hotel, lăsaseră bagajele în autocar şi-şi luaseră şi pacheţele pentru drum. :))

Se întorc în Europa după patru ani
Evoluţia modestă a vîlcencelor le-a dat aripi. În semifinale, aseară, Corona a întîlnit-o pe Dunărea Brăila. Era un duel între locurile 6 şi 5 pentru ultimul loc disponibil din cupele europene. Braşovencele nu le-au dat însă nici o şansă adversarelor. Mult mai montate şi mai ambiţioase, au condus din start şi s-au distanţat repede pe tabelă. Laura Chiper, cea mai bună jucătoare în partida cu Oltchim, a repetat evoluţia şi aseară. Extrema dreapta a marcat de 9 ori, după cele 13 reuşite din poarta vîlcencelor. Portarul Olariu, care a apărat lovitura decisivă, de la 7 metri, a Katarinei Bulatovici, a fost şi ea în mare formă. După 17 minute, Corona avea deja 7 goluri avans, 11-4, iar calificarea era acontată. În partea a doua, cînd diferenţa a crescut la 21-12, Tîrcă a trimis în teren rezervele spre a-şi odihni titularele pentru finala de azi.

Braşovul şi-a atins însă obiectivul, urmînd să participe din nou în cupele europene, după patru ani de pauză.

Un miliard pentru Cupă
Cealaltă finalistă, HCM Baia Mare, a avut mai multe emoţii pentru calificarea în finală. În semifinala cu CSM Bucureşti, echipa lui Vasile Mărgulescu a condus mereu în prima repriză, chiar şi la patru goluri diferenţă: 8-4, 10-6 sau 12-8. După pauză însă, bucureştencele au cedat fizic, nu au mai putut să ţină ritmul, iar Baia Mare a jucat de una singură. S-a distanţat pe tabelă şi a cîştigat cu 35-27. Geiger şi compania se gîndesc deja la prima promisă de conducerea clubului, un miliard de lei vechi pentru cîştigarea trofeului!

Rezultate semifinale
HCM Baia Mare-CSM Bucureşti 35-27
Corona Braşov-Dunărea Brăila 28-20

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (2)
hexan
hexan  •  22 Mai 2013, 20:30

finala s-a terminat de vreo 2 ore si nu apare nici o stire ... n-au mai ramas reporteri disponibili pentru o amarita de finala a Cupei Romaniei, sint toti plecati la puscarie pentru ultimele ''noutati''?!

letour
letour  •  22 Mai 2013, 08:44

Victoria de acum 2 zile a Coronei este intr-adevar o mare surpriza. Chiar daca Oltchimul are problemele financiare pe care le are, valoarea lotului e muult superioara. Iar Bulatovic nu putea sa incheie mai prost sezonul. Felicitari Corona!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează