SPORTURI  »  HANDBAL  »  VOLGOGRAD - HCM BAIA MARE (AZI, 14:00, GSP.RO, DIGI2, DOLCE1)

Din Rusia vine calificarea! » HCM Baia Mare are o misiune extrem de grea la Volgograd: au de apărat 2 goluri

Zid în fața atacului rus. Băimărencele știu cum se pot califica: cu o apărare de fier // Foto: Alex Nicodim
Zid în fața atacului rus. Băimărencele știu cum se pot califica: cu o apărare de fier // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 11 aprilie 2015 00:00

Handbalistele de la HCM Baia Mare nu concep să nu ajungă în Final Four-ul Ligii Campionilor. Au însă o misiune extrem de grea la Volgograd.

HCM Baia Mare și Dinamo Volgograd vor juca azi meciul decisiv pentru calificarea între primele patru echipe ale Europei. Campioana României are un avantaj firav după prima manșă, 25-23.

"Și dacă am fi cîștigat la zece goluri diferență, tot nu am fi fost sigure de calificare. Cu rusoaicele nu știi niciodată!", a declarat Luciana Marin.

"Cred că ne așteaptă un meci mult mai greu în Rusia decît a fost cel de la Baia Mare. Ele vor fi mult mai odihnite, noi venim după un drum lung, dar sîntem extrem de concentrate pe ceea ce avem de făcut. Ne dorim foarte mult să trecem de acest meci și să ne calificăm la turneul final de la Budapesta", a declarat portarul brazilian Barbara Arenhardt pentru emaramureș.ro.

Dinamo Volgograd are 11 prezențe în Liga Campionilor, în ultimii 15 ani, dar nu a reușit decît o singură dată calificarea în semifinale. Se întîmpla în ediția 1999-2000.

HCM Baia Mare e la a doua ediție în Ligă și e aproape de o mare performanță. "Obiectivul nostru de la începutul sezonului a fost să ne calificăm în Final Four. Apoi, după parcursul slab din prima parte, nimeni nu a mai crezut că se poate îndeplini. Am revenit însă și încercăm să ne realizăm visul", a spus Luciana Marin.

"Trebuie să rămînem foarte atente 60 de minute pentru că dacă ne relaxăm o singură secundă, rusoaicele vor profita pentru a întoarce lucrurile în favoarea lor"
Barbara Arenhardt, portar HCM Baia Mare

Pericolul vine de la Kocetova

Antrenorul Tonje Tiselj a pus accent în săptămîna de dinaintea jocului de la Volgograd pe faza de apărare, acolo unde băimărencele au misiunea de a încerca să o anihileze pe Anna Kocetova, principala marcatoare a celor de la Dinamo, a treia marcatoare a Ligii Campionilor în momentul de față.

"Și înaintea jocului tur ne-am pregătit toată săptămîna pentru ea, dar tot nu am putut să o anihilăm. Are o forță de pătrundere extraordinară. E clar că împotriva rusoaicelor nu trebuie să ajungem în poziție de unu la unu pentru că ele sînt mai puternice, joacă mai pe forță", crede interul Eliza Buceschi.

"Se poate întîmpla orice. Mai avem un meci la ele, noi sîntem unite și hotărîte. E nevoie de toată echipa, de un joc colectiv. Așa le vom putea învinge"
Valentina Elisei Ardean

Fără victorie în Rusia

Dinamo Volgograd nu a pierdut în fața nici unei echipe românești pe propriul teren, în istoria confruntărilor. Oltchim a jucat de trei ori la Volgograd, dar nu a scos decît două rezultate de egalitate și a pierdut o dată, iar Jolidon Cluj a fost învinsă în 2012, în șaisprezecimile Cupei Cupelor.

Rusoaicele sînt recunoscute pentru jocul său pe propriul teren, în actuala ediție reușind să învingă la 8 goluri diferență, 33-25 pe Vardar Skopje! Buducnost Podgorica, echipa Cristinei Neagu, și, surprinzător, Krim Ljubljana, au reușit însă să învingă la Volgograd!

Programul "sferturilor" de finală

Buducnost Podgorica-Viborg  în tur: 28-22   duminică, ora 18:00
Larvik-Thuringer HC în tur: 29-26  azi, ora 19:30
Gyor-Vardar Skopje în tur: 18-24 azi, ora 17:30
Dinamo Volgograd-HCM Baia Mare în tur: 23-25 azi, ora 14:00

* cîștigătoarele se vor califica în Final Four, care va avea loc la Budapesta pe 9-10 mai

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
blatistu49
blatistu49  •  11 Aprilie 2015, 15:57
Postat de rozu pe 11 Aprilie 2015, 09:06

voi paria pe infrangere de la 10 goluri in sus...

dupa jaful dat acasa cu ajut celor 2 sirboaice sa u facu de ris nu e prima data cind umbla la arbitrii anul trec TURINGER si HIPO au facut contestatie ar treb scoase din Competitii rusine primar o r ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

radu_mihai
radu_mihai  •  11 Aprilie 2015, 14:39
Postat de rozu pe 11 Aprilie 2015, 09:06

voi paria pe infrangere de la 10 goluri in sus...

Ai fost *** daca nu ai pariat :)) ,au 7 inca de la pauza :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lenan
lenan  •  11 Aprilie 2015, 14:31

"Rusoaicele sînt recunoscute pentru jocul său" vai si-amar...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează